|
Γαρίδες του γένους Caridina Amano, Sulawesi, CRS, Tiger, Bee, Green, Red nose κλπ |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Βλέπω ότι τελικά υπάρχει ενδιαφέρον για τις CRS αλλά και εμπειρία από συνχομπίστες
![]() Για να βγάλω μια άκρη συνοψίζω… ![]() Καθαρό νερό με σταθερές παραμέτρους (όπως τις δίνουν οι ειδικοί για αναπαραγωγή) TDS: 150 to 220, PH: 6.0 to 6.5 KH: 2 ή πιο κάτω GH: 4 έως 6 Θερμοκρασία: 24C έως 26C (ερώτηση… οι συνθήκες νερού στα καταστήματα που τις πουλάνε αυτές είναι; ) Οπότε καλά είναι το ενυδρείο να είναι κάπου 100 λίτρα με σωστά φίλτρα, οι γαρίδες μόνες τους και να έχουμε όργανα-τεστ μέτρησης παραμέτρων νερού. Συστηματικές αλλαγές νερού με χρήση νερού αντίστροφης όσμωσης (ερώτηση… αν είναι 100% όσμωσης προσθέτουμε κάτι στο νερό… π.χ. ιχνοστοιχεία; ) Υπάρχει θέμα με την ζέστη, οπότε θέλουμε ψύκτη νερού για να διατηρείτε στους 24C έως 26C. Καλά είναι να δίνουμε ειδικές τροφές. Κάτι άλλο;;; Κάποιος άλλος; Έχει κάποιος grade S και πάνω;
Αν δεν βρέξεις σαλόνι... mbuna δεν πιάνεις!!! ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη klipitiklopos : 23-03-16 στις 21:52 |
|
||||
|
||||
![]()
εδω και λιγες μερες εχω τα πρωτα μου μωρα crs...
προσπαθω να κρατω ΚΗ 1-2, GH 4-5, tds<120 μιας και δε βαζω διοξειδιο το ph οσο ειναι απο μονο του δε μπορω να κανω κατι για να το αλλαξω (δε θελω να βαζω τυρφη, ειδικα υποστρωματα κ.τ.λ. χωρις αυτο να σημαινει οτι ειναι σωστο αυτο που κανω) νερο απο ΑΟ και Mineral salt της sera για να πιασω επιθημητες σκληροτητες. μειξη τροφων για γαριδες απο διαφορες εταιρειες και συχνες αλλαγες. ο χρονος θα δειξει αν ο γονος επιβιωσει.. ![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη klipitiklopos : 23-03-16 στις 21:55 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Στους 24-25 γεννανε με πιο γρηγορους ρυθμους αλλα μειωνεται ο μεσος ορος ζωης τους. Λογικο...αφου αυξανεται ο μεταβολισμος τους. Πανω απο 25 βαθμους (με οριο τους 27-28 ) μονο για συντομο διαστημα (καυσωνας πχ). Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Και θα σου ζησουν αν προσεξεις να εχουν 2 πραγματα: Πεντακαθαρο νερο με μηδενικα νιτρικα, και τροφη. Μπορεις να ριξεις 2-3 ξερα φυλλα (almond, μανολια, πλατανο, βελανιδια) γιατι τα μικρα τις πρωτες μερες τρεφονται με αλγες και βιοφιλμ. Επισης μια τροφη σε σκονη, πλουσια σε σπιρουλινα κανει μερικες φορες την διαφορα στην επιβιωση τους. Γενικα οι CRS εχουν απο τις πιο χαμηλες βιωσιμοτητες στον γονο τους και επιβαλλεται να δινουμε προσοχη σε καθε γεννα. Αν σκεφτει κανεις οτι το νεογεννητο θα δωσει τους πρωτους του απογονους στην ηλικια των 6 μηνων, καθε μικρο ειναι πολυτιμο για την αποικια. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη klipitiklopos : 23-03-16 στις 21:57 |
|
||||
|
||||
![]()
σε ευχαριστω για τις συμβουλες Αλεξανδρε. θα ριξω almond που εχω.
ξεχασα να πω πως οταν τις εφερε εδω ο πετσοπας του ειπα να μου κρατησει νερο απο το σιγκαπουρεζο. οι τιμες ηταν κΗ 2 gH 5 και αυτες κρατησα και στο ενυδρειο μου. το tds ηταν ανεβασμενο καπου στο 220...αλλα το θεωρησα λογικο με τοσες γαριδες σε μια μικρη ποσοτητα νερου για πολλεεεες ωρες.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οι γαριδες σου ειναι καποιο υψηλο Grade η ειναι b-c κτλ που ειναι πιο ευκολες στην αναπαραγωγη τους. Φιλικα Χρήστος.
|
||||
|
||||
![]()
ειναι grade Α και S. δυστυχως απο βαμμενο χαλικι εχασα την πρωτη μου αποικια απο SS και no entry
![]() δουλευω με αεροφιλτρο (οχι αυτα με το σφουγγαρι αλλα με το πλαστικο κουτι καπως ετσι http://www.google.gr/imgres?imgurl=h...93&tx=73&ty=56 ) σε 20 λιτρα ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ και εχω γεννες. κΗ 1-2 ...gH 3-4...pH 7.... siporax και υαλοβαμβακα απο υλικα
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------ Life is what happens while you are busy making other plans ------ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη klipitiklopos : 23-03-16 στις 21:59 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Στήσιμο γαριδοενυδρείου 22 λίτρα | geogo | Ενυδρεία με ασπόνδυλα | 4 | 05-05-11 09:40 |
Αρχάριος - Συμβουλές για στήσιμο γαριδοενυδρείου | StelMex | Τεχνικά θέματα για ενυδρεία με ασπόνδυλα | 5 | 03-03-11 04:28 |
Προετοιμασία "Γερμανικού" γαριδοενυδρείου | Alex_Salonica | Τεχνικά θέματα για ενυδρεία με ασπόνδυλα | 10 | 10-02-10 00:45 |
Δυσκολίες για έναν αρχαριο | kalagio | Malawi | 21 | 24-06-08 20:50 |
Δυσκολίες προσαρμογής | johnny98130 | Δίσκοι | 25 | 09-10-04 21:33 |