|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
για μενα,παρε ενα 4λιτρο,αυτο που ριχνουμε στο σιδερο,οσοι σιδερωνουν
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ok!δηλ απιονισμενο η' απο κοκα!ευχαριστω παιδες!οποτε ακυρο του νερου!
------------------------- Στις πιεσεις το καταλαβαινω γιατι ειναι ψιλομαλακο,για την στεγανοποιηση δεν νομιζω να υπηρχε προβλημα για τον λογο οτι θαβαζα τεφλον.
ΓΗΡΑΣΚΩ ΑΕΙ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΟΣ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη johnbaz : 12-11-10 στις 00:18 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
εγω το εκανα με απιονισμενο βαλε κ στο σωληνακι στο καπακι σιλικονη απο την εξωτερικη μερια και θα εισαι οκ.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ή ζεστή κόλλα για πολυ πιο γρήγορα! Πάντως αμα το κάνεις σωστά δεν χρειάζεται τίποτα. Κανεις την τρύπα πίο μικρή απο την διαμετρο του σωλήνα. Μετά κόβεις τον σωλήνα διαγωνίως ωστε να κάνει μύτη. Περνας την μύτη απο την τρύπα και την τραβάς με μία πένσα. Ετσι εχεις περάσει το σωλήνα εκεί που κανονικά δεν θα περνούσε και οι απώλειες είναι μηδαμινές. Για καλό και κακό πάντως βάζεις λιγο κάτι απο γύρω/πάνω.
Εγώ το έκανα σε ενα δίλιτρο μπουκάλι γάλακτος της Όλυμπος που είναι πιο χοντρό αλλα και το μείγμα που μπαίνει στο 1,5 λίτρα είναι πίο "ανετα" σε περίπτωση που φουσκώσει λίγο. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Γιάννη εγώ προτιμώ να ρίχνω νερό από το ενυδρείο μιας και η μαγιά θέλει 24-26 βαθμούς.Το πολύ σε μισή ώρα μου δίνει φυσαλίδες....
|
||||
|
||||
![]()
Αυτο που δεν καταλαβα με την ανεπιστροφη βαλβιδα ειναι οτι προστατευουμε το ενυδρειο σε τυχον ανοδο του μιγματος η' το μπουκαλι σε τυχον επιστροφη νερου απτο ενυδρειο;γιατι ετσι οπως περιγραφονται τα πραγματα μαλλον απτο ενυδρειο προς το μπουκαλι βολευει η βαλβιδα!πως εξαφαλιζομαστε οτι δεν θα φυγει μιγμα για το ενυδρειο;;;
|
||||
|
||||
![]()
Εάν βάλεις την αντεπίστροφη από το ενυδρείο προς το μπουκάλι ναι με δε θα ανέβει μίγμα από το μπουκάλι στο ενυδρείο, αλλά δε θα ανεβαίνει ούτε το CO2. Μπαίνει ώστε να μην κατέβει το νερό από το ενυδρείο στο μπουκάλι και το γεμίσει και κατά συνέπεια βάλει μίγμα στο ενυδρείο. Για να μην υπάρχει ο κίνδυνος να φουσκώσει το μίγμα και να περάσει από την αντεπίστροφή δε γεμίζεις εννοείται το μπουκάλι σου ή αν θες να είσαι ακόμα πιο σίγουρος (βέβαια έχεις περισσότερες πιθανότητες να χάνει κάποια ένωση) μπορείς να βάλεις το σωληνάκι να πηγαίνει σε ένα άλλο μπουκάλι πρώτα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Τωρα μπηκα στο νοημα!!!οποτε ο μονος κινδυνος να μπει μιγμα στο ενυδρειο ειναι μονο αν κουνηθει(πεσει κανενα μπουκαλι),φουσκωνει αρκετα το μιγμα;κ αν οχι σε πιες συνθηκες μπορει να φουσκωσει αρκετα ωστε να γινει ζημια; Εννοειτε οτι το νερο θαναι μεχρι τους ωμους κ λιγο πιο κατω
------------------------- εφτιαξα το μιγμα στις 19:00,εβαλα κ τον διαχυτηρα που αγορασα http://www.dennerle.eu/global/images...icroperler.jpg τον εβαλα με την ασπρη μεμβρανη προς τα πανω κ περιμενω ακομα να βγαλει φυσαλιδες.κοντευουμε 1,5ωρα κ ακομα τιποτα,ειναι φυσιολογικο???
ΓΗΡΑΣΚΩ ΑΕΙ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΟΣ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη johnbaz : 13-11-10 στις 20:16 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
ναι!μπορει να ξεκινησει ακομα και αυριο...
|
|
||||
|
||||
![]()
τοσο πολυ???κ ποτε θα καταλαβω οτι το μιγμα πχ δεν επιασε?για να ξεκινησω να φτιαξω αλλο αμα ειναι αυριο.ο διαχυτηρας που πηρα ειναι οκ?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Μα πως στο 1,5αρη 1κοφτη κουταλια μαγια κ στο 4λιτρο 1/4 του κουταλιου;;;λιγο δεν ειναι;
|
||||
|
||||
![]()
εγω ετσι το εκανα φιλε μου και ειμαι ευχαριστημενος.δοκιμασε αναλογιες...
|
|
|||
|
|||
![]()
Παιδια εγω για ριο 180 αρκετα φυτεμενο εχω δοχειο απο καφε εσπρεσο
μεταλικο περιπου 8 με 9 λιτρα περιεχομενο.Αναλογιες 2κιλα ζαχαρη και 2 κοφτες κουταλιες μαγια.Δουλευει αψογα και με κεραμικο διαχυτηρα γιατι εχει μεγαλητερη πιεση επειδη ειναι μεταλικο το δοχειο. |
|
||||
|
||||
![]()
παιδια σε μπιτονακι απο αποσταγμενο νερο (αυτο που πουλάνε στα σουπερ παρκετ) έχει δοκιμασει κανενας? είναι 4 λιτρα. Με χοντρα τοιχώματα αρα είναι ασφαλες. Δεν θα κραταει περισσότερο?
|
|
||||
|
||||
![]()
σε τετοιο το εχω.τωρα ποσο θα κρατησει θα σου πω
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Ειναι απο καφετερια και ειναι 3κιλη συσκευασια.
Τωρα ποσο κρατα ειδη ειναι ενα μηνα χωρις να ελλατωθει! |
|
||||
|
||||
![]()
Παντως ρε παιδια δεν ξερω αν ειναι η τρελα μου για το ενυδρειο κ μου φαινεται αλλα εστω κ με μια μερα με co2 σαν να βλεπω μια μικρη διαφορα προς το καλυτερο!φανταζομαι τι θα δω σε λιγες μερες!!!Σας ευχαριστω ΟΛΟΥΣ σας για την πολυτιμη βοηθεια για την εξελιξη του ενυδρειου μου
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Χαχαχαχα!!!!περιμενω με το ψαλιδι στα χερια!!!
|
||||
|
||||
![]()
παντος εαν βαλεις μπουκαλα θα δεις τεραστια διαφορα...
|
|
||||
|
||||
![]()
η αναλογια ζαχαρης μαγιας ειναι καθαρα δικο σου θεμα.... αν βαλεις πολυ μαγια 8α γινει πιο δυνατο και 8α κρατησει λιγοτερο καιρο αλλιως το αντιθετο........ εμενα μου κρατα απο 20 μερες μεχρι και μηνα..... αναλογα τι φυτα εχεις και τι απαιτησεις εχεις φτιαχνεις οτι σε βολευει..... δεν υπαρχουν <<κανονες>>
|
|