|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
οταν αναπαραγεται το φυτο δεν κανει τετοιες κυλιδες και η ΒΒΑ ειναι πιο ογκοδες σαν μουσακι ενω αυτη η κυλιδα ειναι σαν green spot αλλα μαυρη δεν μπορω να καταλαβω τι ειναι.....
|
|
|||
|
|||
![]()
Μπορεί να είναι και σπόροι, που θα βγάλει καινούρια φυτά από εκεί.
|
|
||||
|
||||
![]()
Γιαννη το δικο μου που εχει γεμισει με νεα φυτα δεν εκανε τετοιες κυλιδες εκτος και αν ειναι αλλη ποικιλια τι να πω
|
|
|||
|
|||
![]()
Δεν ξέρω Γιάννη και εγώ υποθέτω, η αλήθεια είναι ότι δεν μου φαίνονται και πολύ για σπόρους.
|
|
|||
|
|||
![]()
Στην 1η φωτο ειναι σποροι . Ετσι αναπαραγεται το φυτο..
![]() -Εχεις αν διακρινω καλα, λιγη bba στην αρχη της ,στις ακρες των φυλλων, και το καφε φιλμ στα φυλλα ειναι καφε διατομικη αλγη. |
|
|||
|
|||
![]()
OK! Για τους σπόρους προφανώς δεν κάνουμε τίποτα, για τα υπόλοιπα κάνω κάτι ή απλά περιμένω να κάνει τον κύκλο του? Στα φυτά ξέχασα να αναφέρω και λίγο moss ξεμαλλιασμένο! Με τα φυτά που έχω και τα barbs τί αλγοφάγω μπορώ να βάλω όταν χρειαστεί??
|
|
|||
|
|||
![]()
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=38816
Διάβασε το αρθρο και θα σε καλύψει και στην διάγνωση και στην θεραπεία αρκετα. Γενικα εμένα η φόρμα δεν με βοηθάει. Οι άλγες θέλουν eye to eye κόντακτ. Είναι τρομερές. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
το δικο μου φυτο βγαζει μια ριζουλα και πεταει νεο φυτο πανω στο φυλλο τι να πω ή δεν εχω δει ποτε τον σπορο ή ειναι αλλο φυτο |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Φιλικα... ------------------------- Παράθεση:
Είναι εύκολο να καταπολεμίσεις αυτη την άλγη με διοξείδιο του άνθρακα. Χωρις αυτό απλά θα αναπαράγεται ή θα υποβόσκει κάπου πάνω στα φυτά σου. Οι απαιτήσεις σε φως που διαβάζεις στα ταμπαλάκια των φυτων είναι απλά οι απαιτήσεις του φυτου σε φως. Σε λιγότερο υπαναπτύσεται και ίσως τελικα πεθαίνει. Σε ποιο πολύ φως όμως δεν έχει πρόβλημα. Αρα κάποια έξτρα βατ σε σωστη λάμπα θα ήταν μια καλή επένδυση . Αν έχεις την δυνατότητα ψεκασμου με οξυζενε (πολλά λίτρα) τότε κάντο. Ελεγξε το επίπεδο ΝΟ3 στο ενυδρείο σου. Μεγαλύτερες αλλαγές στην ρουτίνα σου (οι πιο συχνες ίσως για το εν λογω πρόβλημα) θα ήταν καταστρεπτικές για την άλγη. Δεν θα δουλέψουν όμως τόσο αποτελεσματικα. Η συγκεκριμένη άλγη θέλει CO2 για να φύγει για τα καλα. Α! Βάλε και κανένα φυτο ταχείας ανάπτυξης πχ egeria densa, ceratophylum, myriophylum, cabomba κλπ Ριξε κι ένα καλο διάβασμα για το φυτεμένο. Εδω θα βρεις πολυ καλα άρθρα από πολυ ψαγμενα άτομα Φιλικα... (Συντηριτής) Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vassibo : 09-12-10 στις 10:07 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
microsorum ''?'' | olga | Αναγνωρίσεις φυτών | 5 | 21-09-10 15:15 |
microsorum pteropus | Γιώργος06 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 26-01-08 12:53 |
MICROSORUM PTEROPUS | ΕΛΒΙΡΑ | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 15 | 16-11-07 16:03 |
Microsorum pteropus | maikl | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 11-05-07 15:56 |
Microsorum Pteropus | DimmyF | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 30-05-06 11:58 |