|
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σαν στήσιμο γενικά σου αρέσει το ενυδρείο μας? Αναμένω νέα σου... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Γράψε ένα-ένα τα είδη που έχει μέσα το ενυδρείο .... δίπλα τους τις συνθήκες νερού και θερμοκρασίας καθώς και μέγεθος ενυδρείου που απατούν (βάλε και τον συνολικό όγκο του νερού για όσα ψάρια έχεις μέσα) ... δίπλα τις συνθήκες του νερού σου και το ενυδρείο που διαθέτεις ... και νομίζω θα έχεις την απάντηση .... μόνος σου.-
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Νίκο καλησπέρα (δεν κάνω λάθος στο όνομα ε?),
σχετικά με τις συνθήκες που ανέφερες τσέκαρα θερμοκρασίες και pH και σε όλα τα είδη είμαι μέσα στο έυρος που λένε οι πηγές στις οποίες ανέτρεξα... Βέβαια δεν πρόλαβα να τσεκάρω σκληρότητες για να πω την αλήθεια... ![]() Τώρα όσο αφορά την ποσότητα των ψαριών είναι πολλά λες 50 ψαράκια για ένα ενυδρείο 240 λίτρων? Από αυτά τα 25 περίπου είναι μικρούλια (κοπαδάκια cardinals & cloud mountain και 3 νέον που μείνανε τελικά από τα 10 από τις αρχές αρχές που τα είχα)... Μου είχανε πει κάπου που ρώτησα μέχρι 70 θα μπορούσα να βάλω αλλά μου φάνηκαν πάρα πολλά και έτσι δεν ήθελα να περάσω σε αριθμό τα 50 συνολικά... Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν θέματα βέβαια, σίγουρα αν τα σχεδίαζα τώρα θα τα έκανα αλλιώς αλλά και τι να κάνω τώρα? Δεν έχω άλλο ενυδρείο να βγάλω κάποια... Σε γενικές γραμμές πάντως δεν έχω τσακωμούς, τσιμπήματα και τέτοια... Δείχνουν να τα πάνε καλά τα ψαράκια μαζί μέχρις στιγμής... Και οι συνθήκες του νερού μου είναι αρκετά καλές. Αμμωνία και νιτρώδη μηδενικά, νιτρικά στο 12,5 σταθερά όλα συνέχεια. Αλλαγές μία φορά τη βδομάδα 25-30%. Το μόνο που θάθελα είναι να ήταν λίγο πιο όξινο το νερό... ![]() Αναμένω απάντηση σου! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
για σου φιλε.εγω εχω νεον και σκαλαρια μαζι με sarpay kai γινεται χαμος. τα σκαλαρια δεν εχουν κεραιες και τα νεον απο 10 που ειχα μου μεινανε 2. τα σαρπευ ειναι διαολοι, τουλαχιστον τα δικα μου
|
|
||||
|
||||
![]()
Εμάς αντίθετα τα πάνε καλά μεταξύ τους! Δεν έχουμε καθόλου τσακωμούς, τουλάχιστον μέχρι τώρα! Τα σκαλάρια τα πηραμε σε μικρά μεγέθη και τώρα που μεγάλωσαν εχουν μεγαλώσει και οι καρδινάλιοι ευτυχώς...
|
||||
|
||||
![]()
Καλώς ή κακώς ... οι απόψεις μου διαφέρουν από των πολλών και θεωρούνται υπερβολικές .... με κάποιο τρόπο όμως βγήκαν αυτά τα συμπεράσματα μου.
![]() Για μένα λοιπόν ένα ενυδρείο που φιλοξενεί ένα κοπάδι τέτρα (π.χ. καρδινάλιων) θα πρέπει να είναι κατ' ελάχιστο 1/3 επιπλέον του δικού σου ώστε να καλύψει τις ανάγκες της ιδιοσυγκρασίας των ψαριών αυτών (και μόνον) ... π.χ. 1,50 μέτρο, δεν το θεωρώ μεγάλο. Θα πρέπει να λαμβάνονται υπ' όψιν σοβαρά οι συνήθειες των ειδών που φιλοξενούνται, ούτως ώστε να αποφευχθούν μελλοντικά προβλήματα. Πάμε λίγο παρακάτω .... λες ότι είναι μέσα στις ανοχές τους ... εγώ θα σε προκαλέσω να το κάνεις γραπτώς, για να το σχολιάσουμε. Οι μετρήσεις ... καλές ... μου είναι άγνωστες ... με νουμεράκια παρακαλώ. Νίκος ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Δεν είναι μόνο η θερμοκρασία και το pH που μπορεί λίγο πολύ να τα κάνουν ικανά να είναι μέσα όλα μαζί, είναι και άλλοι πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο και που δεν λήφθηκαν σοβαρά υπόψη... Για παραδειγμα τα μπλε ακάρα που έχω διάβασα ότι θέλουν τουλάχιστον 200 λίτρα το ένα ζευγάρι και εγώ έχω τέσσερα... Αυτό που κατάλαβα είναι ότι σε ένα ενυδρείο άντε να έχεις δύο, τρία το πολύ είδη ψαριών μέσα. Όσο πιο πολλά είδη έχει κανείς τόσο πιο δύσκολα είναι να συμπίπτουν οι ιδεατές συνθήκες για αυτά... Αυτά, ακολουθεί σύσκεψη, αναδιοργάνωση και αποφάσεις... ![]() Υ.Γ. Πάω να αγοράσω 4 ενυδρεία ακόμα... ![]()
|
|