Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Ασπόνδυλα γλυκού νερού > Γαρίδες > Γαρίδες του γένους Neocaridina

Γαρίδες του γένους Neocaridina Red cherry, Yellow, Snow ball, Blue pearl, Rili κλπ.

Κλειστό Θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 24-01-11, 20:00
Το avatar του χρήστη kostaskich
kostaskich Ο χρήστης kostaskich δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Σέρρες
Cool kostaskich

τουλαχιστον υπαρχει μια ποικιλια στο χρωμα.
30 lit iriatherina-cpd-red chery
Παλιά 24-01-11, 21:12
Το avatar του χρήστη georgis4
georgis4 Ο χρήστης georgis4 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: θεσσαλονικη/συκιες
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kostaskich Εμφάνιση μηνυμάτων
τουλαχιστον υπαρχει μια ποικιλια στο χρωμα.
Γιατι τις λενε red cherry ηθελα να ξερα...rainbow cherry ταιριαζει πιο πολυ
Παλιά 26-01-11, 02:57
Raven Ο χρήστης Raven δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Athens
Προεπιλογή

Εχω 3 χρονια red cherry. Καποτε εφτασα να εχω γυρω στις 1000 και ποτε δεν εμφανιστηκε ουτε μια αχρωμη ή καφε, γκρι, μαυρο, μπλε.
Μου τις ειχε χαρισει ο dinos 99 και απο τοτε δεν εβαλα γαριδα απο αλλο αιμα στην αποικια μου.
Αν τα γονιδια ειναι καθαρα και βοηθαμε και εμεις με τακτικη επιλογη τοτε πολυ σπανια να βγει καποιο αλλο χρωμα εκτος απο κοκκινο.

Η μπλε της φωτογραφιας ειναι παντως πολυ ενδιαφερουσα περιπτωση
Παλιά 26-01-11, 11:20
Το avatar του χρήστη georgis4
georgis4 Ο χρήστης georgis4 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: θεσσαλονικη/συκιες
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Raven Εμφάνιση μηνυμάτων
Εχω 3 χρονια red cherry. Καποτε εφτασα να εχω γυρω στις 1000 και ποτε δεν εμφανιστηκε ουτε μια αχρωμη ή καφε, γκρι, μαυρο, μπλε.
Μου τις ειχε χαρισει ο dinos 99 και απο τοτε δεν εβαλα γαριδα απο αλλο αιμα στην αποικια μου.
Αν τα γονιδια ειναι καθαρα και βοηθαμε και εμεις με τακτικη επιλογη τοτε πολυ σπανια να βγει καποιο αλλο χρωμα εκτος απο κοκκινο.

Η μπλε της φωτογραφιας ειναι παντως πολυ ενδιαφερουσα περιπτωση
Αυτη τη στιγμη μετραω καμμια 20αρια φανερες (μαζι με καποια μωρα αλλα ποιος ξερει τι γινεται μεσα στη moss) και προηλθαν ολες απο ενα ξυλο με λιγη moss που ειχα παρει πριν 3 μηνες περιπου (τοτε ειχα μετρησει 5-6 μωρα μονο) απο ενα φιλο απο δω και ειχε ΜΟΝΟ red cherry στο ενυδρειο του.
Η συγκεκριμενη οπως και ολες οι θυληκες ειναι αυγομενη και ειναι η μονη μαζι με μια αλλη που βλεπω σε αλλο χρωμα εκτος του κοκκινου.Για να δουμε..
Παλιά 23-06-11, 08:59
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Αααα δεν παιζω.
Εμενα βγαινουν ολες κατακοκκινες (εκτος απο τις αρσενικες, που ομως δεν ειναι και τελειως διάφανες ) και ξεκινησα πριν εναμιση χρονο με δυο ομαδουλες απο διαφορετικη πηγη (μια απο raven και μια απο PsyTrancer), χωρις ανανεωση απο τοτε στο αιμα.
Παλιά 23-06-11, 18:22
Το avatar του χρήστη ARIS1983
ARIS1983 Ο χρήστης ARIS1983 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Kερατσινι-Πειραιας
Προεπιλογή

Επειδη εχω και εγω απορια, εχω μερικες που πηρα απο ενα παιδι που ειναι σχεδον διαφανες με μια υποψια καφε-μαυρης λοριδας στην πλατη,αυτες ειναι 5-6 και ολες οι αλλες ειναι κοκκινες κανονικα απο 35-40 που εχω συνολο, υπαρχει περιπτωση να μου χαλασουν το χρωμα των αναπαραγογων, βλεπω μια απο τις αχρωμες που εχει αυγα και εχουν μπλε χρωμα τα αυγα της, τι λετε να κανω?

Παλιά 24-06-11, 08:28
Το avatar του χρήστη lingistis
lingistis Ο χρήστης lingistis δεν είναι συνδεδεμένος
Συντονιστής

Περιοχή: ΦΛΩΡΙΝΑ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ARIS1983 Εμφάνιση μηνυμάτων
βλεπω μια απο τις αχρωμες που εχει αυγα και εχουν μπλε χρωμα τα αυγα της, τι λετε να κανω?
¶ρη το χρώμα των αυγών δεν υποδηλώνει το χρώμα της γαρίδας που θα βγει... πολύ πιο έμπειροι από εμάς δηλώνουν πως το χρώμα των αυγών εξαρτάτε από την τροφή και το ποσοστό της σε καροτίνες.

Πρόσφατα είχαμε μια τέτοια συζήτηση.

Στις δικές μου γαρίδες όλες οι κοπελιές αργά ή γρήγορα θα "ντραπούν και θα κοκκινίσουν" ... στα αγόρια το χρώμα τους συνήθως είναι από διαφανή έως ας το πούμε "κάτι" πιο σκούρο.

Όπως γράψανε και τα παιδιά εδώ πιο πάνω χρειάζεται εάν το ζητούμενο είναι ΚΟΚΚΙΝΕΣ γαρίδες να κάμνει κάποιος τακτική επιλογή των ποιο κόκκινων (ή άλλων παραγόντων) θηλυκών αλλά και αρσενικών… κάτι που προϋποθέτει και έξτρα γαριδοενυδρεία

Κάποτε σπάνια έβλεπες κόκκινα αρσενικά τώρα υπάρχουν πολλά… αλλά δεν ξέρω εάν έχει κάποιος φίλος στην χώρα μας. Ας πούμε πως το επόμενο βήμα της Red Cherry σε καθαρό γενετικό υλικό επιλεγμένο προς το κόκκινο χρώμα είναι οι Sakura, που από όσα διαβάζω και στο φόρουμ έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν και στην Ελλάδα
Στο εξωτερικό όταν πρωτοεμφανίστηκαν οι Sakura δεν πουλούσαν αρσενικά αλλά μόνο κοπελιές. Σήμερα βλέπουμε (από χομπίστες του εξωτερικού) να παρουσιάζονται πολλές παραλλαγές της Neocaridina heteropoda (Red Cherry) όσο αφορά το κόκκινο χρώμα όπως π.χ.
Sakura Royal Blood, Sakura Champion, Red Fire Sakura Chi Tai Lee κλπ

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lingistis : 20-03-16 στις 10:35
Κλειστό Θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές