|
|
||||
|
||||
![]()
Να'σαι καλά zapatas.
Ναι στο 10 λιτρο τον έχω και τώρα πλέον είναι μόνος του. Δεν στεναχωριέμαι με καλοπροέρετες συμβουλές. Και μόνο οτι κάθισες και έγραψες για τον πόνο μου με τιμάει. Θα μου επιτρέψεις να διαφωνίσω οτι είναι απο στρές αυτή η συμπεριφορά του. Φιλικά Στέφανος
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το Applesnail ετσι κι αλλιως ειναι φαουλ σε δεκα λιτρα. Θα βρωμιζει πολυ το νερο και θα του αλλαζει δραστικα τις τιμες του σε σκληροτητα και πεχα, με αποτελεσμα το στρες στο ψαρι. Ισως ενδομυχα ο ψαρης σου ξερει οτι πρεπει να το διωξει ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Δηλαδή τώρα που πάει και την πέφτει στο spraybar να τον ακούσω?
![]() Μάλλον δεν το διατύπωσα σωστά παραπάνω. Mea culpa , mea culpa , mea maxima culpa.
|
||||
|
||||
![]()
μπορει να εχετε δικιο και οι δυο για το στρεσαρισμα, παντως αν βαλεις τον συγκεκριμενο τσαμπουκαλη μονομαχο σε ενυδριο 25-30 λιτρα θα δεις αδερφε πολυ διαφορετικη συμπερηφορα απο τον ψαρη σου
![]() εκει θα δεχτει και συγκατηκο... να εισαι βεβαιως!!! παντως μονος του θα ην παλεψει στο 10λιτρο!
|
||||
|
||||
![]()
Διαφωνώ φιλικά και πάλι.
Στο οτι δεν δέχεται συγκατοίκους ο Κος Αρνί είμαι απόλυτος. ¶λλο αν μπορώ να βάλω κάποιους υπο ορισμένες συνθήκες χωρίς να σκοτωθούν. Στο θέμα για τα 10 λίτρα μπορείς να είσαι λίγο πιο συγκεκριμένος και να μου πέις τι συμπεριφορά θα δώ που δεν βλέπω τώρα? Αυτό που βλέπω τώρα είναι να εξερευνά το ενυδρείο μπας και φανεί κανένας να παίξει ξύλο ή του ξέφυγε καμιά μπουκιά να την φάει απο χάμο και στα διαλείματα κοιμάται κάτω απο την anubia ή μέσα/γύρω απο την καρύδα και επιθεωρεί τη φωλιά του μην έσκασε καμιά φουσκάλα. Δίαβασα αρκετά μπορώ να πω για το ψαράκι αυτό (όχι για αναπαραγωγή τόσο , όσο για τις κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης) και σε ελληνικές και σε ξένες πηγές και κατέληξα οτι αν κάποιος ήθελε σε μια σελίδα 5 βασικά πράγματα στα οποία τουλάχιστον το 90% των πηγών συμφωνεί να ξεκινήσει με αυτό.-> http://www.seriouslyfish.com/profile...plendens&id=19 και για ελληνικά αυτό-> http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/betta.htm Μπορώ να παραθέσω πολλές σελίδες που ισχυρίζονται οτι ο κάθε μονομάχος θέλει απο 1 έως 40 λίτρα.Απο αυτά που διάβασα και απο το πολύ λίγο που έζησα τον Αρνί θεωρώ οτι τα 4 λίτρα είναι λίγα , τα 50 πολλά και θα πρότεινα κάτι ανάμεσα σε 10 - 40. Εγώ επέλεξα το μέγεθος ενυδρείου που πολλοί εκτροφείς διαλέγουν για να προετοιμάσουν τα ψαράκια τους για διαγωνισμούς. Ο λόγος που έκανα το θέμα είναι γιατί παρόλο που είχα διαβάσει για τον χαρακτήρα τους , οι περισσότερες παρουσιάσεις ήταν με συγκατοίκους και είχα την ψευδαίσθηση οτι '' έλα μωρε , ένα σαλλιγκαράκι και μια γαριδούλα θα τις παίξει''.
