Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Νότιος Αμερική > ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 08-02-11, 19:32
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Στο σκαψιμο θα διαφωνησω.
Οχι τοσο στην αναζητηση τροφης, αλλα κατα τις διαδικασιες αναπαραγωγης θα δεις παντου βαθειες λακουβες.

Επιθετικα δεν ειναι στα αλλα ειδη τοσο, αλλα μπορει να γινουν μικροκαυγαδες και κυνηγητα αν τεθει θεμα ιεραρχιας στο ενυδρειο.
Αναμεσα στα μελη του ειδους μπορει να ειναι εως και θανατηφορες οι μαχες (ιδιως μεταξυ αρσενικων).
Θελει προσοχη και επεμβαση αναλογα την περιπτωση, και να αποφευγονται οι δυο αρσενικοι στο ιδιο ενυδρειο, ιδιως αν ειναι κατω απο 1.5 μετρο μηκος.
Ο περιορισμος σε ενα ζευγαρι που τα "εχει βρει", ειναι η καλυτερη μεθοδος διατηρησης.

Με τα οτο δεν θα εχεις κανενα προβλημα, με τις γαριδες τεραστιο.
Ακομα και με τα σαλιγκαρια. Εχω δει μεθοδους "στρατηγικης επιθεσης" σε κεραιες applesnail απιστευτες.
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Troll Εμφάνιση μηνυμάτων
Πως θα ξεχωρισω το αρσενικο απ'το θυληκο Ram, ωστε να ειμαι σιγουρος οτι θα παρω ζευγαρι?
Στα νεαρα ατομα (που πωλουνται συνηθως στα πετ) ειναι πολυ δυσκολος ο διαχωρισμος φυλλου.

Μια λυση ειναι να παρεις 6-7 ατομα και μολις ξεκινησουν οι "συμπεριφορες" να κρατησεις το ζευγαρι και τα αλλα να τα πουλησεις στις αγγελιες.

Τα θηλυκά είναι μικρότερα σε μέγεθος, με περισσότερο ροζ χρωματισμό στη κοιλιακή περιοχή τους (σε αναπαραγωγική περίοδο) και έχουν λιγότερο ανεπτυγμένο το ραχιαίο πτερύγιο, το οποιο στα αρσενικα συνηθως εχει και καποια καταληξη σαν ουριτσα (μη μπλεξεις την περιγραφη με τα αφυσικα long fin ram). Συνηθως στα θηλυκα, οι μπλε κουκιδες μπαινουν μεσα στο μαυρο κυκλο που εχουν στα πευρα τους, ενω στα αρσενικα ειναι μονο περιμετρικα.

Αρσενικο Mikrogeophagus_ramirezi

Θηλυκο Mikrogeophagus_ramirezi

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 08-02-11 στις 19:32 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-02-11, 19:50
Troll Ο χρήστης Troll δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Προεπιλογή

Σ'ευχαριστω Δελτα66
Μια-δυο διευκρινησεις...

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
Στο σκαψιμο θα διαφωνησω.
Οχι τοσο στην αναζητηση τροφης, αλλα κατα τις διαδικασιες αναπαραγωγης θα δεις παντου βαθειες λακουβες.
Οταν λες βαθιες, εννοεις 1-2 εκ, ή φτανουν πατο? Αυτο εχει σημασια γιατι για υποστρωμα θα βαλω χωμα. Αν σκαβουν πραγματικα βαθια θα υπαρχει προβλημα.

Παράθεση:
Μια λυση ειναι να παρεις 6-7 ατομα και μολις ξεκινησουν οι "συμπεριφορες" να κρατησεις το ζευγαρι και τα αλλα να τα πουλησεις στις αγγελιες.
Υπαρχει περιπτωση να καταλαβω αν στο pet shop υπαρχει ηδη ζευγαρι? Ρωταω γιατι στο μαγαζι της γειτονιας μου εχει μια γυαλα με μερικα ram.
Εχει σημασια αν τα ψαρακια ειναι καιρο στο μαγαζι ή φρεσκα?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-02-11, 20:17
Το avatar του χρήστη christrd
christrd Ο χρήστης christrd δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: μεταμορφωση
Smile

φιλε θα συνφωνισω με τον delta66.θα πρωσθεσω ακομη οτι θελουν σημεια με κρυψωνες,σκαβουν αρκετα το βυθο (στο δικο μου χαλικη ανοιγαν λαγουμια για να φολιαζουν),στην αναπαραγωγη ειναι επηθετικα και οσω αναφωρα την περιοχη τους την οριοθετουν και δεν ειναι προσβασιμη απο αλλα ψαρια.σαν ψαρι θελει πολυ καθαρο νερο εκτος τον αλλον.αυτα γνωριζω φιλε μου απο δικη μου εμπειρια.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-02-11, 21:16
Το avatar του χρήστη Diskus fan
Diskus fan Ο χρήστης Diskus fan δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Χαϊδάρι, Αθήνα.
Προεπιλογή

