|
|
|||
|
|||
![]()
Ήταν από τα πρώτα πράγματα που πήρα για το ενυδρείο και δεν έχω παραπάνω πληροφορίες. Καφέ πέρλες σε δυχτάκι μέσα στο φίλτρο.
Από την άλλη, τα μωρά molly έχουν αρχίσει να μεγαλώνουν και έχουν ήδη γίνει σε μέγεθος όσο και οι καρδινάλιοι. ![]() Δυστυχώς νομίζω όμως βλέποντας τη ράχη τους ότι έχω 3 αρσενικά και 1 θηλυκο. ![]() Επίσης, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε τον πελαργό πάλι. Η κοιλιά της μαμάς τους είναι πολύ φουσκωμένη, μου κάνει εντύπωση όχι που την κυνηγά ο αρσενικός αλλά που επεξεργάζεται (μυρίζει να το πω ??) την κοιλιά της. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αυτες οι καφε περλες που κατεβαζουν το πεχα, μηπως ειναι κατι σαν αυτο? ![]() ![]() Αν ναι τοτε ειναι απλα τυρφη ![]() Δεν μπαινει σε δυχτακι αλλα σε καλτσα για να μη απελευθερωνεται σκονη/χωμα στο νερο και το "λερωνει". Η δραση του δεν κραταει πανω απο 15-20 μερες και θελει αλλαγη. Το αρσενικο molly "την πεφτει" παλι στη θηλυκια για ζευγαρωμα ακομα και αν ειναι ηδη εγκυος. Αυτα ειναι τα "προβληματα" των ζωοτοκων. Θελεις μια λιμνη για να τα χωρεσεις μετα τις γεννες. αρχισε να δινεις σε αγγελιες απο τωρα αν θελει να κρατησεις σωστη την ιχθυοφορτωση και να μη τρεχεις
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ.
Μου είχε πει ότι χρειάζεται κάθε 15 ημέρες αλλαγη (και έκανα). Πόσα ψάρια αντέχω?? |
|
||||
|
||||
![]()
Ποια ψαρια και σε τι μεγεθος? (ενηλικα?)
Η αντοχη στην ιχθυοφορτωση εκτος απο το διαθεσιμο χωρο εξαρταται και απο την ικανοτητα της φιλτρανσης.
|
|||
|
|||
![]()
Πολύ λογικό.
Αλλά σε 60ρι φίλτρο Jewel με "μαμίσιο" φίλτρο και τα ψάρια που περιγράφω παραπάνω, νομίζεις ότι είναι λίγα, έχω ιχθυοφόρτιση η είναι ΟΚ? Πότε πρέπει να αρχίσω να δίνω τα μωρά molly? Είναι περίπου 45 ημερών και σε μέγεθος όσο οι καρδινάλιοι πια και νομίζω μεγαλώνουν ραγδαλια. |
|
||||
|
||||
![]()
Οπως και να εχει το 60αρι ειναι μικρο ενυδρειο για Poecilia velifera ψαρια που φτανουν τα 12-15 εκ ή τα Poecilia latipinna 8-13 εκ.
Ποιο ειδος εχεις απο τα δυο? Αν ειναι τα latipinna νομιζω οριακα μπαινουν σε 60 λιτρα ενα χαρεμακι 1 αρσ και 2 θηλ και να κρατας για λιγο καιρο τα μωρα τους μεχρι να τα δωσεις. Τα tetras δεν χρειαζονται και δεν κανουν για το ενυδρειο. Για ομορφια αντι να βαλεις αλλα ψαρια, καλυετρα ειναι να το διακοσμησεις ομορφα, με φυτα, πετρουλες κλπ και να βγαλεις την τυρφη
|
|||
|
|||
![]()
Έχω το πρώτο.
Τα μωρά πότε είναι σε θέση να επιβιώσουν αν τα δώσω? Πχ 2 μηνών ή αργότερα? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ερώτηση για mollies | endymion | Ζωοτόκα | 8 | 19-06-10 12:05 |
Καρδινάλιοι με τι; | Kardinalios | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 11-11-09 13:04 |
καρδινάλιοι | armenis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 17 | 12-08-09 17:15 |
mollies... | guppies_2 | Ζωοτόκα | 4 | 13-01-07 18:26 |
καρδινάλιοι sos | Nec | Γλυκό νερό - Γενικά | 15 | 04-11-05 09:31 |