|
||||
|
||||
![]()
Ίσως η διαφορά είναι ότι όσο μικρότερο το ενυδρείο, τόσο λιγότερα πράγματα έχει να ασχολείται ή τόσο πιο συχνά συναντίεται με τον συγκάτοικο, αλλά δε νομίζω ότι είναι θέμα συμπεριφοράς (οτι δηλαδή γίνεται πιο επιθετικός). Γενικά όσα μπορεί να προσφέρει κανείς είναι καλά και σίγουρα καλύτερα από το ποτηράκι του πετσόπ ή από γυάλα, αυτή είναι η γνώμη μου και η στάση μου. Φυσικά είναι σεβαστές όλες οι απόψεις και είναι κατανοητό και λογικό να υπάρχει πάντα η επιδίωξη και η προτροπή για περισσότερα λίτρα (όπως σε όλα τα ψάρια άλλωστε). Παλαιότερα είχα κρατήσει αρκετούς μονομάχους σε 5λιτρα ενυδρειάκια χωρίς εμφανή προβλήματα λόγω χώρου, αλλά έχω αναθεωρήσει λίγο τις απόψεις μου και τα νέα μου ψάρια τα φιλοξενώ σε 20 και 25 λίτρα. Τώρα αν είχα τη δυνατότητα να κάνω το δικό μου fish room (πχ στο δικό μου σπίτι) τότε μάλλον θα έφτιαχνα ένα drip system με ενυδρεία 8-10 λίτρων
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ναι Maverick θα συμφωνισω και εγω σε αυτο που λες, αλλα αυτο που λες ειναι τελειως διαφορετικο απο το να εχεις εναν η ακομα και 2 μονομαχους σπιτι σου σε ενυδριο! εκει πας για κατι αλλο αναπαραγωγες-εμποριοη την τρελα σοου ρε παιδι μου και δεν ξερω και εγω τι αλλο(και καλα κανεις), ξεφευγεις ομως απο την νοοτροποια οτι εχουμε ενα ψαρακι και προσπαθουμε να του δωσουμε ενα ομορφο σπιτακι ωστε να ειναι αυτοσ και εμεις καλα. ειναι λοιπον κατι αλλο αυτο που λες, και δεν συζηταμε εδω για αυτο!
![]() στεφανε οσο για τις συμπερηφορες που λες, εχω βαλει τον ιδιο μονομαχο σε 7 σε 35 και σε 90 λιτρα. ητανε λες και ειχα 3 διαφορετικα ψαρια. και οσο περιεργο και να σου φανει(οπως φανηκε και σε μενα οταν το εζησα) στα 90 λιτρα ειδα τον καλυτερο του εαυτο.διαφορετικη κινηση, διαφορετικη διαθεση οπως επισης ηταν και πιο ησυχος δεν ψαχνοτανε δεξια και αριστερα ολη την ωρα, πιο χαλαρος στα 90 λιτρα, αλλα αυτο που δεν θα ξεχασω ποτε, ειναι το κολυμπι που εριχνε.πραγμα το οποιο δεν θα το δεις ποτε στο 10λιτρο. ουτε και εγω στο 30 λιτρο που εχω τωρα τον δικο μου! και οσο για αυτο: Παράθεση:
![]()
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μονομάχοι...???? | Alefas The Great | Bettas | 4 | 16-07-10 11:52 |
μονομάχος!!! | yannakis | Bettas | 5 | 09-11-09 00:58 |
sos Μονομάχοι | bakogiannisd | Bettas | 2 | 15-12-05 15:40 |
Μονομάχος με ..... τί ? | Μάγγος Θωμάς | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 5 | 21-10-05 13:36 |
Ο μονομάχος μου | laskarino | Bettas | 10 | 11-04-05 12:29 |