Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Ασπόνδυλα γλυκού νερού > Γαρίδες

 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
  #12  
Παλιά 10-12-10, 03:27
Raven Ο χρήστης Raven δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 11-07-2007
Περιοχή: Athens
Μηνύματα: 5.423
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Crazy_Beaver Εμφάνιση μηνυμάτων
Παιδιά sorry αλλα μάλλον είμαι πολύ νέος στο χόμπυ για να καταλάβω την ουσία αυτού του διαγωνισμού!
Για τον ιδιο λογο που γινονται διαγωνισμοι, σκυλων, γατων , δισκων, κοι κλπ..

Και κατι ακομα πολυ σημαντικο. Μεσα απο τους διεθνεις διαγωνισμους,μεταξυ αλλων, υποτιθεται οτι θετονται τα χρωματικα και μορφολογικα στανταρ στις φυλες , τα ειδη και τις ποικιλιες τους.
Αυτο που δεν μπορω ομως να καταλαβω και να χωνεψω, ειναι ποιος δινει το δικαιωμα σε 2 χωρες (Γερμανια και Ιαπωνια) , μεσω εμπορικων στην ουσια διαγωνισμων που στοχευουν καθαρα στο κερδος, να θετουν τα στανταρ και τα ορια στην αναπαραγωγη και στην μελλοντικη διαχειριση των χρωματικων ποικιλιων, των υβριδιων και χρωματικων μεταλλαξεων στις γαριδες αυτες !! Αν παρατηρησετε δεν υπαρχουν αγριες μορφες στον διαγωνισμο, ουτε καν ειδη Neocaridina γιατι πολυ απλα δεν πουλανε και δεν εμπιπτουν στο ενδιαφερον τους.
Ηδη , εχουν παρατηρηθει πολλες περιπτωσεις σακατεμενων Taiwan bee και κυριως blue bolt και wine red με σοβαρες παραμορφωσεις. Αυτο οφειλεται στην εντατικη κλειστη εκτροφη. Κι ομως αυτες οι γαριδες πουλανε αυτη τη στιγμη και ο κοσμος κανει σαν τρελλος να τις αποκτησει πληρωνωντας τεραστια ποσα και σνομπαρονται οι τοσες αγριες μορφες που και πολυ ομορφες ειναι , και πολυ φτηνες και επιπλεον χρηζουν προστασιας στο φυσικο τους περιβαλλον που συχνα καταστρεφεται ή υποβαθμιζεται.

Θα ηθελα με την ευκαιρια αυτη να ακουσω τις αποψεις σας επι του θεματος και την γνωμη σας..
Εγω πιστευω οτι αυτο που λειπει ειναι μια διεθνης αρχη , οπως πχ μια shrimp association που να διαχειριζεται τετοια θεματα και να ασχολειται με τους διαγωνισμους, την διατηρηση των ειδων,την προστασια των βιοτοπων τους και καθορισμος των οριων στις χρωματικες ποικιλιες και τα μορφολογικα στανταρ.
Απάντηση με παράθεση
 


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Discus 2010”, the 5th Italian Discus Contest Pritanis Δίσκοι 1 19-04-10 18:42
Aquavida Aquascaping Contest 2010 Raven Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων 5 12-04-10 21:03
nano contest Raven Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων 11 14-05-09 18:00

No_parrots

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 16:49.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board
Page generated in 0,05101 seconds with 13 queries