|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Για να καταλάβω: Η κοράλια είναι "κυκλοφορητής" και διαχέει τη ροή ενώ η eheim π.χ. είναι αντλία και στέλνει "δέσμη"; (ή τα έχω ανάποδα; )
¶ρα για τα 180λ θα πρότεινες μεγαλύτερη κοράλια απο τη νανο? |
#2
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
2. Αναλογα τη δυναμη κυκλοφοριας που θελει επιπλεον το καθε ενυδρειο. Δεν μπορει να καθοριστει με τις προδιαγραφες οπως "koralia 1 για 100-180 λιτρα" Εμενα η Koralia 1 κανει τη δουλεια που θελω σε 400 λιτρα. Θα διακινδυνέψω να πω οτι μια nano θα εκανε σε 200 λιτρα φυτεμενο και με προσεγμενη τοποθετηση να χτυπαει εξυπνα σε καποια πλευρα του ενυδρειου, χωρις να παρασερνει τα φυτα. Σε 200αρι ενυδρειο μου (1 μετρο) που ειχα ενα eheim 2026 (900λ/ω ονομαστικη ροη, υπολογιζω 600 πραγματικη με τις απωλειες απο υψος και βουλωμα υλικων) για να πετυχω ροη και στο βυθο και να μη γερνουν τα φυτα ειχα κανει τρυπες στο spraybar σε 45 μοιρες γωνια με τις κανονικες και ειχα πετυχει ελαφρα αναταραξη και κυκλοφορια παντου χωρις κυκλοφορητη εξτρα, εχωντας ηρεμη την επιφανεια και στην απεναντι μερια απο την εξοδο του φιλτρου, οπου φωλιαζαν τα γκουραμι που θελουν χαμηλη ροη. http://i225.photobucket.com/albums/d.../bP7110036.jpg Ποιο φιλτρο εχεις στο ενυδρειο? Μηπως πρεπει να ανακαλυψεις την αιτια που πεφτει η ροη τοσο γρηγορα απο βουλωμενους σωληνες? Αυτο το ειχα παθει οταν ειχα δοκιμασει να βαλω ψιλοτρυπο μπλε σφουγγαρι ως προφιλτρο γυρω απο το "ποτηρακι" της εισοδου του εξωτερικου φιλτρου.
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ πολύ όλους. Θα δοκιμάσω και τη λύση του spraybar (γιατί τώρα έχω απλά την έξοδο του φίλτρου από το σωλήνα) και αν δε δω φως θα παω για κοραλια-νανο...
------------------------- Παράθεση:
Με έχει παιδέψει μήνες, δεν έχω μπορέσει να βρώ γιατί βουλώνουν τόσο γρήγορα οι σωλήνες... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη aquaman : 17-10-10 στις 09:23 Αιτία: Automerged Doublepost |
#4
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Η ροη ετσι κι αλλιως πεφτει σε ολα τα φιλτρα. 900 λιτρα ειναι οταν εχει την ανλτια σε ενα κουβα σκετη και χωρις να ανεβαζει ψηλα το νερο. Οπως ειπα πιο πανω, πεφτει αρκετα κατα τη λειτουργια, αναλογα το καθε φιλτρο, απο λιγο εως πολυ. Αν ειναι 160 λιτρα νερο και εχεις 500-600 λιτρα ροη τι περιμενεις? Και με το 2026 (900λ/ω) η ροη ηταν πολυ ηρεμη, ιδιως με τις εξτρα τρυπες δεν φαινοταν. Κραταγε ομως καθαρο το ενυδρειο και το βυθο που δεν εβαζα ποτε σκουπα. Στην απεναντι μερια απο την εξοδο ηταν ομως πολυ χαμηλη. Υποψιαζομαι τελικα οτι ειναι φυσιολογικη η ελλατωση της ροης σου.
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Κοίτα, όταν καθαρίζω τους σωλήνες κάθε 10ήμερο, είναι πολύ αισθητή η διαφορά! Την εκτίμησα περίπου σε 550λ/ωρα με σωλήνες καθαρούς, και σε 300-350 μετά από 10-15 μέρες.
Τώρα εξετάζω και το ενδεχόμενο να το έχω μπουκώσει και με πολλά υλικά - είχα βάλει σιποράξ σε όλα τα καλαθάκια εκτός από το πάνω-πάνω, αλλά ίσως ήταν πάρα πολύ. Δε νομίζω να φταίει το φιλτρο, γιατί και με το eheim ecco pro 300 είχα ανάλογες αποδόσεις (με το θέμα των σωλήνων και της διαφοράς καθαροί/βρώμικοι εννοώ). Θα τα δω όλα απ'την αρχή... |
#6
|
||||
|
||||
![]()
θα ηθελα να ρωτησω και γω με την σειρα μου τελικα αν ειναι σωστο να βαλλουμε κυκλοφορητη στο φυτεμενο !! εχω 120 λιτρα πυκνοφυτεμενο και υπαρχουν νεκρες ζωνες τις οποιες δεν καλυπτουν τα ρευματα του μανισιου φιλτρου και η διαχυση απο το κεραμικο ποτηρακι επισης!!! με ενα κυκλοφορητη σαν και αυτον http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=2179 θα κανω κατι η θα χρειαστω κατι αλλο!!!
|
#7
|
||||
|
||||
![]()
γεια σου φίλε. έχω την αίσθηση ότι τα λίτρα/ ώρα (~3000) είναι πολλά για το ενυδρείο σου. Σκεφτόμουν να αγοράσω και εγώ το προιόν και το ψιλοφοβάμαι μήπως το κάνει πλυντήριο το ενυδρείου μου (80λτ) και ως εκ τούτου σκεφτόμουν ένα κυκλοφορητή με ροή έως 1500lt/ ώρα maximum. Πάντως αν προχωρήσεις στην αγορά του θα ήθελα να ακούσω εντυπώσεις
|
#8
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αυτον τον κυκλοφορητη εχω ζητησει να μου φερει το Petcumulus για 240 λιτρα αν δω οτι ειναι πολλα θα το βαλω να βαραει πρωτα σε τζαμι ασε που ο κινεζος μπορει να λεει πιο πολλα Λ/Ω απο οτι ειναι |
#9
|
||||
|
||||
![]()
Η διαφορα ενός κυκλοφορητή από μία αντλία είναι αυτο που ειπε ο delta66...
Και για να το καταλαβεις καλυτερα δες τις φωτο... http://www.google.gr/imgres?imgurl=h...w=1280&bih=801 Εδω ειναι ενας koralia, παρατηρησε το σημειο οπου βγαινει το νερο... Ειναι ετσι φτιαγνεμη ωστε να σπαει το νερο σε 8 διαφορετικα ρευματα, πεταει το νερο σαν ομπρελα δλδ... Ενω η αντλία http://www.google.gr/imgres?imgurl=h...1t:429,r:0,s:0 βγαζει το νερο ελευθερα προς μια κατευθυνση.. ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Hydor Koralia 1 | lariseos | Κυκλοφορία | 12 | 25-11-08 13:19 |
koralia | stayros-1908 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 2 | 17-03-08 21:57 |
marea vs koralia | nikman | Κυκλοφορία | 5 | 07-06-07 17:58 |
Koralia 4 Mod | mmbuna | Κυκλοφορία | 6 | 18-04-07 00:00 |
Κυκλοφορητής | SaKreK | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 15-09-04 12:09 |