|
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ρε Κωστα, κανα ζωντανο που δεν δαγκωνει ασχημα δεν θα παρεις?
![]() Θα χασεις κανενα χερι καμια μερα ![]() Και να ειναι χερι ΟΚ. Μη ειναι τιποτα αλλο και δεν μπορεις ουτε να κατουρησεις σαν ανθρωπος
|
||||
|
||||
![]() ![]() Με 2 πραγματα εχω μεγαλη λοξα στη ζωη μου. Τα (συγκεκριμενα) ζωντανα και τις γυναικες. Εχω συμβιβαστει πως ενα απο τα δυο θα με στειλει.... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ΟΚ πλακα εκανα.
Ποιος φυσιολογικος ανθρωπος δεν θελει παρεα του ενα δυο τρια τεσσερα doberman? ![]() (και μια γυναικα δυο τρεις τεσσερεις ....)
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Και ας κατουρας απο βανακι eheim μετα! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Κώστα, σε οσα λέει ο μικρος ακουαριστας έχει κάποιο δίκιο αλλά... αφού δε θέλεις σκυλί για εκθεσεις δεν υπάρχει κανένας λογος να δώσεις τόσα λεφτά. Τα σκυλια΄πρωταθλητές ή απογονοι πρωταθλητών είναι στην πλειοψηφία τους σκυλιά με βραβεία σε διαγωνισμους μορφολογίας και τίποτα παραπάνω. Δηλαδή σκυλιά που απλώς πληρούν αυστηρά τα μορφολογικα κριτήρια (ΠΡΌΤΥΠΟ) της φυλής τους. Τώρα εάν το σκυλί που θα πάρεις έχει ύψος από το ακροώμιο 1 πόντο παραπάνω ή παρακάτω από τα στάνταρ της φυλής δε νομίζω ότι σε νοιάζει καθόλου. Το θέμα της δυσπλασιας ή αλλων κληρονομικών ασθενειων είναι μεγαλη ιστορια και είναι πολύ πιο έντονο σε κλειστές αναπαραγωγές οι οποίες δεν ειναι επιλεκτικές ( φυσικά δεν αναφέρομαι στο εκροφείο που αναφέρεις). Τελοσπάντων αυτό σηκώνει μεγάλη συζητηση που δε γίνεται τώρα. Αφού λοιπόν θέλεις ένα σκυλο φύλακα (λίγα είναι τα σκυλιά των εκτροφείων που διακρινονται σε εξετάσεις φύλαξης (Schutzhund 1, 2, 3, κυρίως ε΄ναι εκθεσιακά σκυλιά) και μάλιστα ενήλικο θα πρέπει να προσέξεις πολύ τη συμπεριφορά του. Σε αυτές τις φυλές η εκπαίδευση στη βασική υπακοή είναι τουλάχιστον απαραίτητη και γενικά θα πρέπει να προσέξεις καλά πριν το πάρεις. Εγώ θα σου έλεγα να πάρεις κουτάβι απο κάποιον ιδιώτη αλλά άφού θέλεις ενήλικο σου εύχομαι να βρεις το καλύτερο... Πάντως γενικά απευθύνσου σε γνωστούς και φίλους...
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλα εχω κουφαθη με τα γραφομενα, εχεις τον tsoum μπερδευη τα ψαρια με τα σκυλια τι να πω? βασικα δεν χρειαζεται να γινετε πολυς ντορος για το τιποτα. Εγω ειμαι προσωπικα κατα των κερδοσκοπων (εκτροφεων και καλα) οι οποιοι βαζοντας ενα ζευγαρι σκυλια η και δυο να ζευγαρωνουν κοιταν να βγαλουν λεφτα για να ζησουν με το σκεπτιστικο οτι και καλα εχουν εξοδα τα ζωα για να μεγαλωσουν και τα ταιζουν υπολοιματα απο ταβερνες. Εχω αγορασει Κολει και το ειχα 12χρονια, ντοπερμαν 8 χρονια και Χασκυ 13 χρονια και τωρα εχω 5 σκυλια διαφορα. Πιστευω οτι το σκυλι μαθαινη αν εχεις ορεξη και ας ειναι και ενος χρονου. Τωρα τα περι φυλακα υπαρχουν πολλα ερωτηματικα ειναι το δεσιμο και η ολη συμπεριφορα του ατομου με το ζωο. Παντως μια που σου εγραψε καποιο παληκαρι οτι θα γενηση μια σκυλα ενος φιλου κρατα μια επαφη και φροντισε να παρης ενα κουταβη για να δεθης καλυτερα μαζι του και να σε κοιτα στα ματια, να σε διαβαζη. Σιγουρα θα κουραστης λιγο παραπανω να το καθαρισης και να του μαθης ορισμενα πραγματα αλλα πιστεψεμε θα αξιζη τον κοπο.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μακρυά από εκτρωφείς, οι περισσότεροι είναι μην πω τι είναι, και κανένας δεν εγγυάται την πραγματική ταυτότητα κάποιου σκύλου που μπορεί να τον αναφέρει με ένα σωρό χαρτιά κ μην πω τι άλλο... Επίσης, ποιος είδε ντόμπερμαν να ζει 15 χρόνια μικρεακουαρίστα? Και στο κάτω κάτω της γραφής, και κάποιος άνθρωπος μπορεί να μην έχει ιστορικό οικογένειας με καρκίνο ή πάρκινσον και να πάθει ο ίδιος... Ότι είναι να γίνει ας γίνει! Θα σου σύστηνα να πάρεις από γνωστό γνωστού ακόμα καλύτερα και όχι από αγγελία. Και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ μην πάρεις μεγαλωμένο σκύλο οποιασδήποτε ράτσας αν τον θέλεις για οικογενειακό φίλο... Ποτέ δεν ξέρεις και δεν πρόκειται να μάθεις πως έχει ζήσει μέχρι εκείνη την στιγμή, και πως θα αντιδράσει σε μερικές περιπτώσεις. Όσο πιο κουτάβι γίνεται (και ας κουραστείς μέχρι να μάθει ορισμένα πράγματα), και θα με θυμηθείς... Είναι αυτό που είπε και κάποιο άλλο παιδί εδώ μέσα, να επικοινωνεί με τα μάτια ο σκύλος. Και όταν λέμε κουτάβι, γύρω στις 60 ημέρες. Όχι λιγότερο ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
MonsterDogKeeper.
![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|