|
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
μιμη δυστυχως τα φωτα μου δεν ειναι ουτε πολλα ουτε καλα....ειδικα στο αλατι...κυκλοφορω με φακο κι εγω.
![]() καταρχην ειμαι αρκετα της σχολης "δεν ανακατευουμε εγχωρια και ξενα ειδη. εγκυμονουν κινδυνους" σαφως και καποιοι το εχουν κανει να δουλεψει αλλα σαφως και καποιοι αλλοι οχι. η τραγανα αν ειναι ζωντανη δε ξερεις τι θα κουβαλαει...αν ειναι νεκρη δε ξερουμε τι ποιοτητα ειναι...η αν το θες δε ξερω εγω. αν εχεις θεματα με αμμωνια δε θα σε φαει η αμφιβολια μηπως η τραγανα δεν ειναι οτι καλυτερο?? απο την αλλη που θα βρεις τραγανα νεκρη? θα εχουν απομακρυνθει ολοι οι νεκροι οργανισμοι που σε επαφη με το νερο θα αποσυντεθουν ή θα πρεπει να μπεις σε αλλες διαδικασιες "κουραρισματος"?? στα 60 λιτρα χρειαζεσαι 5-6 κιλα ΖΒ. αν το πας λαου λαου μπορεις να βαλεις 1-2 κιλα ΖΒ και το υπολοιπο νεκρο. δεν ειναι πολλα τα χρηματα που θα γλιτωσεις για να αξιζει να το ρισκαρεις με τραγανες. αν μιλουσαμε για καμια 20-30 κιλα βραχου η διαφορα θα ηταν τεραστια τοτε. το ιδιο και για το αλατι. θα χρειαστιες αρχικα κανα 2 κιλα αλατι...ουτε καν 10 ευρω...και μετα οι αλλαγες θα ειναι μικρες και αραιες ειδικα αν εχεις σκιμερ. δεν αξιζει να ρισκαρεις και να περνεις νερο απο τη θαλασσα. παλι θα αναφερω φυσικα οτι πολλοι το κανουν. η τελικη αποφαση ειναι δικη σου.
__________________
|
#2
|
||||
|
||||
![]()
το καταλαβαινω και εχεις δικιο σε οσα λες..ιδιως η τργανα δεν ειναι καθολου σιγουρη...και οντως ο βραχος δεν ειναι μαγλο εξοδο αλλα εγω νομιζα οτι ενα μαγλο εξοδο θα ναι το αλατι..αλλα αφου μου λες οτι δε θελει συχνες και μεγαλες αλλαγες αν εχω σκιμερ κατι γινεται ετσι.
τωρα η ερωτηση μου οσον αναφορα το νερο απο τη θαλασσα..γιατι να ρισκαρω? το θεμα ειναι αν ειναι περιπου ιδια η εδω αλατοτητα και το περιεχομενου της θαλασσας με τη θαλασσα που ειναι οι υφαλοι. αν ειναι δεν θα ναι οκ? που μπορει να υπαρξει προβλημα..βεβαια σε ρωταω και σενα πραγματα που οπως και ο ιδιος μου ειπες δε γνωριζεις ακομα πολυ καλα..αλλα σ ευμπιστευομαι ![]() και κατι ακομα..θα μπορουσα πρωτου ετοιμαστει το νερο,αλλα να εχω βαλει 5-6 κιλα ΖΒ να το στοκαρω τοτε και μετα οταν ετοιμαστει να βαλω ψαρια? η πρεπει να ναι ετοιμο το νερο για να μπουν κοραλια και ψαρια? ![]() ευχαριστω ![]() |
#3
|
||||
|
||||
![]()
σε ευχαριστω για την εμπιστοσυνη..αλλα σε συμβουλευω να εμπιστευεσαι το διαβασμα περισσοτερο..
![]() ![]() λοιπον εδω επειδη εχουμε κια ποταμι κοντα...κατεβαζει οτι θελεις μερικες φορες...καποιες φορες το νερο γινεται λασπη...καποιες φορες το φυτοπλαγκτον το κανει καταπρασινο...καποιες φορες τα ρευματα δε ξερεις τι μπορει να κουβαλησουν στις ακτες που να εχει πεσει στη θαλασσα. εκει βεβαια ειναι νησι αλλα...κανεις δε μπορει να δωσει εγγυηση. επισης μαζι με το νεορ παιρνεις και μικροοργανισμους. οταν παιρνω νερο για το μεσογειακο μου βρισκω πολλα αμφιποδα μεσα. μικρες οι πιθανοτητες...αλλα γιατι να μπλεξεις με καποιο πιθανο παθογονο? αλατι περιπου να υπολογιζεις 33 γρμ στο λιτρο....ετσι οταν ξεκινησεις σε 60 λιτρα (λιγοτερα καθαρα) θα χρειαστεις λιγοτερο απο 2 κιλα αλατι. αν εχεις σιμερ και κανεις αλλαγη 10-15%...1-2 φορες το μηνα μιλαμε για 200 γρμ αλατι. (1 ευρω περιπου). για τετοια ποσα μιλαμε. θα ελεγα μιας και τα λιτρα ειναι λιγα να ξεκινησεις με το "συντηρητικο" τροπο. την τελευταια ερωτηση δεν την καταλαβα.
__________________
|
#4
|
||||
|
||||
![]()
οκ αστο καλυτερα ας μη το ρισκαρω...αλλα εγω νομιζα πως ειναι πιο πολλα τ λεφτα και πιο πολες και συχνες οι αλλαγες..οκ το ξεχναω τοτε.
στην τελευταια ερωτηση ενοω..οτι οταν βαλω το βραχο το νερο δε θα ναι αμεσως ετοιμο θα πρεπει να περασουν μερικες μερες μερι να ναι ετοιμο και να μπορω να βαλω ψαρια. η ερωτηση μου ειναι..θα πρεπει το νερο να ναι "ετοιμο" ΚΑΙ για τα κοραλια ή μπορω να τα βαλω αμεσα μαζι με το βραχο? φυσικα και καλυτερα ειναι να διαβαζω αλλα το θεμα με τη θαλασσα το εψαξα αρκετα αλλα δε βρηκα τιποτα.. εχω διαβασει τα ποστ των αρχαριων μεχρι πριν 1-2 χρονια ![]() |
#5
|
||||
|
||||
![]()
καλυτερα αφησε το ενυδρειο να δουλευει μονο με το βραχο για λιγο καιρο πριν προσθεσεις ζωντανα ειτε ψαρια ειτε κοραλια....κατι που ουτως η αλλως θα κανεις σταδιακα...
__________________
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σκεψεις για νεο set up | Δημητρης89 | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 11 | 31-10-10 15:45 |
Σκεψεις για 300 φυτεμενο... | ραφαηλ10 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 21-08-10 12:16 |
Σκεψεις για reef | mageiras293 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 56 | 31-05-09 23:04 |
σκεψεις για Tanganyika | steady | Tanganyika | 47 | 24-01-09 13:16 |
Σκεψεις για δισκους..... | imichal | Δίσκοι | 8 | 05-05-08 10:57 |