Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Θαλασσινό νερό > Θαλασσινό νερό - Γενικά

Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 29-11-10, 01:51
Το avatar του χρήστη amorealex
amorealex Ο χρήστης amorealex δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 08-01-2006
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 183
Προεπιλογή

Δεν γνωρίζω πόσο καλό είναι που χρησιμοποιήστε κατεψυγμένη γαρίδα και καλαμάρι και όχι φρέσκα υλικά.
Ο λόγος που το λέω είναι ότι τα ξεπαγώνετε για να φτιάξετε το μίγμα, στη συνέχεια τα καταψύχετε (2η φορά) και ξανα-ξεπαγώνετε για να ταΐσετε.
Μήπως θα ήταν καλύτερα να μην χρησιμοποιήσετε καθόλου κατεψυγμένα υλικά, αλλά μόνο φρέσκα, έτσι ώστε να αποφεύγετε να καταψύχετε και να αποψύχετε εις διπλούν?
__________________
Αλέξανδρος
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 29-11-10, 02:00
Το avatar του χρήστη Τσιόνογλου Σταύρος
Τσιόνογλου Σταύρος Ο χρήστης Τσιόνογλου Σταύρος δεν είναι συνδεδεμένος
Moderator
 
Εγγραφή: 05-08-2007
Περιοχή: Κατερινιώτης που μετανάστευσε στη Κομοτηνή (Νύφη).
Μηνύματα: 2.298
Προεπιλογή

Kαλή η συνταγή παίδες,αλλά θα συμφωνίσω με τον amorealex όπως επίσης εχω ακούσει απο ιχθυοπώλες να μιλούν για αμμωνία που ρίχνουν σε αυτά τα είδη που είναι για κατάψυξη ωστε να παγώνουν πιο γρήγορα και προσοχή στις φρέκιες γαρίδες πέφτει πολύ βορικό οξυ για να μένουν κόκκινες καλό μα πολύ καλό ξέπλημα.
__________________
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 29-11-10, 09:05
Το avatar του χρήστη Neoklis
Neoklis Ο χρήστης Neoklis δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 21-02-2007
Περιοχή: Ηράκλειο Κρήτης
Μηνύματα: 1.339
Προεπιλογή

Ο λόγος που το λένε αυτό για τους φαγητα, αφορά για τους ανθρώπους, και είναι γιατί αλλιώνεται η τροφή.
Στην προκειμένη περίπτωση δεν μας ενδιαφέρει και τόσο πολύ.

Σιγουρα μπορεί και να γίνει και με φρέσκα θαλασσινά ακόμη καλύτερα.
Απλώς για μεγαλύτερη ευκολία το κάναμε με κατεψυγμένα.

Σταυρο για την αμμωνία δεν το εχω ήξερα, πρώτη φορά το ακούω.
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 29-11-10, 20:44
Το avatar του χρήστη amorealex
amorealex Ο χρήστης amorealex δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 08-01-2006
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 183
Προεπιλογή

Από διάφορες DIY τροφές που έχω διαβάσει, οι περισσότεροι χρησιμοποιούν φρέσκα υλικά και πριν τα βάλουν στο μπλέντερ, τα μουλιάζουν 5 λεπτά σε νερό RO/DI, προφανώς για να ξεπλύνουν τις ουσίες που αναφέρεται ο Σταύρος.

Όπως και να 'χει πάντως, αφού η τροφή αρέσει στα ψάρια σας, ότι και να λέμε εμείς περισσεύει.
__________________
Αλέξανδρος
Απάντηση με παράθεση
  #5  
Παλιά 29-11-10, 20:48
Το avatar του χρήστη Neoklis
Neoklis Ο χρήστης Neoklis δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 21-02-2007
Περιοχή: Ηράκλειο Κρήτης
Μηνύματα: 1.339
Προεπιλογή

Η επόμενη φορά που θα γίνει, θα είναι με φρέσκα έτσι για να είναι όλα τέλεια!!!!

Όχι μόνο αρέσει, μουρλένονται!!! Σιγουρ συμβάλει και το garlic σε αυτο!!
Απάντηση με παράθεση
  #6  
Παλιά 29-11-10, 22:40
Το avatar του χρήστη vasilakis
vasilakis Ο χρήστης vasilakis δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 11-07-2006
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 1.237
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από amorealex Εμφάνιση μηνυμάτων
Από διάφορες DIY τροφές που έχω διαβάσει, οι περισσότεροι χρησιμοποιούν φρέσκα υλικά και πριν τα βάλουν στο μπλέντερ, τα μουλιάζουν 5 λεπτά σε νερό RO/DI, προφανώς για να ξεπλύνουν τις ουσίες που αναφέρεται ο Σταύρος.

Και τα καλαμαρια και τις γαριδες τα ξεπλυναμε δυο ή τρεις φορες σε νερο οσμωσης για να διωξουμε οσο περισσοτερες βρωμιες μπορουσαμε.
Τωρα ως προς τα φρεσκα θαλασσινα ... αυτα θα τα παρω να τα φαω εγω , δεν χαζεψα τοσο για να δωσω στα ψαρια , ασε που και τα κατεψυγμενα τα ξεκ..λ...σαν !
Με την ιδια λογικη θα θα βαζαμε και "super fine quality spirulina" , Ω3 - Ω6 ( και Ω100 και βασιλικους πολτους που λεει ο λογος ) και διαφορα αλλα ακριβα ματζουνια αλλα αυτα ... για εμας.

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από amorealex Εμφάνιση μηνυμάτων
Όπως και να 'χει πάντως, αφού η τροφή αρέσει στα ψάρια σας, ότι και να λέμε εμείς περισσεύει.
Αυτο ακριβως κρατησαμε
__________________
Bill the Mastoras

Απάντηση με παράθεση
  #7  
Παλιά 30-11-10, 23:27
Το avatar του χρήστη octania246
octania246 Ο χρήστης octania246 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 20-05-2007
Περιοχή: salonica
Μηνύματα: 444
Προεπιλογή

καλα γενικα ειναι γνωστο οτι εχετε ξεφυγει και οι 2
Αντε και σε μαζικη παραγωγη
__________________

Malawi biotope.....
Απάντηση με παράθεση
  #8  
Παλιά 01-12-10, 14:33
Το avatar του χρήστη MiziGr
MiziGr Ο χρήστης MiziGr δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 17-09-2006
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 991
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από vasilakis Εμφάνιση μηνυμάτων
Τωρα ως προς τα φρεσκα θαλασσινα ... αυτα θα τα παρω να τα φαω εγω
Καλά τα λες τα γράμματα! Οπότε αφήστε τις μ@λ@κι3$ και πάμε το Σάββατο να "ουζάρουμε" στην Μηχανιώνα!
__________________
Δεν είμαι γυναικολόγος αλλά θα του ρίξω μια ματιά

Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Νεο θαλασσινό 430litr Dream Waters Reef 79 03-04-11 22:13
Νέο Θαλασσινό moeses Θαλασσινό νερό - Γενικά 29 01-04-07 17:52
¶λγη σε θαλασσινό. ΑΡΤΕΜΗΣ Φύκη -€“ ¶λγες 8 17-06-05 14:06
Νέο θαλασσινό tropheus Θαλασσινό νερό - Γενικά 5 23-02-05 14:27
Θαλασσινό σφουγγάρι σε θαλασσινό ενυδρείο Cristos Φίλτρανση 3 17-10-04 12:26

No_parrots

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 21:52.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board
Page generated in 0,04440 seconds with 13 queries