|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Βασίλη και Αντρέα,
προσπαθώ εδω και ώρα να ανεβάσω ΄κάποιες φωτό αλλά μάταια.. Θα ξαναδοκιμάσω αύριο. Υγ: μου βγαίνει συνέχεια αυτό: Your submission could not be processed because a security token was missing. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
μμμ..κάτι έγινε, ευχαριστώ Αλέξανδρε!
Από την έναρξη των εργασιών πριν 11 μέρες περίπου. Κάθε παρατήρηση ευπρόσδεκτη, πρωτάρης ων. Επεται συνέχεια.. |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα Γιάννη,
Σήμερα θα προσπαθήσω να ανεβάσω και εγώ με τη σειρά μου κάποια σχεδιαγράμματα κατασκευής wild life pond (δεξαμένη άγριας ζωής), γιατί και αυτό το είδος έχει αρκετές διαφορές από τα γνωστά μας συστήματα με το σταθερό βάθος που προσανατολίζονται για χρυσόψαρα ή nishikigoi. Κατ΄αρχάς δε λέω ότι έκανες κάποιο λάθος, αλλά ο ίσιος βυθός χωρίς αβαθή σημεία δεν μπορεί να λειτουργήσει σε μεγάλο σημείο σαν wild life pond. Δε λέω ότι δεν μπορεί να μετατραπεί, αλλά το ενιαίο βάθος προϋποθέτει καλύτερη κυκλοφορία γιατί ιδιαίτερα στα βαθύτερα σημεία θα χρειαστεί οξυγόνωση, κάτι που δεν θέλει το σύστημα που μιλάμε. Ανάμενε λοιπόν να πάω σε λίγο στη δουλειά ώστε να σχεδιάσω κάτι να ανεβάσω. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
... περίπτωση η wildlife pond! Οφείλω να πω πως πρώτη φορά διάβασα γι αυτό το είδος τεχνητής λιμνούλας. Περιμένοντας το διαφωτιστικό σχεδιάγραμμα του Βασίλη, κάποια πράγματα που βρήκα στο δίκτυο γι αυτό το είδος τεχνητής δεξαμενής:
Σε πόσο διάστημα αφού βάλει ο Γιάννης σε λειτουργία την αντλία, μπορούμε να πούμε ότι το σύστημα είναι ώριμο ώστε να δεχτεί ψαράκια; Πριν αναπτυχθεί αρκετά η βλάστηση και τα διάφορα (αναπόφευκτα) είδη άλγης, πως θα τρέφονται τα ψάρια, με δεδομένο ότι η κατοικία είναι εξοχική και η παρουσία του Γιάννη εκεί, τακτική αλλά αραιή; Και ένα τελευταίο ζήτηματάκι που πρέπει να λάβει υπόψη του ο Γιάννης: Με δεδομένο ότι δε διαθέτει κάποιο ενυδρείο, που θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν τα ψάρια από τη στιγμή που θα τα παραλάβει από το ΚΤΕΛ μέχρι να βρεθεί στο εξοχικό; |
|
||||
|
||||
![]()
Θα έλθει ένα άρθρο για αυτά τα συστήματα με σχεδιαγράμματα. Λίγη υπομονή μόνο, γιατί πρόκειται όντως για πολύ ενδιαφέρον και διαφορετικό κύκλωμα από ότι γνωρίζουμε για τα χρυσόψαρα ή τα κοι.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Η πραγματικότητα μου έδειξε ήδη το πρωτο μεγάλο μου λάθος. Στην πρώτη μου επίσκεψη, βρήκα πνιγμένα 2 ποντικάκια και 2 πουλάκια. Το αποδίδω στις απότομες όχθες που εσπευσμένα πάω αύριο να διορθώσω για να μην υπάρξουν και άλλα θύματα. Καί ήταν θέμα απλής αναζήτησης σε αντίστοιχο θέμα.. The overall shape of the pond is not important, but its profile is. There should be at least one gently sloping slide to enable birds, amphibians and mammals to reach the water in safety. Many hedgehogs drown in garden ponds as a result of slipping in whilst drinking |
|
||||
|
||||
![]()
Γιάννη, αν και το συγκεκριμένο σχεδιάγραμμα έχει φτιαχτεί για το άρθρο σου το ανεβάζω έστω και αν θέλει κάποιες αλλαγές για να καταλάβεις περί τείνως πρόκειται.
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Βασίλη,μάλλον ειναι αργά πιά για κάτι τέτοιο..
Πολύτιμη όμως σαν πληροφορία. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μίνι-tangayika | Z_X | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 25 | 20-11-07 20:55 |
μίνι pond....προβλήματα..... | aristomenis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 03-08-07 00:15 |
μίνι-βιντεάκια με αφρικάνες | pavloukos | Malawi | 0 | 10-10-03 11:07 |