|
Ψάρια "ουράνια τόξα" (rainbowfish) Μελανοταινίες, "blue eyes" |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Πηρα προσφατα τα getrudae και πιστευω πως ειναι μεχρι τωρα απο τα ποιο ενδιαφεροντα ψαρακια που ειχα στην κατοχη μου,αν και τους εχω αφιερωσει μονο 30 λιτρα ειναι πραγματικα υπεροχα ειδικα με το παιχνιδι και το flaring αν το λεω σωστα.....αν βρεθεις προς Καβαλα περνα να τα δεις.
Οσο για τα ειδη,στο 54λιτρο καλο θα ηταν να βαλεις ενα ειδος ενω στο 100 ανετα μπαινουν και 2 μαζι αρκει να θελουν ιδιες συνθηκες.Αν θες εχω ενα pdf που αναφερει τα παντα οποτε μπορω να στο στειλω |
|
||||
|
||||
![]()
ανεβασε το εδω εαν μπορεις να το διαβασουμε και εμεις. το pdf
|
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
http://www.mediafire.com/?ehmtjmkdkww Παρα πολυ καλο για οποιον εχει ορεξη για διαβασμα
|
|
||||
|
||||
![]()
εχεις δικιο τελειο το αρχειο.ειδικα εκει που διχνει λαστιχο και μπανιερα για ενυδρειο χα χα μπραβο σου φιλε.πολυ καλη κινηση.εχει πολλη υλικο μεσα.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Στο 54 θα προτεινα αυτα που θελουν πιο μαλακο νερο σε σχεση με τα αλλα 4 και αυτα ειναι οι αθερινες.
Ιδανικο το 6.5-6.8 αλλα και με ενα 7 θα εισαι μια χαρα. Οποτε αν δεν εχεις οσμωση λιγη τυρφη και εισαι μια χαρα στο 54αρι με 8 αθερινουλες. Στο κατοσταρι προτεινω ανεπιφυλακτα 2 ζευγη τετερντινες και 8-10 φουρκατους,τα οποια στην φυση τα συνανταμε στους ιδιους βιοτοπους (μικρα ρυακια και μικρες λιμνουλες στην νοτιοανατολικη Νεα Γουινεα),θελουν ουδετερο προς σκληρο νερο και ως εκ τουτου δεν εχουν κανενα προβλημα σε νερο βρυσης,μπορεις να δεις και στα 2 ειδη αναπαραγωγες αρκει να βρισκεις τα αυγα και να τα απομονωνεις διοτι τα μεν φουρκα γεννουν ελευθερα παντου τα αυγα κι αν τα βρουν θα τα φανε,οι δε τετερντινες φυλανε οι αρσενικοι τα αυγα εως να εκκολαυθουν και οταν αρχισουν τα μικρα να κολυμπουν θα γινουν μεζες με τοσα ψαρια μεσα,ακομα κι απο τον ιδιο τον πατερα που τα φροντιζε οσο ηταν αυγα. Καλως ηρθες στον υπεροχο κοσμο των χρωματων των ουρανιων τοξων...
|
||||
|
||||
![]()
όλα καλα είναι, αλλά η αδυναμία μου είναι τα tateurndina. πολύ ήρεμα δεν φοβούνται με τίποτα, δεν κρύβονται ποτέ και είναι πανέμορφα. έχω 3ενήλικα, και καμιά εβδομηνταριά μωρά. λίγη παραξενιά στο φαγητό μπορείς να την παραβλέψεις νομίζω....
|
|
||||
|
||||
![]()
δωστε παραπανω στοιχεια οι κατοχοι αυτων των ψαριων να ξερουμε και εμεις.
σε τι ph - σκληροτητες και με τι αλλα ειδη συμβιωνουν. οσοτου διαβασουμε της 400 σελιδες του παραπανω pdf!!! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Ε ρε βραδυατικα θα κανετε την γυναικα μου να μου τα σουρει παλι...
Εχουμε και λεμε... 1)Pseudomugil furcata ph 7.3-8.2 ιδανικο λιγο κατω απο το 8,kh 13-18,c 23-25 Ζει μονο στην Νοτιοανατολικη Νεα Γουινεα 2)Pseudomugil gertrudae ph 7.5-8.3 ιδανικο κοντα στο 8,kh 15-20,c 23-25 Ζει σε μικροτερη κλιμακα στην Νοτια Νεα Γουινεα και σε τεραστιους πλυθησμους στην βορεια και βορειοδυτικη Αυστραλια. Μερικα ειδη των "spotted blue-eye" που ζουν στην Νοτιοανατολικη Νεα Γουινεα ζουν σε πιο ουδετερα νερα με ph κοντα η και χαμηλοτερα απο 7.Βεβαια ειναι σχεδον αδυνατο να μαθετε στα Ελληνικα καταστημα απο που προερχοντε τα ψαρια σας.Επισης -πολυ σπανια- εχουν καταγραφει αιχμαλωσιες ψαριων στην Βορεια Αυστραλια σε υφαλμυρα νερα με αλατοτητα 1002-1005 3)Iriatherina werneri ph 5.8-6.7 ιδανικο 6.5,kh 4-8,c 25-28 Ζει στην Νοτια Νεα Γουινεα και στην ευρυτερη περιοχη του Cape York στην Αυστραλια. Πολλοι στην Ελλαδα τα ειχαμε θεωρησει ως ιδανικα ψαρακια για νερο βρυσης,αυτο ομως δεν ισχυει,και στην Αυστραλια αλλα και στην Νεα Γουινεα ζουν σε νερα με χαμηλες σκληροτητες και ψηλες θερμοκρασιες. 4)Marosatherina ladigesi ph 6.7-7.5 ιδανικο ισο του 7,kh 6-12,c 26-28 Ζει στο Νοτιο Sulawesi της Ινδονησιας 5)Tateurdina ocellicauda ph 6.5.....-8.2 ιδανικο 7.5-7.8,kh 9-17,c 22-25 Ζει μονο στην Νοτιοανατολικη Νεα Γουινεα. Η τοσο μεγαλη αποκλιση στο ph εχει να κανει διοτι τα εχουν πιασει και σε μικρα ρυακια και λιμνουλες με διαυγη νερα με ψηλες σκληροτητες (φυσικος βιοτοπος τους) αλλα και σε πλημμυρισμενα δαση οπου οι σκληροτητες λογω των σαπιων φυλλων και ξυλων ειναι εντυπωσιακα χαμηλες.Παντα ομως στην Νοτιοανατολικη Νεα Γουινεα.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ενα υπεροχο βιβλίο για τα rainbowfish - on line | Tolis | Ψάρια "ουράνια τόξα" (rainbowfish) | 9 | 28-01-11 18:13 |
συμβουλες | scooby14 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 20-05-10 02:16 |
Συμβουλες | ggeos | Malawi | 6 | 09-04-08 22:46 |
Aποριες, αποριες περισσοτερες αποριες | Nik25 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 13 | 24-05-07 12:51 |
συμβουλες | vanilla | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 08-05-07 13:57 |