|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Πάνο,
σε ευχαριστώ πολύ για την κατατοπιστικότατη ανάλυσή σου, καθώς επίσης και το χρόνο που διέθεσες...... Επίσης και για τις ευχές σου.... ![]() Πραγματικά με βοηθάς να ξεκαθαρίσω το τοπίο.... Με τα παραπάνω ψαράκια που μου προτείνεις υπάρχει περιορισμός στα φυτά? π.χ. ορισμένα ψαράκια προτιμούν το χαμηλό φωτισμό, για αυτό το λόγο σκεφτόμουν να βάλω φυτά επιφανείας για περιορισμό του φωτός.... Πάντως από τα ψάρια που επέλεξα όντως θέλουν μαλακό και όξινο νερό, οπότε σύμφωνα με τη συμβουλή σου, κατευθύνομαι σε μηχανισμό ΑΟ, που δεν ξέρω καν που θα βρω και πως θα το δουλέψω.... ![]() Μάλλον ίσως για αρχάριος θα προσφύγω στο συνδυασμό Brachydanio και Tanichthys.... Για καμιά γαριδούλα?????? Ευχαριστώ όλους σας εκ βάθους καρδίας και αναμένω με προσμονή προτάσεις-συμβουλές..... ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
καλως ορισες
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
απο φυτα δεν υπαρχει περιορισμος για τα ειδη αυτα...και καλιστα μπορεις να βαλεις γαριδες "ευκολες" οπως αμανο και ρεντ τσερυ. ο γονος των τσερυ θα τρωγεται σε μεγαλο βαθμο...αλλα με πολλα φυτα και κρυψωνες ολο και θα επιβιωνουν γαριδουλες.
|
|||
|
|||
![]()
Αγαπητοί φίλοι,
καλημέρα σας!!! Επανέρχομαι μετά από καιρό και μετά από πολύ διάβασμα κατέληξα πως θα διαμορφώσω το νέο μου ενυδρείο.... Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά... 1. Το ενυδρείο βρίσκεται στη 12η ημέρα στρωσίματος και εδώ και 6 ημέρες έχει μπει ένα χρυσόψαρο για το στρώσιμο του ενυδρείου, το οποίο χαίρεται τα μάλλα... Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα ![]() ![]() Έχω αλλάξει και υαλοβάμβακα 2 φορές, με συχνότητα αλλαγής κάθε 4 ημέρες. Καμιά συμβουλή? 2. Παρόλα αυτά δεν πτοούμαι και συνεχίζω να σχεδιάζω το νέο μου ενυδρείο. Για φυτά σκέφτομαι να βάλω: Ceratophyllum demersum Echinodorus blecheri ή azelot Hemianthus Micranthemoides Hygrophilla corymbosa "Siamensis" Anubias barteri var nana Vallisneria spiralisvar. spiralis Elodea (Egeria) densa Vesicularia dubyana (java moss) Microsorum pteropus "windelov" Θα βάλω μερικά από τα πάνω, όχι όλα ![]() Στα ψάρια είμαι πιο κατασταλαγμένος: 1 σμήνος Paracheirodon innesi (Neon Tetra) 1 σμήνος Corydoras Panda 1 ζευγάρι Mikrogeophagus ramizeri ή Apistogramma cacatuoides 3-4 γαριδούλες red cherry ή caridina japonica και το σκέφτομαι για 1 σαλιγκάρι Κάθε συμβουλή πολύτιμη και να ξέρετε τις λαμβάνω πάντα υπ' όψιν μου...... ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
καλώς ήρθες και από εμένα. Γνώμη μου, είναι να δώσεις σε κάποιον κοντά σου ή στο πετσοπ το χρυσόψαρο, να βάλεις άμεσα αγγελία για μπόλι και μετά να βάλεις το χρυσόψαρο ή οποιοδήποτε άλλο ψάρι θελήσεις. Είναι αμαρτία να ταλαιπωρείς το ψαράκι για να στρώσεις το ενυδρείο σου. Και ξεκίνα από τα υπομνήματ για αρχάριους, και ειδικότερα αυτά για τον κύκλο του αζώτου και το στρώσιμο του ενυδρείου... http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=34 |
|
||||
|
||||
![]()
Ρε φιλε φτου φτου να μην σε ματιασω αλλα μου φαινεται οτι θα γινει κουκλακι !!!
Προτασεις : 1. Τι υποστρωμα εχεις βαλει; Νομιζω οτι τα panda θελουν αμμο ! 2. Οι ρεντ τσερυ θελουν στρωμενο βυθο ή τζαπονικα οχι , η μεν πολλαπλασιαζονται ή δε οχι ! Αν καθυστερισεις την εισαγωγη τους βαλε ρεντ τσερυ ! 3. Απο τα σμηνη που λες βαλε τον ελαχιστο αριθμο 70 λτ ειναι λιγος χωρος , κανε εξυπνο στησιμο για τα ραμιρεζι σε περιοδο ζευγαρωματος ,τεινουν να γινονται πιο επιθετικα σε ψαρια βυθου .. 4.Το σαλιγκαρι μην το βαλεις , εγω τα εχω και μου ξεπατονουν τα φυτα !!!
|
|||
|
|||
![]()
Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σας!!!
Σε ευχαριστώ Roussaks για τα καλά σου λόγια. Έχω χρησιμοποιήσει υπόστρωμα το FloraPol. Έχω ένα δίλλημα για το ποια φυτά να βάλω από την παραπάνω λίστα!! Οκ σαλιγκάρι δεν θα βάλω το ξανασκέφτηκα, ενώ από γαριδούλα μάλλον τις red cherry.... Θα αργήσω να βάλω ψάρια, αφού θα περιμένω να "φτιάξω' το νερό στις κατάλληλες προδιαγραφές για τα ψαράκια που θα βάλω... Για τα corydoras έχω βάλει ψιλό χαλίκι, ενώ στις περιοχές που θα βάλω φυτά έχω βάλει άμμο.... Για το νερό? Πιστεύω να βελτιωθεί μετά από τις επόμενες αλλαγές νερού που θα κάνω... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
70λιτρο | ραφαηλ10 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 16 | 15-07-10 17:41 |
Νέο ενυδρείο - Νέο μέλος | aggelospgr2010 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 13-01-10 08:31 |
Νέο 70λιτρο | DIMITRIS72 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 28 | 17-02-09 09:14 |
Νεο μέλος, νέο ενυδρείο γλυκού νερού. | andreasp | Αρχάριοι γλυκού νερού | 114 | 15-02-07 10:38 |
Νέο μέλος | cathyki | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 13-01-06 15:06 |