|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Χωρις τροφη (ψαρια) για αρκετο διαστημα πώς θα ζησει το βακτηριο ή παρασσιτο?
|
|
||||
|
||||
![]()
Αααχ...επιζούν δυστυχώς. Και σε πιο δυσμενείς συνθήκες μπορούν να επιζήσουν. Μετατρέπονται σε σπόρια (ανενεργή μορφή του βακτηρίου,ανθεκτική σχεδόν στα πάντα) και μόλις οι συνθήκες είναι πάλι ευνοϊκές ξαναπαίρνει την κανονική του μορφή και βουρ στον πατσά!
|
|
||||
|
||||
![]()
Μερικά βακτήρια δημιουργούν κύστες και μπορούν να επιβιώσουν σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες για μεγάλα διαστήματα. Όταν δημιουργηθούν και πάλι οι καταλληλες συνθήκες, επανέρχονται στην αρχική τους μορφή και συνεχίζουν τον κύκλο τους... Κι εγώ θα το ξέστηνα τελείως, θα το καθάριζα καλά και θα το άφηνα να στεγνώσει στον ήλιο (αν έιναι δυνατόν) όπως επίσης και τον εξοπλισμό, για μεγαλύτερη σθγουριά ... Τα φυτα είναι ένα θέμα βέβαια...
ΥΓ απαντήσαμε μαζί για τα βακτήρια... |
|
||||
|
||||
![]()
εγω προτεινω να αδειασεις το ενυδρειιο να το αφησεις 1-2 μερες ωστε να πεθανει... μετα γεμισε το με νερο και βαλε μπολικο τυροκομικο αλατι (οργανισμοι που ζουν σε γλυκο νερο θα πεθανουν στο αλμυρο..) ξεπλυνε το καλα κια μετα πλυνε το με ξυσι κια ξανα καλο ξεπλυμα... ειναι υπερβολικο αλλα μετα απο ολο αυο δεν νομιζω να παθεις τα ιδια...
|
|
||||
|
||||
![]()
Στη θεση σου, εγω θα το εστηνα απο την αρχη! σιγουρα πραγματα! ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο σου?!
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά μετά από τέτοια ομοφωνία θα το ξεστήσω το ενυδρείο και από την αρχή ξανά!300 λίτρα είναι το ρημάδι, θα με ταλαιπωρήσει αλλά χαλάλι αν είναι να ησυχάσω μια και καλή! Με τα φυτά τι να κάνω; Είναι ασφαλές να τα βάλω σε ένα κουβά με υπερμαγγανικό ή να κάνω κάτι άλλο; Να τα περάσω και χλωρίνη μήπως (στο τέλος θα πεθάνουν και αυτά); Είναι αρκετά δυστυχώς και δε θέλω να τα πετάξω συν ότι είναι και λεφτά να παίρνω πάλι άλλα...
![]() ¶σχετο roussaks κι εσύ μποξερόφιλος βλέπω! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ο roussaks εχει το τελειο boxer!!
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
μπορεις να βαλεις μισο καπακι χλωρινης σε 5 λιτρα νερου κια να βουτησεις για 2-3 δευτερολεπτα τα φυτα και μετα πολυ καλο ξεπλυμα με μπολικο εντιχλωριο και δεν θα παθουν τιποτα... αλλα νομιζω πως αν βαλεις και τις ριζες σε χλωρινη θα χαλασουν... για 100% σιγουρια μπορεις να τα πεταξεις και να παρεις κλαδεματα απο αλλο χομπιστα... διαφορετικα μπορεις να τα βαλεις για λιγο καιρο σε ενα κουβα με νερο ακολουθοντας φαρμακευτικη αγωγη για την συγκεκριμενη ασθενια...
ολα αυτα στα λεω χωρις να ειμαι ειδικος κια χωρις πρακτικες εφαρμογες.. απλως τα εχω διαβασει... |
|
|||
|
|||
![]()
Εφοσον η επενδυση κ σε χρονο κ σε φυτα κ σε λεφτα ειναι μεγαλη στο στησιμο απο την αρχη γιατι δεν το αφηνεις οπως ειναι κ παρε ενα ψαρακι κ αν δεν παθει τπτ για 10 μερες βαλε κ αλλο...
Μπορει η αρρωστια που ειχες να μην ανηκει στα υπερανθεκτικα βακτηρια. |
|
||||
|
||||
![]()
Τη δεξαμενή την έχω αδειάσει-γεμίσει 2 φορές από τότε που τα ψάρια την έκαναν για τον άλλο κόσμο (και την έχω περάσει μια με υπερμαγγανικό)! Κι εγώ σκέφτομαι ότι είναι υπερβολή να τη στεγνώσω κιόλας, αλλά επειδή πραγματικά τα νεύρα μου δεν θα το αντέξουν έτσι και ξαναφτιάξω το ενυδρείο κι έχω πάλι τα ίδια, λέω να την κάνω τη μανούρα να μαι σίγουρη. ¶ντε να δούμε!
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους πραγματικά! ------------------------- Αυτό δεν το κάνω σε καμία περίπτωση, με έχει φθείρει πολύ ψυχολογικά η φάση με τα ψάρια που πεθαίνανε και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα, αν βάλω κι άλλο και πεθάνει θα τα βάλω και με τον εαυτό μου πλέον! ¶σε που αν η ασθένεια είναι σε καταστολή λόγω έλλειψης ψαριών μπορεί να αργήσει να εκδηλωθεί και να τρέχω ξανά... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη maria1983 : 08-10-10 στις 22:15 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() http://www.aquatek.gr/vb/showthread....F6%F5%F4%F9%ED
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ιστορίες αστείες και ΦΡΙΚΗΣ | Tolis | Γλυκό νερό - Γενικά | 28 | 25-07-07 01:15 |