|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Το θέμα είναι οτι δεν έχω υπόστρωμα, οπότε φυτά ταχείας ανάπτυξης φαντάζομαι δε θα κάνουν δουλειά! Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχω CO2 κλπ. Το ενυδρείο μου είναι μόλις 60 λίτρα, οπότε και το οξυζενέ μάλλον αποκλείεται. Τώρα μάλιστα κάνω και θεραπεία για ικ, ούτα ελλαγή νερού δεν μπορώ να κάνω!!! Έχει νόημα να αυξήσω την φωτοπερίοδο σε >9 ώρες?
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Τα φυτά που ονομάζουμε "ταχείας ανάπτυξης" δεν είναι απαραίτητα δύσκολα φυτά, απλά μεγαλώνουν γρήγορα και θέλουν συχνό κλάδεμα. Αυτά που σου πρότεινε ο vassibo δεν είναι δύσκολα φυτά και μπορείς να τα βάλεις άνετα, χωρίς υπόστρωμα και CO2, άντε με λίγο εξελάκι. Δε νομίζω ότι η αύξηση της φωτοπεριόδου σε πάνω από 9 ώρες θα σε βοηθήσει. |
|
|||
|
|||
![]()
Ααα, ενδιαφέρον! Τότε ίσως κανένα κερατόφυλλο να ναι η καλύτερη λύση. Αρκεί να μη μου ψοφήσει όλα τα υπόλοιπα φυτά!! Ευχαριστώ πολύ!
|
|
|||
|
|||
![]()
Φιλε Ral
Στις δυο τελευταιες φωτο που επισυναψες διακρινω σημαδια χλωρωσης. Η χλωρωση (κιτρινισμα μερους του φυλλου) ειναι εναρξη νεκρωσης του φυλλου και μπορει να οφειλεται στους ακολουθους λογους Ελλειψη θρεπτικων στοιχειων (μαλλον αποκλειεται γιατι θα επηρεαζε ολο το φυτο) Αλγη που καθονται στο φυλλο και εμποδιζουν τη φωτοσυνθεση στα συγκεκριμενα σημεια γι'αυτο και αυτα κιτρινιζουν Σπασιμο η ζορισμα των μισχων των φυλλων (η και μερικο σαπισμα ριζων) που εμποδιζει η μπλοκαρει τη θρεψη των φυλλων. Εχεις τις ριζες φυτεμενες η ελευθερες? |
|
|||
|
|||
![]()
Oι ρίζες είναι δεμένες χαλαρά με κλωστή στο εσωτερικό ενός διακοσμητικού (σαν σπασμένος αμφορέας με τρύπα και από την πάνω και από την κάτω πλευρά), αλλά κυκλοφορία του νερό γύρω από τις ρίζες πρέπει να γίνεται, αφού ο χώρος που μένει ελεύθερος από την τρύπα και μέσα στον αμφορέα είναι αρκετά μεγάλος ώστε να μπαίνουν αρκετά συχνά μέσα τα ψάρια μου! Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι η άλγη ή να έχει μείνει λίγο υλικό (σα χαρτί) από αυτό που βρισκόταν μέσα στο γλαστράκι όταν το αγόρασα και να εμποδίζει την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών. Το χαρτί το απομάκρυνα όσο καλύτερα μπορούσα, αλλά όχι τέλεια γιατί κόβονταν και ρίζες μαζί.. Εγώ πάντως δεν βλέπω κιτρινισμένα φύλλα (είναι όμως πολύ πιθανό και να μην κοιτάω εκεί που πρέπει!!)
|
|
|||
|
|||
![]()
Στην 3η φωτο φαινεται καλυτερα. Παρατηρησε καλυτερα
Δε λεω οτι ολο το φυλλο ειναι κιτρινο αλλα κατω απο το καφε θα διακρινεις κιτρινο χρωμα. Παρατηρησε καλα και θα το δεις Οταν το φυλλο απο πρασινο γινεται κιτρινο (εστω και σε καποια μεμονωμενα μερη) μπορει να συμβαινουν πολλα: φυσιολογικη γηρανση, προβλημα στις ριζες, σπασιμο μισχου, αλγη που πιθανον εμποδιζει τη φωτοσυνθεση κλπ |
|
|||
|
|||
![]()
OOok, τώρα το είδα! Πιστεύετε φταίει το πώς το έστησα? Μπορώ να κάνω κάτι?
|
|
|||
|
|||
![]()
Δεν πιστευω οτι μπορεις να κανεις κατι.
Αν εσπασε καποιος μισχος η σαπισε ριζουλα τοτε θα ξεραθει ολοκληρο το φυλλαρακι συντομα. Αν φταιει η αλγη (εχεις πολλη??) τοτε καταπολεμησε την |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
microsorum ''?'' | olga | Αναγνωρίσεις φυτών | 5 | 21-09-10 15:15 |
microsorum pteropus | Γιώργος06 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 26-01-08 12:53 |
MICROSORUM PTEROPUS | ΕΛΒΙΡΑ | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 15 | 16-11-07 16:03 |
Microsorum pteropus | maikl | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 11-05-07 15:56 |
Microsorum Pteropus | DimmyF | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 30-05-06 11:58 |