Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γενικά > DIY . Φτιάχτο μόνος σου

DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 29-11-10, 18:16
Το avatar του χρήστη kwstas_original
kwstas_original Ο χρήστης kwstas_original δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην kwstas_original Send a message via Skype™ to kwstas_original
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kws Εμφάνιση μηνυμάτων
παιδια επανερμομε. ο ποθος μου για ενα τερατακι δεν σβηνει. στο υπογειο μου εχω απλετο χωρο και δεν τον χρησιμοποιω, οποτε λεω να βαλω ενα καναπεδακι και στον τοιχο που ειναι περιπου 5-6 μετρα ειναι οτι πρεπει για ενα ενυδρειο θυριο. εχω σχεδιασει ενα 200x80x70cm που ειναι 1120 λιτρα. με 12γυαλι θα ειμαι καλα η θελω 15αρι? βαση με κοιλοδοκο η με σιδερο γωνιες?ποσα λιτρα το σαμπ? θελω να κανω ενα καλο πλανο για να προσπαθησω να μαζεψω τα λεφτα γιατι δεν ειμαι και στα καλυτερα μου. ποσα μηνιεα εξοδα θα εχω περιπου?
Αφου εχεις απλετο χωρο, δωσε κι αλλες διαστασεις γιατι μια μερα ουτε αυτο θα σου φτανει...
Γιατι σκεφτεσαι ενα γυαλινο ενυδρειο?
Δεν σε νοιαζει να γλυτωσεις χρηματα?

Εμενα το 2,00χ0,80χ0,80 ενυδρειο μου ειναι απο 12αρια τζαμια.
Λειτουργει 20 χρονια.
Περα απο τροφες και ρευμα δεν μου κοστιζει κατι αλλο.
Μονο ο αρχικος εξοπλησμος που τον πηρα μια φορα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-11-10, 18:34
Το avatar του χρήστη mikeruless
mikeruless Ο χρήστης mikeruless δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Σαντορινη
Προεπιλογή

αν εχεις ενα στανταρ χωρο που θες να φτιαξεις αυτο το ενυδρειο τοτε εγω στη θεση σου θα το μεγαλωνα λιγο και θα το εκανα η ξυλινο η ακομα καλυτερα χτιστο στον τοιχο αν μιλαμε για πραγματικο θηριο.Το καθενα απο τα δυο θα σου δωσει αλλες επιλογες για διαχειρηση του χωρου και του κοστους.Σκεψου το πολυ καλα και αποφασισε
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-11-10, 19:32
Το avatar του χρήστη tsoum
tsoum Ο χρήστης tsoum δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη (φοιτητής στα Γιάννενα)
Προεπιλογή

Γιατί δεν παίρνεις μια πισίνα με σκελετό και να κάνει εκεί σαν ενυδρείο; Μια πισίνα 2000 λίτρα θα σου βγεί περίπου 100-150¤ αν θυμάμαι καλα που το είχα ψάξει το καλοκαίρι. Απο εκεί και πέρα κάνεις και DIY φίλτρα με βαρέλια και είσαι κομπλε.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-11-10, 19:38
Senior Member

Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην kwstas_original Send a message via Skype™ to kwstas_original
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από tsoum Εμφάνιση μηνυμάτων
Γιατί δεν παίρνεις μια πισίνα με σκελετό και να κάνει εκεί σαν ενυδρείο; Μια πισίνα 2000 λίτρα θα σου βγεί περίπου 100-150¤ αν θυμάμαι καλα που το είχα ψάξει το καλοκαίρι. Απο εκεί και πέρα κάνεις και DIY φίλτρα με βαρέλια και είσαι κομπλε.
Αν συμβιβαζεται να τα βλεπει μονο απο πανω τον συμφερει.
Αλλιως μια ξυλινη η τσιμεντενια κατασκευη με μια μερια παραθυρο (απεναντι απο τον καναπε) ειναι οτι καλητερο/φθηνοτερο/πρακτικοτερο/ασφαλεστερο...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-11-10, 19:53
kws Ο χρήστης kws δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: n.smyrni
Προεπιλογή

λοιπον πρωτα απο ολα δεν μου αρεσουν τα ξυλινα γιατι θελω να εχω οψη απο ολες τις πλευρες. δευτερον δεν θλω τσιμεντενιο γιατι δεν θελω κατι σταθερο γιατι ειμαι 15χρονων και μετα απο λιγα χρονια το πιο πιθανο ειναι οτι θα φυγω απο αυτο το σπιτι οταν με το καλο περασω σε καποια σχολη και θα ηθελα να το παρω μαζι μου. να παω σε 12αρι η σε 15αρι με το 12 θα εχω προβλημα? θελω 5,52τμ μονο για το ενυδρειο ποσο θα μου παει περιπου με το 15 και ποσο με το 12? καποιος ειπε οτι το σαμπ θα πρεπει να ειναι 300 λιτρα και μου φανηκε υπερβολικο. ποσο θα πρεπει να ειναι και ποσα χιλιοστα θα πρεπει να ειναι το τζαμι που θα το φτιαξω? οι κοντρες ποσα χιλιοστα θα πρεπει να ειναι? τα λεω ολα αυτα για να δω οσο μπορω που κιμενεται η κατασκευη για να πιασω καμια δουλεια τωρα στις διακοπες χριστουγενων και το καλοκαιρι να μαζεψω γιατι απο οτι καταλαβαινεται δεν υπαρχει μεγαλη υποστηριξη απο πισω και οταν κανεις κατι μονο σου και με δικα σου λεφτα σου δινει πολ μεγαλυτερη ικανοποιηση. αν καποιος εχι φτιαξει κατι παραπλησιο ας μας πει ποσο του πηγε για να εχουμε μια ιδεα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-11-10, 19:59
Senior Member

Προεπιλογή

Δεν ξερω πολλα φοιτητικα σπιτια που χωρανε ενος τονου ενυδρειο....
Ποιος σου ειπε οτι οι ξυλινες και οι τσιμεντενιες κατασκευες πρεπει υποχρεωτικα να εχουνε μια πλευρα τζαμι?

Για ενα τετοιο ενυδρειο και εφ'οσων θα το αναλαβει καποιος αλλος για σενα, να υπολογιζεις καπου στο 2χιλιαρο +++
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-11-10, 20:09
Το avatar του χρήστη thanasis76
thanasis76 Ο χρήστης thanasis76 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΣΥΡΟΣ!!!
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kws Εμφάνιση μηνυμάτων
δεν θελω κατι σταθερο γιατι ειμαι 15χρονων και μετα απο λιγα χρονια το πιο πιθανο ειναι οτι θα φυγω απο αυτο το σπιτι οταν με το καλο περασω σε καποια σχολη και θα ηθελα να το παρω μαζι μου.

αυτο φανταζομαι το ειπες για αστειο ε???
Παλιά 29-11-10, 20:11
Το avatar του χρήστη Τηλέμαχος
Τηλέμαχος Ο χρήστης Τηλέμαχος δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Αφού στο προφίλ λέει 20 χρονών!

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές