|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Υποψιν οτι τα ψαρια χρειαζονται και καποιες ωρες σκοταδι,
Αν εχεις σκοπο να το αφηνεις ανοιχτο, θελεις 1-2 λεντακια αναλογα και το ενυδρειο. ΥΓ το φεγγαροφως δεν ειναι μπλε
|
|||
|
|||
![]()
ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις-προτάσεις σας.
Επόμενη ερώτηση: η λεντοταινία θα συνδεθεί με το καλώδιο με ηλεκτροκόληση, ή απλά γίνεται επαφή των πόλων και σταθεροποίηση με σιλικόνη? |
|
|||
|
|||
![]()
Με καλαι, αλλα φανταζομαι πως και με ενα απλο "στριψιμο" δεν θα εχεις προβλημα.. (τουλαχιστον οι φθοριου μου δεν παρουσιασαν κατι τοσο καιρο)..
και μετα καποια καλη μονωση (ειτε με σιλικονη σκετη η σε συνδυασμο με αλλη πατεντα.. πχ εγω περασα κομματι λαστιχο απο πανω και το ελιωσα πριν το περασω με την σιλικονη) γιατι μπορει να'ναι 12v αλλα μην ξεχναμε πως μιλαμε για ρευμα και νερο. |
|
||||
|
||||
![]()
Σωστό αυτό!! Όλοι βάζουν μπλέ κυρίως για αισθητικούς λόγους μιας και αν θυμάμαι καλά το μήκος κύματος που αντιστοχεί στο μπλε χρώμα δεν είναι ορατό σπό τα ψάρια οπότε δεν είναι ενοχλητικό για αυτά. Αν θες όντως φεγγαρόφως θέλεις ένα απαλό και με πολύ μικρή ένταση λευκό.
Παράθεση:
Ακόμα και αν η ένωση είναι εκτός ενυδρείου θα σου έλεγα πάλι να κάνεις το ίδιο και στην χειρότερη περίπτωση να βάλεις πάνων από την ένωση λίγη μονωτική ταινία αν δεν έχεις σιλικόνη ή θερμοσυστελλόμενο.
|
|||
|
|||
![]()
αυτό το τελευταίο με το στρίψιμο δεν το κατάλαβα.
απ' ό,τι ξέρω, οι λεντοταινίες είναι φτιαγμένες απο εύκαμπτο και συμπαγές πλαστικό, μέσα στο οποίο βρίσκονται όλες οι καλωδιώσεις. μάλιστα υπάρχει και διαγράμμιση για το που θα πρέπει να κοπούν. για να βρω λοιπόν πόλο για να "στρίψω" θα πρέπει να κόψω με κοπίδι το πλαστικό. αυτό εννοείτε? |
|
||||
|
||||
![]()
Αν η λεντοταινία δεν έχει καλώδιο στην άκρη της θέλεις οποσδήποτε κολλητήρι.
Αν η λεντοταινία έχει καλώδιο θα πρέπει είτε να το συνδέσεις απευθείας στο τροφοδοτικό, είτε να το συνδέσεις στο καλώδιο που τυχόν έχει το τροφοδοτικό. Αν το τροφοδοτικό σου έχει καλώδιο (το πιο πιθανό) η πιο απλη λύση (αλλά ταυτόχρονα και η λιγότερο σωστή) είναι να γυμνώσεις τα δύο ζεύγη αγωγών (ένα από την λεντοταινία και ένα από το τροφοδοτικό) και να τα ενώσεις "στρίβωντάς" τα, το "+" με το "+" και το "-" με το "-".
|
|||
|
|||
![]() ![]() αν και η καλυτερη ελληνικη πατεντα ειναι το συρμα.... το στριψιμο δεν παει πισω.. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μια εικόνα - χίλιες λέξεις!!!
![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
είπαμε πως είμαι άσχετος με τα ηλεκτρολογικά, αλλά την έννοια του στριψίματος την αντιλαμβάνομαι μια χαρά! Πολύ εύστοχη (και κατατοπιστική) βέβαια η φωτό.
επειδή όμως εγώ μιλώ για λεντοταινία χωρίς καλώδια στις άκρες της, τότε πάω αναγκαστικά για κολλητήρι. Ευχαριστώ για την βοήθεια |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
moonlight | kanarini | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 21 | 07-08-08 11:42 |
moonlight | vouros | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 04-05-07 17:30 |
moonlight. Τι? | dimitrisgiannoulakis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 09-04-07 09:20 |
MOONLIGHT | Vasilis | Φωτισμός | 10 | 27-04-05 22:29 |
Moonlight?? | yiobi | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 10-11-04 20:57 |