|
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() τρεφεται και με αυτο τον τροπο (φιλτραροντας) αλλα και με κανονικη τροφη. οταν ταιζω τις ανεμωνες δινω παντα λιγη γαριδα και στον καβουρακο...τρωει οσο θελει και με το υπολοιπο ταιζει κι αυτος την ανεμωνη του... η γοητεια αυτων των καβουριων ειναι η συμβιωτικη τους σχεση με καποιον οργανισμο...δε ξερω ομως για το συγκεκριμενο ειδος που ανηκει ο δικος σου. ενημερωνε μας για τις παρατηρησεις σου ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Να 'μαι πάλι. Ο καβουράκος μας κινείται ελάχιστα, συνήθως είναι αραχτός κάτω απο κάποιον βράχο και "φιλτράρει" ακούραστα.
Και σήμερα, παρατηρώντας το ενυδρείο, αντιλήφθηκα την παρουσία κάποιου άλλου (σίγουρα) ζωντανού οργανισμού. Είναι μια 10αριά σαν κομματάκια κλωστής να τα πω, τριχίδια να τα πω, μέσα θα πέσω, όπου βρίσκονται σε κάποιο σημείο σε ένα κομμάτι βράχου, σαν χωνί. Στη βάση στενό, ανοίγει και πάει προς τα πάνω. Το μήκος πρέπει να είναι γύρω στα 2 εκατοστά, πολύ μικρό. Όταν δε "επιστρέφει" στο βράχο, μαζεύεται δηλαδή, το κάνει αστραπιαία. Μια φορά το είδα και πρέπει να πήρε μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου για να εξαφανιστεί! Μάλιστα πρέπει να υπάρχει και ένα δεύτερο κάπου δίπλα του αλλά το είδα μόνο μια φορά. Βάζω και ένα κακής ποιότητας βιντεάκι μήπως και καταλάβει κανείς τι είναι, οι φωτογραφίες απλά δεν βλέπονται... (για κάποιο λόγο δεν εμφανίζει το βίντεο, είναι εδώ http://www.youtube.com/watch?v=6owJQ1VAjKw ) Τελικά άλλη φάση το αλμυρό... |
|
||||
|
||||
![]()
δικιο εχεις αλλη φαση! εχεις ηδη κατοικους !δεν χρειαζεσαι και ψαρακια! μια χαρα μαθε και θα ερχομαστε τον χειμωνα για σεμιναρια...χικ
|
||||
|
||||
![]()
Μαθαίνω... αργά αλλά σταθερά
![]() Η απάντηση μάλλον βρέθηκε και ακούει στο όνομα Feather Duster (http://liveaquaria.com/product/prod_...539&pcatid=539 )... Τώρα αν θα αντέξει, θα δείξει! Κάποια στιγμή θα βάλω το επόμενο ερώτημα γιατί μου φαίνεται οτι ξεπετάγεται και ένα μανιταράκι, είδωμεν! |
|
||||
|
||||
![]()
πολλα θα ξεπεταχτουν εφοσον εχεις ζωντανο βραχο...
![]() ![]() ναι feather duster ειναι και θα ανακαλυψεις κι αλλα με παρατηρηση... στην ουσια προκειται για σκουληκια που στο ενα ακρο τους εχουν αυτη τη "βενταλια" για να συλαμβανουν την τροφη τους απο τη στηλη νερου... αυτα τα μικρα ερχονται μαζι με το βραχο...υπαρχουν και μεγαλυτερα που αγοραζεις απο πετσοπ...
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ ωραία
![]() Το "κόκκινο" που αναφέρω πιο πριν πρέπει να είναι όντως μανιτάρι αλλά είναι πολύ μικρό και δεν μπορώ να το φωτογραφίσω. Η σημερινή "ανακάλυψη" είναι εντελώς διαφορετικού τύπου. Μόλις επέστρεψα απο τη δουλειά και άναψα για λίγο το φως, είδα ένα λευκό αντικείμενο που έμοιαζει (μπορώ να πω πως ήταν το ίδιο) με έκδυση απο γαρίδα red cherry... O κλοουνάκος που έχω βάλει το έβαλε στο στόμα και το έφτυσε αμέσως, μετά πήγα να πάρω τη μηχανή να βγάλω φωτογραφία αλλά δεν το ξαναείδα, είτε χώθηκε κάπου στο βράχο, είτε τελικά το έφαγε ο ψάρης, δεν ξέρω... Καμία ιδέα πως μπορεί να βρέθηκε στο ενυδρείο; Όσο κι αν έχω παρατηρήσει δεν έχω δει κάτι άλλο ζωντανό, τουλάχιστον όχι κινούμενο... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 23-10-10 στις 21:22 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ψάρακας αλμυρού νερού Over | Tassos1 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 59 | 08-03-08 20:43 |
Σκουλήκι και γαρίδα αλμυρού νερού. Κάνει για τροφή? | skourkou | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 24-06-07 14:02 |
ερωτήσεις... | Theokyr | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 18-04-06 13:36 |
Ερωτήσεις | Filippos | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 7 | 31-01-05 19:26 |