|
|
||||
|
||||
![]()
Εμενα μου εκανε εντυπωση οτι κατω απο καθε ψαρι εχεις πληροφοριες γι'
αυτο αλλα προφανως δεν τις εχεις διαβασει.
|
||||
|
||||
![]()
αυτα τα ψαρακια που σου εχουν απομεινει εχω την εντυπωση οτι ειναι ολα τους επιθετικα ψαρια και μεγαλωνουν και αρκετα
|
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις παιδια!
Διαβασα λιγα πραγματα απο αυτα που δωσατε στα links αλλα δεν καταλαβαινω κ πολλα...Θα τα διαβασω κ αναλυτικοτερα το βραδυ που θα εχω χρονο. Το χρωμα του νερου στο ενυδρειο ειναι διαφανο κ στα ματια μου τουλαχιστον φαινεται καθαρο.Οπως ειπα κ στην αρχη δεν εχω αλλαξει καθολου το νερο για πανω απο ενα χρονο. Αυριο θα παω να αγορασω μια αντλια.Μαυτην δλδ θα βγαζω το νερο?Τι αλλο χρειαζεται να αγορασω?Επισης προτεινετε μου τι test πρεπει να παρω,αν γινεται σχετικα φτηνα γιατι δεν παιζουν πολλα χρηματα αυτην την εποχη... Προσπαθησα επισης να καταλαβω πως πρεπει να καθαριζουμε το φιλτρο κ δεν καταλαβα ακριβως. Εγω εβγαζα ολο το Eheim κουτακι το πηγαινα στο μπανιο κ το καθαριζα μεχρι να φυγει ολη η βρωμα.Στουμπωνε απο την βρωμα κ δεν ειχε καλη ροη οποτε κ το καθαριζα καθε 15-20 μερες.Το ιδιο εκανα κ με το αλλο φιλτρο που ειχε εξαρχης το ενυδρειο.Αλλαζα τον υαλοβαμβακα κ επλενα καλα το σφουγγαρακι μεχρι να καθαρισει. Τα ψαρακια εκτος απο το Εpalzeorynchus frenatus τα αλλα δεν ειναι επιθετικα μεταξυ τους.Δεν τα βλεπω ποτε να τσακωνονται. Εβγαλα κ μερικες photos για να δειτε πως ειναι το ενυδρειο μου. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
το πρωτο και τεραστιο λαθος που βλεπω εγω ειναι οτι επλενες με νερο βρυσης τα υλικα του φιλτρου σου πραγμα που σημαινει οτι ποτε δεν εστρωσε και παντα θα ειχες αμμωνια για καποιο διαστημα.το υλικα παντα πλενονται με νερο του ενυδρειου κατα την αλλαγη και ''στηψιμο'' των υλικων ωστε να μην φευγουν τα βακτηρια που ειναι ειναι απαραιτητα για την μετατροπη της αμμωνιας(που ειναι δηλητηριωδη) σε νιτρικα αλατα που ειναι ακινδυνα.
το χρωμα του νερου που βλεπεις πεντακαθαρο δεν σημαινει κατι αφου το φιλτρο σου απομακρυνει τις ουσιες που ''βρωμιζουν'' το νερο αλλα δεν γινεται βιολογικος καθαρισμος που ειναι και το πρωτο ζητουμενο.κι αυτο για το λογο που σου εγραψα παραπανω για τα τεστ οι περισσοτεροι,αν οχι ολοι, εδω μεσα αναφερουν οτι τα καλυτερα ειναι της API με λιγο τσιμπημενη τιμη βεβαια αλλα πολυ αξιοπιστα.Τα υπολοιπα θα τα βρεις στη μιση τιμη σχεδον αλλα δεν υπαρχει αξιοπιστια στις μετρησεις.Αν σ ενδιαφερει και μπορεις τα παραγγελνεις απο ebay που με 40 ευρω μαζι με τα μεταφορικα παιρνεις ολο το set. το νερο μπορεις να το απομακρυνεις και με ενα λαστιχο οπου θα ρουφηκεις απο τη μια μερια και απο την αλλη θα αρχισει να τρεχει.αλλα για μενα παρε μια σκουπα βυθου με τιμη περιπου στα 10 ευρω οπου θα μπορεις να καθαρισεις και το βυθο αυτα απο μενα |
|
|||
|
|||
![]()
Παιδια καλημερα.