1. Ποίος είναι ο λόγος ... για να βάλεις χώμα;
2. Στον χώρο αυτό δεν θα έβαζα άλλα ψάρια ... είναι οριακός ακόμα και για το ζευγάρι.
3. Θέλουν αρκετή προσοχή στο νερό τους ... έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία στης χημικές μεταβολές.
4. Τα ξεχωρίζεις πολύ εύκολα ακόμα και στα καταστήματα ..... τα θηλυκά έχουν κοκκινοπή/βιολετί κοιλιά ενώ τα αρσενικά είναι πιο χρυσαφένια πίσω από τα βράγχια (δες την φωτογραφία πιο πάνω ... ο Σπύρος ξέχασε να βάλει από το θηλυκο).
5. Επειδή γεννάνε σε "ανοιχτά" μέρη π.χ. πάνω σε κάποια πέτρα η οριζόντιο τμήμα ρίζας ... μπορεί να μην σου σκάψουν ... αλλά δεν έχεις και λόγο να βάλεις τίποτα κάτω από την άμμο ή το ψιλό χαλίκι σου ... ούτως ή άλλως.-
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-02-11, 21:53
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Diskus fan Εμφάνιση μηνυμάτων
1. Ποίος είναι ο λόγος ... για να βάλεις χώμα;
To ενυδρειο θα ειναι τυπου El-natural. Oποτε το χωμα ειναι το βασικο στοιχειο.

Παράθεση:
2. Στον χώρο αυτό δεν θα έβαζα άλλα ψάρια ... είναι οριακός ακόμα και για το ζευγάρι.
Τωρα μπερδευτηκα... υπαρχει διασταση αποψεων... τελικα χωρανε αλλα ψαρια ή οχι?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-02-11, 22:33
bokostas Ο χρήστης bokostas δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Θεσσαλονίκη Καλαμαριά
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αυτό είναι το ωραίο στο χόμπυ, ότι ακούς πολλές διαφορετικές απόψεις και πρέπει εσύ να ψάξεις, να κρίνεις και να αποφασίσεις, δεν υπάρχει η απόλυτη αλήθεια.
Για παράδειγμα τα δικά μου ραμ δεν τα είχα δει ποτέ να σκάβουν τον βυθό, αλλά πάλι δεν είχα ποτέ και αναπαραγωγές, δεν είμαι καν σίγουρος ότι ήταν ζευγάρι.
Και για το αν χωράνε άλλα ψάρια κι αυτό είναι σχετικό, για τα ραμ θα είναι μάλλον καλύτερο να είναι μόνα τους, αλλά εγώ δεν θα έβαζα μόνο 2 μικρά ψάρια σε
80 λίτρα (νομίζω μιλάς για το aquael 80), ούτε και σε 65-70 καθαρά, θα μου φαινόταν άδειο το ενυδρείο και θα πρόσθετα σίγουρα και μερικά άλλα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-02-11, 22:57
Το avatar του χρήστη Diskus fan
Diskus fan Ο χρήστης Diskus fan δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Χαϊδάρι, Αθήνα.
Προεπιλογή

Παράθεση:
To ενυδρειο θα ειναι τυπου El-natural. Oποτε το χωμα ειναι το βασικο στοιχειο.

1. Το χώμα μετά από 6-7 μήνες δεν θα "δίνει" τίποτα ..... οπότε "τσάμπα" χρήμα πέταξες. Εκτός αυτού εξαρτάται και από το πόσο "δύσκολα" φυτά θα έχεις μέσα. Για ξανασκέψου το αφού υπάρχουν κι' άλλοι τρόποι για να λιπάνεις αν απαιτείται.
2. Είναι απλό ... σίγουρα κάπου θα έχεις διαβάσει για το πόσα λίτρα σου χρειάζονται ανά 1 εκ. ψαριού ... κάνε έναν απλό υπολογισμό ... πρόσθεσε και το ότι τα μικρά αποτελούν πρώτης τάξης θύματα/τροφή ... και προχώρα.-
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-02-11, 23:33
Member

Προεπιλογή

Παιδια ευχαριστω για τη βοηθεια!

Παράθεση:
Η φωτο ειναι κανονικα στη θεση της μαλλον καποιο προβλημα του πισι σου ή του περιηγητη σου ειναι και δεν τη βλεπεις.
Σπυρο ουτε εγω τη βλεπω!

