|
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ μπέρδεμα αυτές οι moss ρε παιδιά... Έχω δεσει μία που βρήκα σε ένα ξύλο και σήμερα έψαχνα να βρω ποια ακριβώς είναι και μάλλον είναι java ή christmas moss. Ελπίζω να είναι Java που αντέχει σε υψηλότερες θερμοκρασίες.. Όταν/αν μεγαλώσει λίγο θα βάλω φώτο για βοήθεια..
![]() Α, κάτι ακόμα, εδώ (http://www.aquamoss.net/Articles/How...uatic-Moss.htm) αναφέρει τη java ως Taxiphyllum sp. ενώ εγώ νόμιζα οτι ανήκει στο γένος Vesicularia, τι ισχύει τελικά (ποιο είναι το πιο πρόσφατο)? |
|
||||
|
||||
![]()
να βαλεις να βαλεις
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Βαλε φωτογραφια μπας και βγαλουμε ακρη. |
|
||||
|
||||
![]()
Φώτος (κινητό) από το "μητρικό" φυτό (στις 2 πρώτες είναι όλο το φυτό και στις επόμενες λεπτομέρεια):
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν μου φέρνει σε taxiphyllum barbieri (vesicularia dubyana)... Βασικά μοιάζει αλλά η τζάβα είναι πιο λεπτή
|
|||
|
|||
![]()
Singapore moss ειναι 99% , το λεω με σχετικη σιγουρια γιατι ειναι χαρακτηριστικη με τα στρογγυλα φυλλα της .
Δες και εικονες: http://www.thegreenaquarium.com/arti...e_moss_002.jpg |
|
||||
|
||||
![]()
Eυχαριστώ, πιστεύεις ότι θα έχει πρόβλημα με τους 26,5 βαθμούς του ενυδρείου (Φωτισμός μέτριος, χωρίς CO2 και με λίγη λίπανση..)? Το μητρικό φυτό είναι σε θερμοκρασία >28...
(Βασικά τώρα την έχω ήδη βάλει οπότε ό,τι γίνει, απλά να ξέρω τι να περιμένω). Η ανάπτυξη είναι αργή απ'ότι κατάλαβα.. |
|
|||
|
|||
![]()
Δεν θα εχει προβλημα, ειναι τροπικη moss και αντεχει υψηλες θερμοκρασιες, ανθεκτικη οσο και η Java moss.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τι μοςς ειναι αυτη??? | kingrim | Αναγνωρίσεις φυτών | 10 | 19-10-10 01:02 |
3 αναγνωρισεις φυτων | gemen | Αναγνωρίσεις φυτών | 4 | 05-10-10 17:40 |
σκαλαρια τρωνε μοςς? | Δημητρης89 | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 6 | 07-03-10 23:04 |
μερικες αναγνωρισεις παρακαλω | kosmidis | Γενικά - Αναγνωρίσεις ειδών | 10 | 11-02-07 21:59 |