|
|
||||
|
||||
![]()
A... Κατάλαβα πως την είχες ήδη αγοράσει! Τελοσπάντων! Δεν πειραζει!
![]() Υ.Γ. "...λαθος κανεις". Σε περναω 2-3 χρόνια μονό. ![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ΜΗΝ χρησιμοποιεις guide mode. στο ειπε και πριν οι dslr ΔΕΝ ειναι για αυτοματισμους. αν θες να χρησιμοποιεις προγραμματα καλυτερα να καρατησεις την compact. ΔΕΝ θα δεις κατι καλυτερο με την dslr στο αυτοματο. Γενικα να ξερεις πως με αυτο το μαραφετι α θες να ασχοληθεις και να το ξεζουμισεις και τοτε να πεις οτι κατι παραπανω σου εδωσε πρεπει να ασχοληθεις αρκετα και ριξεις και διαβασμα. Δεν ειναι αντε σημερα την πηρα σε μια εβδομαδα τραβαω τελειες φωτογραφιες. Μπορει να σου παρει ισως και χρονια μεχρι να βγαλεις μια πραγματικα αρτια φωτογραφια. ΔΕΝ στα λεω αυτα για να σε αποθαρρυνω ουτε για "να στην πω", στα λεω για να μην απογοητευτεις και για να ξερεις τι πας να αγορασεις. Κατα τη γνωμη μου πρεπει να ρηξεις αρκετο ακομη διαβασμα πριν προχωρησεις στην αγορα της μηχανης. Να γνωριζεις τουλαχιστον τα βασικα γιατι αλλιως θα ανοιξεις τη μηχανη, θα κομπλαρεις και θα τη χρησιμοποιεις στο αυτοματο κι ετσι ποτε δε θα νιωσεις τη χαρα του να εχεις βγαλει μια καλη φωτογραφια.
Αυτα.
|
||||
|
||||
![]()
Και εγώ για αυτήν σκέφτομαι , φαίνεται καλή για τα λεφτά της...
|
|
|||
|
|||
![]()
prospathw
διαφωνω με καποια απο αυτα που λες. Το να λεμε οτι το αυτοματο μιας dslr ειναι μεσες ακρες σαν αυτο μιας κομπακτ δεν ειναι σωστο. Οι dslr εχουν πολυ καλυτερους φακους απο μια κομπακτ και πολυ καλυτερους αισθητηρες. Αρα και στο αυτοματο, out of the box, ο Τηλεμαχος θα δει ΑΜΕΣΩΣ καλες φωτογραφιες, σαφως ανωτερες απο αυτες μιας κοινης κομπακτ. Βεβαιως και θα χρειαστει να καταλαβει τι ειναι διαφραγμα, ταχυτητα κλειστρου κλπ κλπ ωστε να πειραματιστει στο μελλον (σ' αυτο δε διαφωνω) και να παει και σε macro φωτογραφιες αλλα, προς θεου, το αυτοματο μιας dslr ειναι μια χαρα για κοινες ως λιγο προχωρημενες φωτο μεχρι να εντρυφησει καποιος στα ενδοτερα |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
2)διαφωνω. δεν θα δει καλες φωτο στο αυτοματο 3)δες αυτο εγω κραταω αυτο Παράθεση:
5)αν απλα τον ενδιαφερει να παρει μια καλη γωτογραφια χωρις πολλες ρυθμισεις μπορει να το κανει μια χαρα με μια compact οπως φαινεται και εδω
|
||||
|
||||
![]()
Ε ψιτ!
![]() Διάβασα τα λινκς του κύριου Ανδρέα όχι και τόσο σχολαστικά γιατί πρέπει να διαβάσω για 2 διαγωνίσματα. Την Πέμπτη που θα έχω λιγότερα θα κάτσω να τα μετετήσω σχολαστικά και να τα εφαρμόσω στην κάμερά μου! (Σας παρακαλώ μην τσακώνεστε ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Δεν τσακονομαστε Τηλεμαχε. Απλα εκφραζει ο καθε ενας τη αποψη του
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ε εντάξει.
Απλά ο γραπτός λόγος παρεξηγείται πανεύκολα οπότε προσοχή λίγο!!! ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Οταν λεμε auto εννοουμε πως η μηχανη κανει αυτοματα την εστιαση και τη φωτομετρηση. Υπαρχει περιπτωση να κανει κανεις ανθρωπος σε λειτουργια manual καλυτερη δουλεια απο dSLR μηχανες Nikon, Canon, Olympus με φοβερα και ακριβεστατα συστηματα φωτομετρησης και εστιασης ?? Με εξελιγμενους και μεγαλους αισθητηρες που ειναι διπλασιοι και τριπλασιοι των κομπακτ?? Με φακους με πολλαπλα οπτικα στοιχεια που ουδεμια σχεση εχουν με αυτους μιας κομπακτ ?? Δε νομιζω. Ο Τηλεμαχος πηρε dSLR για να δει βελτιωση και θα τη δει και στο αυτοματο. Οταν αποφασισει να παει σε ειδικα θεματα εκει θελει διαβασμα και πειραματισμο με manual
----- Προς θεου δεν τσακονωμαστε, αποψεις εκφραζουμε. Εγω εχω 2 dSLR και 1 καλη compact (advanced θα ελεγα). Με την οση εμπειρια εχω αποκτησει τοσα χρονια, παλι το 90% των φωτογραφιων μου ειναι σε αυτοματη λειτουργια |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Nikon d3100? | leonm | Φωτογραφία - Τεχνικά θέματα | 8 | 18-12-10 21:53 |
Υποβρύχια φωτογραφική | AlexandraT | Φωτογραφία - Τεχνικά θέματα | 91 | 11-12-09 14:19 |
φωτογραφική μηχανή 4.1 megapixels | Σπύρος Μ | Φωτογραφία - Τεχνικά θέματα | 3 | 04-11-08 21:39 |
nikon d40 | tsiro | Φωτογραφία - Τεχνικά θέματα | 7 | 12-04-08 12:05 |
Πρόταση για Φωτογραφική! | gwgw | Φωτογραφία - Τεχνικά θέματα | 38 | 10-01-08 00:42 |