|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Πρωτα να ξεκαθαρισουμε τι ειναι wave pump και τι pump
http://www.aquatek.gr/vb/showthread....141#post542141 Μετα τη διαφορα στη ροη τους http://www.aquatek.gr/vb/showthread....822#post541822
|
||||
|
||||
![]()
ok λοιπον.μιλαω για wave pump προφανως για να μη γινει πλυνηριο το ενυδρειο
![]() καποια προταση? απ οτι καταλαβα με το 900αρι θα ειμαι οκ?το ενυδρειο ειναι 75-80 λιτρα http://www.aquaristic.net/en/Pumps/S...alia-nano.html |
|
||||
|
||||
![]()
Νομιζω θα ειναι ΟΚ.
Σε τοσο λιγα λιτρα παντως, ενα φιλτρο με μεγαλυτερη ροη απο την μινιμουμ που προτεινουν συνηθως και με την πατεντα "εξτρα τρυπες σε 45 μοιρες στο spraybar" γινεται η δουλεια της κυκλοφοριας αψογα και με πλεονεκτημα τη μεγαλυτερη χωρητικοτητα σε βιολογικο υλικο (αφου ενα μεγαλυτερο φιλτρο σε ροη θα εχει λογικα και μεγαλυτερο χωρο για υλικα). Με λιγα λογια αν αγοραζα τωρα ενα ενυδρειο και εφτανε η ωρα της επιλογης φιλτρου, θα αγοραζα ενα με μεγαλη ροη (πχ σε 80 λιτρα ενα φιλτρο με 600-800 λ/ω ονομαστικη ροη) και θα ημουν ανετος σε ολα. Καλυτερα να εχω ενα φιλτρο με μεγαλυτερη ροη και να τη μειωνω οσο θελω απο τη ρυθμιση ροης του φιλτρου, παρα να μου λειπει και να μη μπορω να την αυξησω.
|
||||
|
||||
![]()
Σπύρο μπορείς να γίνεις πιο κατανοητός σε αυτό?Γιατι δεν σκαμπάζω
![]() ![]() παντως το spraybar που ειχε το 2215 απο τη μαμα του με 620 λιτρα ροης το εχω τοποθετησει το οποιο αν δεν κανω λαθος εχει και τις διπλάσιες τρύπες απο τη γυναικα(3*2=6) Επίσης δεν βλεπω να φτανει μεχρι τον βυθο το νερο που βγαινει απο το φιλτρο οποτε γι αυτο και εψαξα το θεμα πως θα καθαρισει ο βυθος.εκτος αν εχω στησει κατι λαθος edit:αν το αστειο με την γυναικα σας φανηκε κακογουστο ζητω συγνωμη αλλα το ακουσα με αλλα νουμερα σημερα και γελασα πολυ ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτο το καταλαβαινεις πως μπορει να γινει?
![]()
|
||||
|
||||
![]()
το καταλαβαινω δεν μπορω να καταλαβω ποσο πιεση πρεπει να εχει για να φτανει μεχρι το βυθο
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Στη φωτο, το ενυδρειο εχει 50 εκ. υψος (40 εκ υψος καθαρα νερο) (rio 180 - 100χ40χ50 - 160 λιτρα καθαρα νερο) και η αντλια του φιλτρου εχει 950 λ/ω (ονομαστικη ροη) και εφτανε ισα ισα να εχει καλη κυκλοφορια παντου Υποψιν οτι αν κανει καποιος πολλες τρυπες θα μειωθει πολυ και η πιεση του νερου που βγαινει απο το Spraybar. Οποτε καλο ειναι οποιος δοκιμασει να ανοιξει απο κατω τις μισες απο αυτες που εχει κανονικα οριζοντια. Και βλεποντας και κανοντας. Τρυπημα προσεκτικα με τρυπανι και μετα καλο καθαρισμα μεσα να φυγουν τα ρινισματα. (Χωρις να το εχω δοκιμασει) νομιζω οτι με καυτηριασμο (πχ με κολλητήρι) μπορουν να κλεισουν μερικες τρυπες απο τις πανω για να εξισορροπισει η πιεση.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
αλλαγη νερου-καθαρισμος βυθου-συντηρηση φιλτρου | ilias13 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 28-06-10 00:03 |
καθαρισμος με ανθρακα; | karxarini | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 12-10-09 12:25 |
καθαρισμος φιτρων | thu vu | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 23-06-08 21:44 |
Καθαρισμος πυθμενα | Pritanis | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 6 | 24-01-07 16:10 |
καθαρισμος φιλτρου. | Θεοδωρος | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 12-07-06 00:09 |