|
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Η απαντηση στην αρχικη ερωτηση του Τολη ειναι για να "τουμπανιασουμε" ... Πραγματικα εκτοξευει την αναπτυξη τους αλλα δεν ειναι σαν τα αναβολικα που παιρνουν οι ανθρωποι που οταν τα σταματησουν ξεφουσκωνουν - το διαπυστωσα με την τακτικη trial and error by 59! Αυτο που παρατηρησα επισης ειναι οτι παρολο που ο δικος μου δεν ειχε φαει καρδια ποτε παρα μονο γαριδες με αρακα και λαχανικα εκτος οτι τη δεχτηκε με ενθουσιασμο και ας ειναι 9 μηνων ... μεγαλωσε ακομα περισσοτερο και ορισμενες "αδυναμιες" μορφολογικα δειχνουν οτι "καλυφτηκαν" ...
![]() Οπως σε καθε θεμα ξεφευγουμε ![]() ![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Να ζητησω προκαταβολικα συγνωμη που εγω ενας αρχαριος θα εκφρασω την αποψη μου σε ενα τοσο ιδιαιτερο θεμα ιδικα οταν μιλουν ανθρωποι με τοσο μεγαλη εμπιρια
Εμενα το ολο θεμα μου προκαλεσε παραξενες σκεψεις ![]() αφου το ζητουμενο σε ενα ενυδρειο ειναι να δωσουμε στο ψαρι το φυσικο του περιβαλον ωστε να αναπτυχθει φυσικα ..... η μηπως δεν ειναι ? για ποιο λογο να το ντοπαρουμε ?? ειναι δυνατο στην φυση του να βρει αυτη τη τρωφη ? δεν νομηζω οποτε το σωστο για μενα θα ηταν να το ταισουμε οτι θα εβρησκε στη φυση του και να του διμιουργησουμε τις προυποθεσεις ωστε να εχει μια καλη αναπτυξη ..... το ψαρι μας ,το αυτοκινητο μας δεν ειναι η προεκταση του ... <<εγω >> μας ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Tο τουμπανιασμα εγκυμονει κινδυνους αν δεν γινεται σωστα.
Ξερουμε ολοι οτι δεν ειναι μονο η μοσχαροκαρδια, που συμφωνω με αυτο που ειπε ο Δημητρης 21, αλλα και τα επιπλεον <<προσθετα>> που χρησιμοποιουντε απο τους εκτροφεις. Εξαρταται τι θελει καποιος χομπιστας. Αν θελω να κατεβασω ψαρι σε διαγωνισμο η αν θελω να το μεγαλωσω απλα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δε ντοπαρονται ετσι τα ψαρια ... συνηθως χρησιμοποιουνται ορμονες (οπως πχ τεστοστερονη) που εκτος των αλλων κανουν κακο στην υγεια του, την αναπαραγωγικη του ικανοτητα κοκ! Το καθε ψαρι οπως λες δε θα πρεπει να ειναι προεκταση του εγω μας ... αλλα ειμαστε υπευθυνοι για αυτο ... η σωστη διατροφη και οι παραμετροι στο νερο ειναι απο τα πιο σημαντικα και ειναι στο χερι ολων μας! ![]() Ετσι ψαχνοντας ... βρισκουμε τι τους κανει καλο (μιλαω και για μακροπροθεσμα) ... στη φυση οπου ζουν οι δισκοι δεν υπαρχει αρτεμια ουτε θαλασσινη γαριδα ουτε υποθετω αρακας ... αλλα παραπλησια που εδω ειναι πολυ δυσκολο να βρεθουν ... Οσο αφορα το θεμα "καρδια" αν δε κανει κακο μακροπροθεσμα στα ψαρια μας (ο Soh το υποστηριζει) προσωπικα δε θα διστασω να τους δωσω ... με την παραπανω λογικη! Φυσικα χρειαζεται μεγαλο πληθος τροφων ωστε να "παιρνουν" ολα τα θρεπτικα που χρειαζονται!
|
||||
|
||||
![]()
Ξεθαβω το νημα αυτο εις γνωση μου
![]() Μπορω να καταλαβω οταν ειναι μικρα να ταιζονται καλα για να μεγαλωσουν σωστα η οταν δεν ειναι μορφολογικα σωστα να τα 《σπρωχνουμε》ετσι ωστε να στρωσουν, οταν ειναι ενηλικα ομως γιατι συνεχιζετε αυτο; Επισης μετα απο τα υπομνηματα του ΓιωργουΚ η αληθεια ειναι οτι παλι μπερδευτηκα απ τη μια διαβαζω οτι οι δισκοι ειναι κυριως φυτοφαγοι οποτε ποιος ο λογος για τοση πρωτεινη ;Απ την αλλη σε ενα αλλο νημα περιγραφετε πως να διαλεξει καποιος εναν σωστο μορφολογικα δισκο εκτροφης ενω στους αγριους δεν χρειαζεται αυτο γιατι μορφολογικα ειναι σωστοι,εφοσον οι αγριοι τρεφονται κυριως με φυτικη τροφη στο φυσικο τους περιβαλλον και σαφεστατα οχι ολοι πως βγαινουν μορφολογικα σωστοι; Οποιος εχει ορεξη ας μου λυσει τις αποριες ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τον "ασκό του Αιόλου"... βρήκες κι εσύ να ανοίξεις;
![]() Ας υποθέσουμε ότι... ΔΕΝ τους τα'ι'ζεις καρδιά... οι τροφές για δίσκους σε flakes και pellets... τι περιέχουν; Όπως γράφτηκε και πιο πάνω... μια κατεψυγμένη τροφή με καρδιά... σε τι ποσοστό περιέχει... καρδιά μοσχαριού; Να σημειωθεί κι ότι... ΔΕΝ είναι ίδιες όλες οι συνταγές των τροφών του εμπορίου και τα ποσοστά της καρδιάς μοσχαριού, που περιέχουν. Οι δίσκοι ΔΕΝ είναι ηλίθιοι να την επιλέγουν στο ενυδρείο... απλά στην φύση ΔΕΝ μπορούν να βρουν σε τόση αφθονία πρωτε'ί'νη... όταν όμως την βρίσκουν (όχι βέβαια σε μορφή καρδιάς... αλλά εντόμων κλπ.) πιστεύω ότι... σίγουρα την "τσακίζουν".- ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Υπερβολες μεγαλα παιδια ειμαστε
![]() ![]() Αρα μια τροφη κατεψυγμενη με βαση την πρωτεινη από εντομα δεν θα ηταν πιο κοντα στις διατροφικες τους συνήθειες ή αναγκες? |
|
||||
|
||||
![]()
Γενικα ο καθε οργανισμος εχει "χτιστει" ωστε να ειναι "συμβατος" με τις διατροφικες του συνηθειες ... Το πεπτικο συστημα του "δειχνει" τι οργανισμος ειναι (χορτοφαγος, παμφαγος, σαρκοφαγος) ... Οι δισκοι η καλυτερα το πεπτικο τους συστημα δειχνει οτι κατατασσονται στους χορτοφαγους-παμφαγους (εχουν σχεδον ασχηματιστο στομαχι και μεγαλο εντερο).
