Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 01-11-10, 03:26
Το avatar του χρήστη beat89
beat89 Ο χρήστης beat89 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Ολλανδία
Προεπιλογή

Ενα ενυδρειο θεωρειται στρωμενο οταν μετραμε αμμωνια κ νιτρωδη 0 κ νιτρικα ανω του μηδενος.
Πρωτα μηδενιζεται η αμμωνια κ μετα τα νιτρωδη.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-11-10, 03:38
Το avatar του χρήστη gemen
gemen Ο χρήστης gemen δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Ν.Κιλκις
Προεπιλογή

σε ευχαριστω φιλε beat89.ειπα μηπως απο το πολυ διαβασμα εδω μεσα κανω καπου λαθος και με κραξουν ασχημα για τα λογια μου.

γιαυτο γραφτικαν καποια αρθρα εδω μεσα απο καποιους ανθρωπους για να τα διαβαζουμε εμεις που ξερουμε καποια πραγματα περισοτερα και να βοηθαμε τους νεους φιλους μας που την πατανε απο μαγαζια

ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΧΟΜΠΙΣΤΕΣ?
το χρυσοψαρο κανει 2 ευρω λεω εγω
τα guppy που θελει ο φιλος μας περισοτερα.
δηλαδη εαν εβαζε κανα δισκο τι θα του ελεγε ηθελα να ξερα.....
θελει μεγαλη προσοχη του τι λεμε στους νεους φιλους μας.
-------------------------
και επειδη θα το διαβασουν αυτο και αλλοι καινουργιοι εγω σας προτινω

1.να αγορασετε στανταρ (απαραβατος νομος ειναι)
τεστ NH3/NH4 NO2 NO3 STANTAR.

2.οση χαρα και εαν εχετε που θα γινετε νεοι χομπιστες, ρωτιστε πρωτα καντε ευρεση σωστη αγορας και μετα αγοραστε ψαρια της αρεσκιας σας.

3.διαβαζετε τα αρθρα εδω μεσα και οτι δεν καταλαβενεται υπαρχουν πολλη προθυμοι ανθρωποι να βοηθησουν στης αποριες σας.κανεις δεν γενιθικε αινσταιν.εδω μεσα μαθαμε και μαθενουμε τα παντα σε οτι δεν γνωριζουμε.
σπανια θα σας βοηθισουν τα μαγαζια, ενω αυτοι επρεπε να ειναι η πρωτη που πρεπη να δινουν το σωστο παραδειγμα.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gemen : 01-11-10 στις 03:38 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-11-10, 03:44
Το avatar του χρήστη ARIS1983
ARIS1983 Ο χρήστης ARIS1983 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Kερατσινι-Πειραιας
Προεπιλογή

Οταν λεω δεν μετρησα αμμωνια σε 5 ενυδρεια που εχω στρωσει ενοω οτι εκανα ολα τα τεστ (Νο2-Νο3-ΝΗ3/4) καθε 2-3 μερες που εκανα μετρησεις και δεν ειχα ποτε μετρησιμη αμμωνια (υγρo τεστ salifert) και απο τοτε που στρωθηκαν το μονο που μετραω και στα 5 ειναι ΝΟ3=10-15. Αν κανω καποιο λαθος τι να πω, πρεπει να το εχω κανει και στα 5 ενυδρεια (μονο το πρωτο εστρωσα με τροφη, εκανε 1 μηνα σχεδον, τα υπολοιπα με μπολι εκαναν 10-15 μερες)! Ισως επειδη εκανα συχνα μετρησεις και οταν μετραγα ΝΟ3 αρχιζα τις αλλαγες νερου να μην προλαβενα να βρω τιμες αμμωνιας.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-11-10, 03:48
Το avatar του χρήστη beat89
beat89 Ο χρήστης beat89 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Ολλανδία
Προεπιλογή

Αν καταλαβα καλα εβαλε μπολι κ μετα εβαλε το ψαρι αλλα ανεβασε αμμωνια?
Τοτε λογικα δεν θα επιασε το μπολι κ οπως ειπες η καλυτερη λυση ειναι να γυρισει το ψαρι μεχρι να μηδενιστουν αμμωνια,νιτρωδη.Βεβαια θα πρεπει με κατι να ταιζει τα βακτηρια αν φυγει το ψαρι οπως τροφη μεχρι να ολοκληρωθει το στρωσιμο.
-------------------------
Οταν στρωνεται το ενυδρειο μετραμε μετα κυριως νιτρικα.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη beat89 : 01-11-10 στις 03:48 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-11-10, 03:50
Senior Member

Προεπιλογή

φιλε aris εχεις δικιο ετσι τωρα.αφου ειχες στο πρωτο σου ενυδρειο ετοιμο το νερο εριχνες στα καινουργια προσεχες της μετρισεις σου και δεν εβαζες ψαρια προφανος πολλα και κατευθειαν αφου μετρουσες.ετσι κανουν ολοι.στα δευτερα και βαλε ενυδρεια.

ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΤΗΣ ΜΕΤΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ
και βαζουν ψαρια.καλο ε????
οχι βαζουμε ψαρια και μετραμε ομως?ειναι φυσικο να εχει αυτα τα προβληματα τωρα ο φιλος μας.

εχεις δικιο beat89
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-11-10, 03:57
Senior Member

Προεπιλογή

Οχι ειναι κριμα για τα ψαρακια να τα παιδευουμε δεν μας φταινε σε τιποτα ας εχουμε υπομονη να τα βαλουμε οταν πρεπει στο ενυδρειο μας! Το πως ξεκινησα ομως ειναι αλλη ιστορια (απο 2 χρυσοψαρα που εδωσαν στα ανυψακια μου δωρο στον παιδικο σταθμο και μετα απο 1 μηνα στη γυαλα το 1 μας αφισε, οποτε αρχισα να ψαχνω τι εφτεγε και κατεληξα με το 1ο μου ενυδρειο).

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-11-10, 04:04
Senior Member

Προεπιλογή

συγνωμη φιλε aris αλλα ειπες δεν το προσεξα απο βιασηνη μου

και απο τοτε που στρωθηκαν το μονο που μετραω και στα 5 ειναι ΝΟ3=10-15.

και σου λεω εγω τωρα εαν ριξεις καταλαθος λεμε ετσι λιγο παραπανο τροφη παραδειγμα τροφη για βυθοψαρα λεω εγω τωρα τροφη για αλλα ψαρια κανονικα οπως ταιζης και σου ανεβη σιγουρα η αμωνια απο τετοιες τροφες εαν ριξης πολυ(4-5 κοματακια λεμε)τι θα μετρισεις τοτε?
θα δεις μηπως τα no3 να γινονται κοκκινα?να βγαζουν φλογες απο το κοκκινο?και εαν το δεις ξερεις που θα εχει παει η αμωνια και βεβαια το no2?
γιατι λοιπον να μην μετραμε?επειδη κανει λεμε τωρα ενα τεστ NH3/NH4 10-15 ευρω?εαν δεν τα εχουμε αυτα τοτε να μην πω τι ειμαστε ετσι απο την στιγμη που θελουμε ενυδρειο και γνωριζουμε τα στανταρ εξοδα αυτου.
για να μην γινω υπερβολικος για καποιους και παρεξηγιθω το λιγοτερο 2 φορες την εβδομαδα μετραμε για καποιους που δεν γνωριζουν καλα ακομη το ενυδρειο τροπους ταιζματος αγορα ψαριων καινουργιων και οτι αλλο ξεχναω τωρα.εαν ομως εχουμε μπει σε μια ρεγουλα και νταιζουμε σωστα και εχουμε σωστο πληθισμο στα λιτρα μας και δεν αλαξε κατι στης καθιμερινες μας συνιθιες τοτε μπορουμε να κανουμε και ποιο αρεα τεστ.
εαν γινει διακοπη ρευματος για πολλες ωρες?λιγα διαβαζουμε εδω μεσα?
help διακοπη τι γινεται θα χαλαση το νερο?δεν τα διαβαζουμε μηπως?
ενας σαν τον φιλο μας εδω που δεν γνωριζει ακομη λεπτομερειες θελει προσοχη πως θα κινηθει τουλαχιστον τον πρωτο μηνα.και οταν μαθει τον σωστο δρομο τοτε ας μας πει και ο ιδιος μετα εαν ειχαμε δωσει σωστες συμβουλες η οχι.αυτος θα κρινει.αλλα εμεις πρεπει να του πουμε το σωστο.

ΠΟΙΟ????

μην σκοτωνεται τζαμπα τα ψαρακια.κριμα ειναι.αυτο ειναι το χομπι.ξεκιναει με 1-2 ευρω.φτηνο στην αρχη αλλα μην..... ειναι κριμα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-11-10, 04:16
Senior Member

Προεπιλογή

Παρεξηγησες! Παντα κανω ολα τα τεστ (Ph, Gh, Kh, No2, No3, Nh3/4) και παντα πριν την αλλαγη νερου, απλα λεω οτι μονο Νο3 βρισκω και απο αυτο καταλαβαινω οτι εχουν στρωθει σωστα τα ενυδρεια μου. Θα παρω και τεστ Co2 απο αυριο γιατι εβαλα DIY Co2 και θελω να ξερω τι γινετε!

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-11-10, 04:19
Senior Member

Προεπιλογή

απλα λεω οτι μονο Νο3 βρισκω (ΣΩΣΤΟΣ)

συγνωμη. καταλαβα αλλιως.

Θα παρω και τεστ Co2 απο αυριο γιατι εβαλα DIY Co2 και θελω να ξερω τι γινετε!(στειλε μου pm του τι αγορασες και ποσο.τωρα αρχιζω να μπενω στην διαδικασια,δεν γνωριζω ακομη. ρωταω εδω τα παιδια.θελω να βαλω και εγω.)
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές