|
|
|||
|
|||
![]()
¶ντε καλογέμιστο.
![]() Στα 100 καθαρά λίτρα, θέλεις τουλάχιστον άλλη μία 15άρα λάμπα κι ακόμη καλύτερα άλλες 2 για να μπορείς να βάζεις σχεδόν όποιο φυτό σου αρέσει. Καλό θα ήταν δηλαδή να φτάσεις σε φωτισμό τουλάχιστον 0,50 watt/λίτρο. Φυσικά θα πρέπει να ανάβουν και οι 2 λάμπες, για 8-10 ώρες την ημέρα. |
|
||||
|
||||
![]()
οκ,δηλαδη να υποθεσω οτι για να αυξησω το φως θα πρεπει να κανω μια κατασκευη μονος μου.?η μπορω να βαλω αλλου ειδους λαμπες..?
επισης το φως της λαμπας ειναι λευκο..μπορω να το αλλαξω στο μελλον με κατι που μου αρεσει?πχ moonlight η κατι αλλο...? λεω μεχρι να γινει ο κυκλος του αζωτου να βαλω καποια φυτα και πριν μπουν τα ψαρια να συμπληρωσω ωστε να γινει πολυ φυτεμενο..υπαρχει καποιο προβλημα στο ποτε θα μπουν τα φυτα..? ευχαριστω και σορυ αν γινομαι κουραστικος |
|
||||
|
||||
![]()
αναλογα ποσο καλες κατασκευες κανεις μπορεις να πας σε DIY ή να αγορασεις καποια ετοιμη λυση για φωτισμο.
Με τις λαμπες μπορεις να κανεις συνδιασμους με grolux, daylight, coolwhite.... με moonlight δεν νομιζω οτι μπορεις να κανεις. Φυτα μπορεις να βαλεις οποτε θελεις κουραστικος δεν μπορεις να γινεις εδω μεσαα |
|
||||
|
||||
![]()
επειδη για DIY δεν ειμαι καλος μαλλον θα παω σε καποια ετοιμη λυση αλλα λεω να το κανω αργοτερα μιας και η αγορα εγινε τωρα και δεν υπαρχουν χρηματα.ποσο μπορει να μου κοστισει.?επισης αν βαλω καποια ευκολα φυτα πιστευω δεν θα εχω προβλημα στην αρχη..
επαναφερω το θεμα του φιλτρου.επειδη το ενυδρειο δεν δινοταν με φιλτρο σκεφτομαι να αγορασω τελικα αυτο; http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=1950 ειναι καταλληλο για τα λιτρα μου..?εκτος απο τα υλικα φιλτραρισματος χρειαζεται κατι αλλο..επειδη ειδα αρκετα μεγαλη διαφορα τιμης αν δινονται η οχι μαζι με βανακια που αποσκοπουν.? μμμ νομιζω θα εχω κι αλλες αποριες.αντε να τελειωνουν οι αγορες να ξεκινησω.. c.u |
|
||||
|
||||
![]()
Μια χαρα ειναι και εχει δουλεψει σε πολλα ενυδρεια χωρις προβληματα για χρονια...
Απο την αλλη αμα θελεις με τα μισα χρηματα να εχεις διπλασιες λειτουργιες αλλα με ρισκο στο θεμα χρονου ζωης μπορεις να πας σε κινεζακι http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=2174 Οσο για τον φωτισμο εχει καπακι το ενυδρειο ? θα μπορουσε να μπει καποιο εξωτερικο φωτιστικο απο πανω? αλλιως νομιζω οτι ειναι λιγο ακριβες οι ετοιμες λυσεις περιπου 50ε το κιτ χωρις την λαμπα ενω ενα εξωτερικο φωτιστικο μπορεις να βρεις με 70ε 2 λαμπες με τις λαμπες μεσα στην τιμη |
|
||||
|
||||
![]()
ωπ.μιση τιμη δηλαδη και κατι παραπανω.θα συνεχισω τις ερωτησεις
1)αυτο το φιλτρο υπαρχει περιπτωση να μην ειναι αθορυβο.?το θεμα που τιθεται ειναι μονο ο χρονος ζωης? 2)το οτι γραφει οτι γυρναει 1000λιτρα/ωρα μπορει να δημιουργησει προβλημα ή οσο πιο πολυ τοσο καλυτερα? 3)γραφει οτι δεν εχει βανακια το συγκεκριμενο.Δεν ξερω ποια η διαφορα αλλα ο δελτα66 πιο πανω γραφει οτι εχει σημασια. οσο για το φωτισμο να εχει δικο του καπακι το ενυδρειο.Φανταζομαι για να βαλω εξωτερικο φωτιστικο θα πρεπει να βγει το καπακι..αν αλλαζα τις παρουσες λαμπες με περισσοτερα βατ..?γινεται αυτο..? σ ευχαριστω πολυ.οπως καταλαβαινεις αν δεν υπηρχε το φορουμ θα ψωνιζαμε οτι να ναι... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ρωτα καλυτερα για σιγουρα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Αλλά προτείνω να αρκεστείς στον υπάρχοντα φωτισμό με εύκολα φυτά. (Τα εύκολα φυτά δεν σημαίνει ότι δεν είναι και όμορφα)
νεο ενυδρειο |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αποριες ενος αρχαριου | Foveras | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 22-12-09 20:04 |
Αποριες αρχαριου... | harmiller | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 21-10-09 00:16 |
Αρχαριος αποριες!!! | tonisgr | Αρχάριοι γλυκού νερού | 23 | 16-01-09 19:10 |
Γενικες αποριες αρχαριου!!! | skullman2 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 30 | 05-11-08 01:37 |
Aποριες Αρχαριου | infer0s | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 18 | 17-08-06 16:36 |