|
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
σωστα
![]() λοιπον θα μπορουσα να μη βαλω σκιμερ? να βαλω λιγο ζωντανο και πολυ νεκρο και σε λιγο καιρο να ζωντανεψει ο νεκρος? θα αντεξει ο ζωντανος το ταξιδι απο την Αθηνα?(αληθεια εσυ απο που πηρες? ![]() αν βαλω ενα πλεξιγκλας(οχι σε ολη την ανοιχτη επιφαβεια?) να κανω αλλαγες καθε 10 μερες θα ναι οκ? αυτα τα ολιγα ![]() Γιωργο μη νομιζεις οτι δε πιστευω αυτα που λες αλλα ρωταω και μια δευτερη γνωμη ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
αα ρε φίλε δεν έχω το καλώδιο να σου βάλω μια φωτό από αυτό που έχει μαζέψει το σκίμμερ μου από χτες για να καταλάβεις γιατί είναι τόσο απαραίτητο ,αν δεν βάλεις πως σκοπευεις να κρατας χαμηλά νιτρικα-φωσφορικά με αλλαγές;; θα λειώσεις στην αλλαγή νερού ..μπορείς να ξεκινήσεις και με νεκρό βράχο 50-50 ή και με νεκρό μόνο ή και μόνο ζωντανό όλα δούλεύουν,αλλαγές νερού 10% την εβδομάδα ή 20% ανά δύο αλλά θα το δεις και από τις μετρήσεις που θα έχεις ,λογικά ο βράχος αντέχει το ταξίδι
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() καλα κανεις και ρωτας και να ρωτησεις και παραπερα...κι εγω εδω λεω απλως τη γνωμη μου και φυσικα δεν ειναι απολυτη..
|
||||
|
||||
![]()
ωραια..οποτε συμεφωνειτε πανω κατω με το Γιωργο..
λυση της υπομονηηηηης! ποσο χρονο μπορει να παρει αμα βαλω 2 κιλα ζωντανο και 4-5 νεκρο? αν ειναι πια τοοσο πολυ προτιμω να δωσω κατι παραπανω. σκεφτομαι το ΖΒ να τον παραγγειλω απο waterinn.πιστευω θα ναι καλα ε? οσα εχω παρη μεχρι στιγμης ηρθαν αψογα. και απο οτι διαβσα ειναι χρησιμο στην ποιοτητα και καθαρισμου του νερου το σκιμερ και οχι απλα ενα φτηνο αλλα ενα πολυ καλο σε γλυτωνει απο πολλα λεφτα. αν θελετε το διαβασα απο εδω:http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=43372 ενα ακριβο σκιμερ για το ενυδρειο μου ποσο δηλαδη μπορει να κυμαινεται? κανενα 50αρι? ευχαριστω ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
απο συζητησεις που εχω ακουσει μεταξυ εμπειρων στο χωρο...λενε πως ζωντανευει ο νεκρος μετα απο 6-8 μηνες...ειναι ενα ευλογο διαστημα.
δεν το εχω δοκιμασει και δε το γνωριζω..... το ποιο μαγαζι θα σου στειλει καλο βραχο.....ενας Αθηναιος μπορει ισως να σε διαφωτισει περισσοτερο. τα σκιμερ εχουν τσουχτερες τιμες...αλλα παντα υπαρχουν και οι αγγελιες. εγω και τα 2 τα πηρα μεταχειρισμενα και ειμαι πολυ ευχαριστημενος και απο την αποδοση τους και απο τη δουλεια που κανουν. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
λοιπον παιδια την δευτερα θα ξεκινησω τις αγορες.