Παράθεση:
![]() Σε διαγωνισμους body building κατι τετοιο ειναι καλο οπως και σε πολλους ανθρωπους που ενθουσιαζονται με τετοια θεαματα ... και εκει ερχομαστε στο θεμα γουστου, αισθητικης και το τι θελει να κανει καποιος και ως ποιο σημειο το θελει! Βεβαια για τον εαυτο του μπορει να αποφασιζει μονος του ... Δυστηχως (κατα τη γνωμη μου) εχει την ισχυ να αποφασιζει και για αλλους οργανισμους και στη προκειμενη περιπτωση για τους δισκους του ... Το σωστο κατα τη γνωμη μου ειναι να ταιζουμε με αυτο που "θελουν" οι δισκοι και οχι με αυτο που "θελουμε" εμεις! Απο εκει και περα ο καθενας αποφασιζει τι κανει σε συναρτηση παντα με αυτο που θελει να "πετυχει" ...
Gab at Facebook: https://www.facebook.com/GreekAquaristsBoards/ https://www.facebook.com/groups/GreekAquaristsBoards/ Knowledge is having the right answer Intelligence is asking the right question Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Γιώργος Κ : 19-08-14 στις 16:52 |
|
|||
|
|||
![]()
φιλε tsoui μην μπερδευεις το ενυδρειο με το ποταμι....ειναι εντελως διαφορετικα κομματια.....που καμια σχεδον παραμετρος της ολης εικονας δεν ειναι η ιδια παρα μονο ο δισκος...στην φυση υπαρχουν και καποια ψαρια μη σωστα μορφολογικα τα οποια ομως τα ξαναριχνουν στο ποταμι...εχω δει αγριο δισκο με μορφολογικο προβλημα...οσοι δε εχουν σοβαρα προβληματα γινονται γευματα για τους θηρευτες του ποταμιου...οσο για την.καρδια....απλα...δε υπαρχει κανενας στον κοσμο εκτροφεας που να δινει φυκια φρουτα και αλγη σε μικρα δισκακια γιατι πολυ απλα δεν μεγαλωνουν...αλλο το ποταμι αλλο το ενυδρειο.....ελπιζω να σε βοηθησα......καθε παρατηρηση δεκτη.....θανος
|
|
||||
|
||||
![]()
Σε καμμια περιπτωση δεν εξομοιωνω τις δυο περιπτωσεις αυτες εννοειτε αυτο ,πχ μπορω ευκολα να καταλαβω γιατι τα μεγαλωνουν σε υψηλο ph δε μπορουσα να καταλαβω την δυσκολια να φτιαξουν μια τροφη κατεψυγμενη απο εντομα πχ που θα ηταν πιο κοντα στις διατροφικες συνηθειες (οσων αφορα τις εταιρειες) μετα την απαντηση του γιωργου καταλαβα το γιατι, απο εκει και περα οι επαγγελματιες εκτροφεις εννοειτε οτι θα κανουν οτι να ναι για να πουλησουν ,και καρδια θα ριξουν και βιταμινες και αναβολικα αν μπορουν
![]() Φιλικα παντα |
|
|||
|
|||
![]()
νομιζω οτι εχουν.προσπαθησει τα παντα...απο λαρβες κουνουπιων αρτεμιες αυγα αστακου και δεν ξερω εγω τι αλλο.....τα αποτελεσματα της καρδιας δεν ειχε καμια τροφη...
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μια μικρή εισαγωγή στους Δίσκους | Tolis | Δίσκοι | 37 | 02-01-15 14:18 |
ΑΡΧΑΡΙΟΣ!!!! 29 βαθμους κελσιου..... ακουω προτασεις για να φτασω στους 26!!!!! | douran_p | Αρχάριοι γλυκού νερού | 45 | 25-08-09 21:48 |
σταματησε η καρδια μου (μεταφορικα ευτυχως) | nikitasp | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 01-10-07 10:16 |
Εισαγωγή στους δίσκους | dimitris21 | Δίσκοι | 21 | 02-05-07 07:45 |
Ρίγες στους Δίσκους... από τι? | John T | Δίσκοι | 54 | 01-09-04 01:44 |