|
|
||||
|
||||
![]()
επειδη τυχαινει να ειμαι ροδιτης και ειχα παλια ενα κοπαδι γκιζανια (Ladigesocypris ghigii επιστημονικη ονομασια) στο ενυδρειο μου θα ηθελα να σε ρωτησω αν τελικα τα ψαρακια σου επιβιωνουν στο ενυδρειο σου φυσιολογικα γιατι δεν ξερω αν το εχεις ψαξει αλλα αυτο το ψαρι ειναι ππροστατευομενο ειδος υπο εξαφανιση και δεν συνανταται πουθενα σε ολο τον κοσμο εκτος απο την ροδο !!!!
![]()
|
||||
|
||||
![]()
το ξερω εδω και μερικα χρονια ειχα ξαναπιασει ια ομαδα γκιζανια αλλα τοτε ουτε εγω ειχα καταφερει κατι ουτε αυτοι που τους τα εδωσα μετα , μεχρι Γερμανια πηγαν αν δεν κανω λαθος εκεινα τα ψαρια
αφου αναπαραγονται γιατι να μην ζουν φυσιολογικα ; ![]() παρουσιαζουν ομως διαφορετικη συμπεριφορα οι γονεις και αλλη τα γεννημενα στο ενυδρειο , οι γονεις δεν κολυμπουν πολυ κρυβονται την περισσοτερη ωρα ενω τρωνε πραγματικα γρηγορα , τα μικρα ειναι χαλαρα |
|
||||
|
||||
![]()
θελεις να πεις οτι προφανως τα μικρα προσαρμοστηκαν στις νεες συνθηκες! παντως στη ροδο πολυ φοβαμαι οτι δεν γινονται σωστες κινησεις για την προστασια του. φετος εψαξα σε 4 διαφορετικα μερη που παλαιοτερα ειχε και ειχα ξεραθει τα 3 ωστε στο 4ο να βρω γκιζανια !!! αληθεια εσυ απο που τα επιασες απο Αρχιπολη ???
|
||||
|
||||
![]()
Αφού είναι προστατευόμενο είδος υπό εξαφάνιση δεν είναι παράνομο να το περνούμε απο την φύση;
Μη τρέχουμε κ δεν φτάνουμε αργότερα. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
για να ειμαι ειλικρινης δεν ειναι και εντελως νομιμο αλλα ........ σε συγκεκριμενα σημεια στη ροδο λογω της ανθρωπινης παρεμβασης-ρυπανσης και της ξηρασιας η απομακρυνση των ψαριων απο τα επικινδυνα μερη ειναι σωτήρια!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τι ισχυει εδω? Απο οτι βλεπω στη red list ειναι υπο επιτηρηση ως Vulnerable. Conservation Actions: Listed in the Annex II of the European Union Habitats Directive and is protected by a Presidential Decree No 67/1981 of the Greek State. It has been the focus of a European Union Life Project.
|
||||
|
||||
![]()
Το θέμα ειναι ότι είναι υπό προστασία επειδη βγήκε μια απόφαση ή γίνεται κάτι για την προστασία του;
Κ δεν νομίζω να είναι υπό εξαφάνιση επειδή πιάνεται για ενυδρείο αλλά λόγω του ότι ο άνθρωπος έχει καταστρέψει τους βιότοπους τους. Αυτό που μπορούμε να κανουμε εμεις πάντως είναι να μην το πιάνουμε απο τη φύση αλλά να το περνούμε από αναπαραγωγής άλλων χομπυστων όπως ο fishme1. ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αναπαραγωγη Δισκων | Pritanis | Δίσκοι | 85 | 09-03-22 10:16 |
αναπαραγωγη κοι.πως;;; | asteris_veroia | Ψάρια για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 5 | 22-05-08 13:40 |
Αναπαραγωγη LDA 25? | netblues | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 11 | 25-06-07 10:08 |
ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ KOI | kingelvis | Ψάρια για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 12 | 13-06-07 07:36 |
αναπαραγωγη | deMetrIs | Bettas | 15 | 10-10-05 23:36 |