|
|
||||
|
||||
![]()
Κώστα, δεν πρόλαβα να κάνω καμία θεραπεία! Τα είχα πάρει όλα όσα μου είπες αλλά μέχρι να βάλω το ενυδρείο και να μπολιάσω το φίλτρο το ψάρι πέθανε
![]() ![]() Σε ευχαριστώ για την απάντηση... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σήμερα παρατήρησα σε ένα θηλυκό γκαπυ ότι τα κόπρανά του είναι σαν λευκή λεπτή κλωστούλα και αργούν πολύ να αποκολληθούν από το σώμα του. Κατά τα άλλα όλα είναι φυσιολογικότατα. Σημαίνει κάτι αυτό; |
|
|||
|
|||
![]()
Αν θες τη νώμη μου, ξεκίνα την θεραπεία στο μεγάλο ενυδρείο. Αν έχεις πάνω από 4 μέρες να κάνεις αλλαγή νερού, κάνε τώρα μια αλλαγή 40%.
Μετά γέμισε μια κανάτα με νερό του ενυδρείου κι εκεί μέσα ρίξε 10-12 κουταλιές της σούπας αλάτι, 15 ml melafix και 15 ml pimafix. Ανακάτεψε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί το αλάτι εντελώς και ρίχτα στο ενυδρείο. Γι άλλες 4-5 μέρες θα επαναλαμβάνεις καθημερινά την προσθήκη ίδιας ποσότητας φαρμάκων, χωρίς να ξαναβάλεις αλάτι. Την 6η μέρα αλλάζεις 20% του νερού και τα ξαναλέμε. |
|
||||
|
||||
![]()
Κώστα αυτό θα κάνω... αλλά με το αλάτι να πω αντίο στα φυτά;;;; Αλήθεια, υποψιάζεσαι τι μπορεί να είναι;
|
|
|||
|
|||
![]()
Με 10 κουταλιές στα 200 λίτρα, δε νομίζω να πάθουν τίποτε (ελπίζω)
![]() Με μόνο σύμπτωμα αυτό που είπες, εγώ θα μάντευα εσωτερικά παράσιτα ή βακτηριακή μόλυνση, αν ξέρει κάποιος άλλος... ας βοηθήσει. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ενταξει λοιπόν... αυτό θα κανω και ο θεός βοηθός... Θα ενημερωσω παντως για όποιες εξελίξεις.... Ευχαριστώ... |
|
||||
|
||||
![]()
Κώστα ευχαριστώ... Έκανα τη θεραπεία ακριβως όπως είπες και τα ψάρια μου φαίνονται μια χαρά! Τα περιττώματά τους είναι πάλι φυσιολογικά. Α, τα φυτά δεν έπαθαν το παραμικρό από το αλάτι!
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Άρρωστα γκάπυ | Λένα | Ζωοτόκα | 19 | 31-08-10 23:27 |
Άρρωστα δολλάρια | Pater_Familias | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 20-03-10 22:28 |
Άρρωστα Γκαπάκια | Ulver | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 12 | 06-04-09 22:46 |
Άρρωστα Guppy!!! | ath200 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 8 | 25-03-09 14:46 |
Άρρωστα guppy? | xontros | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 11 | 03-03-08 18:02 |