ειδα τον υδατινο κοσμο να εχει ΖΒ με 10 ευρω το κιλο.εχει παει κανεις προσφατα ή ξερει κανεις αν ειναι καλος? λοιπον θα παρω για αρχη πριν βαλω ζωντανα: αραγωνιτη(καλυτερα χοντροκοκο? και ποσα κιλα για 60 λιτρα?) αλατι(για αρχη ποσο κιλα να παρω?) κυκλοφορητη αντιφωσφορο ανθρακα ρεφρεκτομετρο(απο ποθ μπορω να βρω φτηνα?) και 6 κιλα ΖΒ αυτα ειναι καλα για αρχη ή θα χρειαστω και κατι αλλο? μελλοντικα θα παρω σκιμερ και αμα ολα παν καλα θα αρχισω να στοκαρω. *τεστ εχω. ------------------------- και αλλες δυο σημαντικες αποριες. μπορω να βαλω τραγανα αντι για ΖΒ ή εστω με μια αναλογια? μπορω να βαλω νερο απο τη θαλασσα ή εστω σε καποια αναλογια με νερο που θα φτιαχνω(με αλατι) ? σας ευχαριστω για τις απαντησεις ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Μίμης : 16-01-11 στις 23:47 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
πανουλη μου λατρεμενε οποτε μπορεσεις τα φωτα σου
![]() το ξερω πολυ δουλεια και πιεση γι αυτο και σου ειπα ΟΠΟΤΕ μπορεσεις ![]() *κυριως στις 2 τελευταιες ερωτησεις.. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
μιμη δυστυχως τα φωτα μου δεν ειναι ουτε πολλα ουτε καλα....ειδικα στο αλατι...κυκλοφορω με φακο κι εγω.
![]() καταρχην ειμαι αρκετα της σχολης "δεν ανακατευουμε εγχωρια και ξενα ειδη. εγκυμονουν κινδυνους" σαφως και καποιοι το εχουν κανει να δουλεψει αλλα σαφως και καποιοι αλλοι οχι. η τραγανα αν ειναι ζωντανη δε ξερεις τι θα κουβαλαει...αν ειναι νεκρη δε ξερουμε τι ποιοτητα ειναι...η αν το θες δε ξερω εγω. αν εχεις θεματα με αμμωνια δε θα σε φαει η αμφιβολια μηπως η τραγανα δεν ειναι οτι καλυτερο?? απο την αλλη που θα βρεις τραγανα νεκρη? θα εχουν απομακρυνθει ολοι οι νεκροι οργανισμοι που σε επαφη με το νερο θα αποσυντεθουν ή θα πρεπει να μπεις σε αλλες διαδικασιες "κουραρισματος"?? στα 60 λιτρα χρειαζεσαι 5-6 κιλα ΖΒ. αν το πας λαου λαου μπορεις να βαλεις 1-2 κιλα ΖΒ και το υπολοιπο νεκρο. δεν ειναι πολλα τα χρηματα που θα γλιτωσεις για να αξιζει να το ρισκαρεις με τραγανες. αν μιλουσαμε για καμια 20-30 κιλα βραχου η διαφορα θα ηταν τεραστια τοτε. το ιδιο και για το αλατι. θα χρειαστιες αρχικα κανα 2 κιλα αλατι...ουτε καν 10 ευρω...και μετα οι αλλαγες θα ειναι μικρες και αραιες ειδικα αν εχεις σκιμερ. δεν αξιζει να ρισκαρεις και να περνεις νερο απο τη θαλασσα. παλι θα αναφερω φυσικα οτι πολλοι το κανουν. η τελικη αποφαση ειναι δικη σου.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σκεψεις για νεο set up | Δημητρης89 | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 11 | 31-10-10 15:45 |
Σκεψεις για 300 φυτεμενο... | ραφαηλ10 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 21-08-10 12:16 |
Σκεψεις για reef | mageiras293 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 56 | 31-05-09 23:04 |
σκεψεις για Tanganyika | steady | Tanganyika | 47 | 24-01-09 13:16 |
Σκεψεις για δισκους..... | imichal | Δίσκοι | 8 | 05-05-08 10:57 |