|
|
|||
|
|||
![]()
Τα ψαρια βρεθηκαν σε εναν χειμαρρο στο ορος Καρβουνης και στην Νοτια πλευρα του , κοντα στο χωριο Πυργος.
Ουτε εγω ξερω την ακριβη τοποθεσια, και σιγουρα ειναι απομακρυσμενη και απροσιτη γιατι αν και εχω γυρισει ολο το βουνο με τα ποδια, δεν εχει πεσει στην αντιληψη μου η υπαρξη αυτοχθονων ψαριων. Θυμαμαι οταν ημουν μικρος, μια θεια μου απο τον Πυργο, ειχε ενα βαζο απο αυτα που βαζουν το τουρσι και ειχε μεσα ψαρακια που τα ειχε πιασει στο ρεμα που περναει μεσα απο το χωριο (Πριν 30 χρονια ετρεχε πολυ νερο). Θυμαμαι οτι ηταν λεπτα και γρηγορα, καφετι και εμοιαζαν σαν καφετια Danio χωρις ριγες. Hταν παντως πολυ ανθεκτικα, αφου καταφεραν να ζησουν μεα στην γυαλα αυτη για 1 χρονο περιπου . Για την υπαρξη ψαριων και στο Ποταμι κοντα στο Καρλοβασι, εχω ξανακουσει , αλλα αν και εχω παει πολλες φορες (καλοκαιρι) δεν ειδα ποτε ψαρια. Τον επομενο μηνα που θα κατεβω στη Σαμο, θα παω με τον ξαδερφο μου να πιασω μερικα και να τα φωτογραφισω. Μονο ετσι θα μαθουμε περι τινος προκειται.. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αν εχεις ορεξη να τα φερεις Αθηνα θελω μερικα
να δουμε τι μπορουμε να κανουμε και με αυτα |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Πορεία, αποχούλες...και βούρ...όποτε έρθεις σφύρα...τα'χουμε ξαναπεί για το θέμα.
![]()
|
||||
|
||||
![]()
καλησπερα , και χρονια πολλα . πριν δυο χρονια ειχα παει στο ποταμι και εγω και ο ξαδερφος μου επιασε ενα ψαρακι χρυσοπο σαν κυπρινο αλλα σιγουρα οχι γκιζανι . επειδη τυγχανει να ειμαι μισος ροδιτης-μισος σαμιωτης μπορω να σας πω απο την δικη μου εμπειρια στη σαμο οτι δεν εχω δει γκιζανια .
|
|||
|
|||
![]()
Iσως/πιθανον να εχεις δικιο. Υποθεσεις κανω, μιας και εφοσον δεν προκειται για κουνουποψαρα, τοτε δεν βαζει ο νους μου καποιο αλλο ειδος.
Πιο πολυ με ενδιαφερουν τα ψαρια που ζουν στους ορεινους χεμαρρους στο βουνο. Υπομονη και θα μαθουμε τι ειναι σε 1 μηνα οταν θα κατεβω στη Σαμο. Θα προσπαθησω να πιασω μερικα και θα τα φωτογραφισω. |
|
||||
|
||||
![]()
περνω το καλαμι αποχες και παμε οπου θελετε εχω και niva παμε μια βολτα
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Βρε παιδια πολλοι Σαμιωτες ενυδρυοφιλοι..Δεν ξερω αν ειναι ακομα ενεργα μελη αλλα πως θα γνωριστουμε καλυτερα?Να οργανωσουμε κανενα 'as better' ,καμια ομαδικη παραγγελια..Τωρα επι του -παλαιου ειναι η αληθεια - θεματος ,καποτε με ενα φιλο σε ενα ρεμα στον Καρβουνη αναμεσα Πλατανο και Πυργο που δεν θυμαμαι να παω πια πιασαμε με ενα φιλο κατι ψαρια που εμοιαζαν με κεφαλοπουλα, γκρι σκουρα που τα εβαλε εκεινος σε ενα ενυδρειο και τα ειχε χρονια,ισως εχει ακομα δεν ξερω ..δεν ειχα ασχοληθει τοτε μιας και δεν ειχα ακομα τη λοξα..Παντως ηταν μεγαλουτσικα, τα μεγαλυτερα πρεπει να ηταν στους 10 ποντους ή και περισσοτερο..συμπτωματικα διαβασα αυτο το παλιο ποστ ενω ειχα σκοπο μετα τις γιορτες να παω με ενα φιλο κυνηγο να μου δειξει το μερος μηπως εβαζα κανενα παρεα με τα χρυσοψαρα..
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Yφαλμυρος βιοτοπος απο την Σαμο | Raven | Υφάλμυρο νερό, ένας ξεχωριστός κόσμος | 8 | 24-07-10 19:28 |
γκιζανι | fishme1 | Φωτογραφίες μελών | 8 | 16-04-10 14:12 |
Γκιζανι | jimfytakis | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 14 | 19-10-07 19:04 |