Παράθεση:
Γιαυτο και δεν ειδες λακουβες. Οπως γραψα πιο πανω "κατα τις διαδικασιες αναπαραγωγης θα δεις παντου βαθειες λακουβες".
Τις λακουβες τις ανοιγουν οταν γεννησουν ετσι ωστε οταν βγει ο γονος, να εχουν επιλογες να μεταφερουν τα μικρα σε διαφορα "ασφαλη" μερη.
Αυτο ειναι κανονας? Σε ενα αλλο θεμα για αυτο το ειδος ψαριου διαβασα οτι γεννησαν πανω σε φυλλο. Αν ολοκληρος ο βυθος ειναι φυτεμενος, θα σκαψουν ή θα γεννησουν αλλου?

Παράθεση:
Χμμμ, οχι παντα. Και οχι οποιοδηποτε χωμα.
Αν περιεχει ιδως τιποτα στοιχεια λιπανσης και απελευθερωνοται ανεξελεγκτα στο νερο, εκτος την εξαρση αλγων, θα εχουν "θεμα" και τα ραμ (οπως ειπε και ο Φαν)
Το χωμα ειναι συγκεκριμενο και περνα απο συγκεκριμενη διαδικασια (επισυναπτω link παρακατω).

Παράθεση:
1. Το χώμα μετά από 6-7 μήνες δεν θα "δίνει" τίποτα ..... οπότε "τσάμπα" χρήμα πέταξες. Εκτός αυτού εξαρτάται και από το πόσο "δύσκολα" φυτά θα έχεις μέσα. Για ξανασκέψου το αφού υπάρχουν κι' άλλοι τρόποι για να λιπάνεις αν απαιτείται.
2. Είναι απλό ... σίγουρα κάπου θα έχεις διαβάσει για το πόσα λίτρα σου χρειάζονται ανά 1 εκ. ψαριού ... κάνε έναν απλό υπολογισμό ... πρόσθεσε και το ότι τα μικρά αποτελούν πρώτης τάξης θύματα/τροφή ... και προχώρα.-
1. Δεν εχω την εμπειρια για να εχω ακομα δικια μου αποψη. Οποτε στηριζομαι σε οσα εχω διαβασει. Οι χομπιστες που ακολουθουν αυτο το στυλ υποστηριζουν οτι το χωμα κρατα καμποσα χρονια.

2. Σε αυτο ακριβως εχω μπερδευτει. Αλλου διαβαζω 1 λιτρο για καθε εκατοστο ψαριου, αλλου 3 κι αλλου 5! Αν παρουμε τη μεση λυση, τοτε για τα 18 εκατοστα των ram ( 1 ζευγαρι, 10+8 ) αντιστοιχουν 54 λιτρα. Οποτε μου μενουν 10-15 λιτρα. Εχει λογικη αυτο που λεω?
Χμμμ... υπαρχει καποιο συμβατο ψαρακι που να μπορει να στριμωχτει?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-02-11, 22:42
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Προεπιλογή

Παράθεση:
(δες την φωτογραφία πιο πάνω ... ο Σπύρος ξέχασε να βάλει από το θηλυκο).
Η φωτο ειναι κανονικα στη θεση της μαλλον καποιο προβλημα του πισι σου ή του περιηγητη σου ειναι και δεν τη βλεπεις.

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από bokostas Εμφάνιση μηνυμάτων
Αυτό είναι το ωραίο στο χόμπυ, ότι ακούς πολλές διαφορετικές απόψεις και πρέπει εσύ να ψάξεις, να κρίνεις και να αποφασίσεις, δεν υπάρχει η απόλυτη αλήθεια.
Για παράδειγμα τα δικά μου ραμ δεν τα είχα δει ποτέ να σκάβουν τον βυθό, αλλά πάλι δεν είχα ποτέ και αναπαραγωγές, δεν είμαι καν σίγουρος ότι ήταν ζευγάρι.
Γιαυτο και δεν ειδες λακουβες. Οπως γραψα πιο πανω "κατα τις διαδικασιες αναπαραγωγης θα δεις παντου βαθειες λακουβες".
Τις λακουβες τις ανοιγουν οταν γεννησουν ετσι ωστε οταν βγει ο γονος, να εχουν επιλογες να μεταφερουν τα μικρα σε διαφορα "ασφαλη" μερη.
Παράθεση:
To ενυδρειο θα ειναι τυπου El-natural. Oποτε το χωμα ειναι το βασικο στοιχειο
Χμμμ, οχι παντα. Και οχι οποιοδηποτε χωμα.
Αν περιεχει ιδως τιποτα στοιχεια λιπανσης και απελευθερωνοται ανεξελεγκτα στο νερο, εκτος την εξαρση αλγων, θα εχουν "θεμα" και τα ραμ (οπως ειπε και ο Φαν)
Φτανουν τζαμι με το σκαψιμο.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 08-02-11 στις 22:42 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές