|
|
||||
|
||||
![]()
Βασίλη θα ξανακάνω τεστ αύριο και θα αγοράσω και ΝΟ4 τότε. Ελπίζω να μήν τα χάλασα όλα και να ξαναρχίσω
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Είναι όμως λίγο περίεργες οι μετρήσεις σου...κάτι δεν γίνεται σωστά.
|
||||
|
||||
![]()
Μήπως κάτι χάθηκε στη μετάφραση... μάλλον το χάσαμε λίγο με ΝΟ3 και ΝΟ4 (σαν πολλά οξυγόνα να βάλαμε!
![]() Δεν μπορώ να αναιρέσω αυτά που λένε τα παιδιά (ότι δηλαδή είναι πιθανό να έχασες τη βιολογία σου), αλλά επειδή περνάει μια τρελή ιδέα από το μυαλό μου να σε ρωτήσω τι φυτά έχεις μέσα και αν μετράς ΝΟ2 με υγρά της API. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Τότε κρατάω τα τρελά για μένα προς το παρόν!
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ελπίζω να βοήθησε το γεγονός ότι μέσα στη βδομάδα έκανα συχνές αλλαγές νερού και ταϊζα ελάχιστα, ίσως γι αυτό μηδενίστηκαν τα νιτρώδη μου και όχι λόγω του ότι καταστράφηκε η βιολογία μου.
|
||||
|
||||
![]()
Εγω καθαριζω σχετικα αραια χρονικα τα εξωτερικο φιλτρα (καθε 4-6 μηνες ακομα και χωρις να εχουν βουλωσει, προληπτικα για αποφυγη ανοδου νιτρικων)
Τα κεραμικα τα εμβαπτιζω με το καλαθακι σε λεκανη με νερο απο το ενυδρειο και τα κουναω ελαφρα. Στα φιλτρα χωρις καλαθι, αδειαζω τα κεραμικα μεσα στο λεκανακι και τα μετακινω 2-3 φορες ελαφρα, δεξια αριστερα. Τα σφουγγαρια και τα μηχανικα μακαρονια τα πλενω οχι απλα με νερο βρυσης αλλα να ειναι και καυτο, για να καθαρισουν εντελως, ετσι ωστε να κρατανε βρωμιες πριν φτασουν στα βιολογικα υλικα. Τα βαμβακερα τα πεταω και βαζω καινουρια αν ειναι filterwool. Αν ειναι σε μορφη ασπρου σφουγγαριου τα πλενω σαν τα σφουγγαρια πολυ καλα για 2-3 φορες πριν τα αντικαταστησω με καινουρια. Δεν εχω μετρησει ποτε αμμωνια-νιτρωδη ακομα και μετα την συντηρηση και με ταισμα κανονικο
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Θέλω να πιστέυω ότι ολοκλυρώθηκε ο κύκλος του αζώτου και δεν είναι κάτι άλλο.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Στρωμενο ειναι σιγουρα το φιλτρο οταν εχεις μετρησει νιτρικα ΝΟ3 πανω απο μηδεν, ενω αμμωνια και νιτρωδη παραμενουν στο μηδεν.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Είναι για μένα όμως μυστήριο, να μηδενιστούν τα νιτρώδη σε μόλις 5 μέρες, ενώ βρισκόντουσαν στον ουρανό (5.0), έστω και με αλλαγή νερού 30%. ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν ξαναδιαβασα αλλα δεδομενα στοιχεια απο το θρεντ παρα μονο τις μετρησεις που δωθηκαν στο τελος.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Καθαρισμός εσωτερικού φίλτρου | Νικατς | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 03-09-09 21:21 |
Καθαρισμός φίλτρου. | snappys | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 08-01-08 23:57 |
Καθαρισμός Φίλτρου | joncal | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 05-03-07 20:08 |
Καθαρισμός εσωτερικού φίλτρου | guppies_2 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 16-02-07 08:42 |
Καθαρισμός φίλτρου... | parrot | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 24-10-06 22:22 |