Για να αλλαξω το νερο τελικα χρειαζομαι αντλια η σκουπα η κ τα 2?Γιατι θα παω στο petshop το απογευμα να αγορασω.Τι αλλα υλικα χρειαζομαι?Λαστιχα κ τετοια? ------------------------- Επισης κοιταω ebay για να παραγγειλω test API.Ποια να παρω?Αυτα ειναι καλα? http://cgi.ebay.co.uk/API-5-1-AQUARI...item4cf0d686a6 http://cgi.ebay.co.uk/API-Freshwater...item3cb12089ce Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη isaias1983 : 03-12-10 στις 13:13 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Τα τεστάκια αυτά είναι από τα καλύτερα, τα 2α είναι πολύ πιο αξιόπιστα (γι' αυτό και πιο ακριβά), αν σε παίρνει οικονομικά χτύπα τα.
Από το κιτ λείπουν μόνο τα τεστ για σκληρότητες, τα οποία μπορείς να τα βρεις χωριστά: http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=2021 Αν τις αλλαγές νερού τις κάνεις με κουβάδες, τότε χρειάζεσαι μόνο 2 μέτρα λάστιχο ποτίσματος (μη το πάρεις από πετσοπ, τσάμπα λεφτά). Αν το ενυδρείο είναι κοντά σε βρύση ή αποχέτευση, τότε θα χρειαστείς τόσα μέτρα λάστιχο, όσο να φτάσεις σ' αυτά, γλυτώνεις τους κουβάδες. Η αντλία χρειάζεται για να φέρνεις νερό από κάποιο δοχείο, στο οποίο το μαλακώνεις, αν βάζεις νερό βρύσης, τότε δεν χρειάζεσαι αντλία. Ούτε η σκούπα είναι απαραίτητη, μπορείς να προσαρμόσεις ένα μπουκαλάκι από νερό 0,5 λίτρου στην άκρη του σωλήνα, να κόψεις τον πάτο και να σιφωνάρεις/καθαρίσεις το χαλίκι σου, την ώρα που αδειάζεις το νερό από το ενυδρείο, συνεπώς το μόνο που θέλεις γι' αρχή είναι σωλήνας. |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημερα
το δευτερο λινκ ειναι οτι πρεπει.κι εγω απ αυτον αγορασα.το πρωτο Link αγνοησε το.ζητα του αν θες και τα τεστ σκληροτητας νερου (kh και gh) για να εχεις ολο το σετ.αυτα τα δυο 7 ευρω κανουν |
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπον παρηγγειλα:
http://cgi.ebay.co.uk/API-Freshwater...item3cb12089ce κ http://cgi.ebay.co.uk/API-Freshwater...item3caa095841 43.5 euro μαζι με τα μεταφορικα! Αυριο θα αλλαξω το 1/5 του νερου για αρχη.Οταν ερθουν τα tests θα σας ξαναρωτησω για να μου πειτε πως θα τα κανω κ θα σας πω τα αποτελεσματα! Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Το πρωτο μου ενυδρειο (βοηθεια σε αρχαριο) | georot1981 | Malawi | 63 | 23-10-09 14:17 |
Ιδεα απο αρχαριο! :) | Krisos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 01-05-09 12:29 |
καινουργειο ενυδρειο απο αρχαριο... | theodwros | Αρχάριοι γλυκού νερού | 37 | 06-05-08 20:30 |
καλησπερα απο τον αρχαριο... | κωστακης | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 28-02-08 20:28 |
συμβουλες σε αρχαριο-α | Giwrgos23 | Bettas | 2 | 03-04-06 15:52 |