|
Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων Υποβρύχιοι κήποι - aquascaping |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Τώρα κρίνουμε, μαθαίνοντας έτσι? Ούτε στα όνειρά μου τέτοιο επίπεδο δεν πιάνω...αλλά προσπαθώ να κάνω ένα βήμα πιο πέρα.
|
|||
|
|||
![]()
Σας προτρέπω να το παρατηρήσετε λίγο πιο προσεκτικά και θα δείτε οτι υπάρχουν αυτά που λέτε οτι δεν υπάρχουν.(και ατιμέλεια, και πεσμένα κλαδιά και πέτρες) Εγω πάντως αν το είχα σπιτι μου δεν θα έβλεπα τηλεόραση (θα είχα και αρλέκίνους μέσα ομως η κάτι αντίστοιχο.. )
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μόνο αν το παρατηρήσεις καλά αναγνωρίζεις την ποιότητα της εκτέλεσης.
Ομως κι εγώ κάτι άλλο περίμενα.... ![]() "Από τους κορμούς λείπει η πλευρική κίνηση. Η απουσία κλαδιών τους κάνει να φαίνονται στυφοί, αδιάφοροι και στο σύνολο τους βαρετοί. Εχουν όλοι συμμετρία και στο μέγεθος και στο στήσιμο. Η αίσθηση του βάθους που πραγματικά είναι πετυχημένη δεν εξισορροπεί την απουσία μιας καμπύλης, της οριζόντιας ή κεκλιμένης γραμμής από τη μέση και πάνω (τις πρασινάδες του εδάφους). Ακόμη και τα φυτά που ορθώνονται στο φόντο, έχουν την κάθετη φόρμα των κορμών." |
|
||||
|
||||
![]()
Νομιζω οτι εισαστε πολυ αυστηροι και οπως λενε ''εξω απο τον χωρο πολλα τραγουδια λεγονται''.
Εγω βλεπω ενα aquascape υψηλου επιπεδου με πολυ καλη επιλογη φυτων,βαθος και φωτισμο που το αναδεικνύει.Αν ολα αυτα τα ''λαθοι'' που λεμε δεν υπηρχαν τοτε θα ηταν ενα τελειο aquascape.Μπορει να μην αξιζε την πρωτη θεση αλλα για μενα ειναι εξαιρετικο. Περιμενω να δω και την φωτογραφια με καλη αναλυση .... |
|
|||
|
|||
![]()
Eπιτρέψτε μου να διατυπώσω μια αιρετική άποψη. Από καλλιτεχνικής απόψεως μπορεί να είναι από πολύ καλό ως και άριστο, ανάλογα με την οπτική του καθενός.
Εδώ όμως δεν μιλάμε για διαγωνισμό ζωγραφικής, γλυπτικής, μακέτας ή φωτογραφίας, μιλάμε για διαγωνισμό aquascaping, δηλ. διαμόρφωσης ενυδρείου. Και με το κριτήριο της "όσο το δυνατόν πιο πιστής αναπαράστασης του φυσικού βιότοπου στον οποίον ζουν τα ψάρια", για μένα παίρνει το απόλυτο μηδέν. Εκτός κι αν έχετε δει εσείς ψάρια να κινούνται ανάμεσα σε κωνοφόρα δέντρα, μέσα σε δάσος, ή αν πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρχει τέτοιο τοπίο σε κάποιον βυθό. Θέλω να πω ότι aquascaping θα έπρεπε να είναι η αναπαράσταση υποβρύχιου τοπίου, αυτός δεν είναι ο ορισμός της λέξης άλλωστε? Αυτό τι σχέση έχει με νερό? Δεν θελω να υποτιμήσω την προσπάθεια, αλλά για πείτε μου, μ' αυτήν την λογική γιατί να μην βάλω τις Καρυάτιδες, τις πυραμίδες, τον πύργο του ¶ϊφελ ή της Πίζας? Πώς θα συστήσω στον αρχάριο να βγάλει το δημοφιλές "ναυάγιο", όταν το 1ο βραβείο σε διαγωνισμό aquascaping δίνεται σε επίγειο τοπίο, σε ένα ...δάσος??? ![]() Τουλάχιστον το ναυάγιο είναι ένα θέμα που μπορεί να βρεθεί στον βυθό και να κυκλοφορούν ψαράκια γύρω του, είναι πολύ πιο φυσικό από αυτό που κέρδισε. Μήπως η συνεχής εξέλιξη του aquascaping και το γεγονός ότι τα έχουμε δει όλα πια, οδηγεί τον κόσμο να εντυπωσιάζεται από εντελώς αφύσικα, τεχνητά και "ψεύτικα" θέματα που δεν πείθουν κανέναν ότι θα μπορούσαν να αποτελούν μέρος του υποβρύχιου κόσμου που θέλουμε να μεταφέρουμε στο σαλόνι μας? Ρωτάω λοιπόν, αν το δείτε αυτό σε φωτό, θα πείτε: "τι ωραίο δάσος" ή "τι ωραίο ενυδρείο"? Μάλλον το πρώτο, άρα για μένα δεν είναι και τόσο σπουδαίο. Και τα ψάρια? Που είναι χαμένα? Κάναμε τον πρωταγωνιστή των ενυδρείων μας κομπάρσο, ή τον εξαλείψαμε εντελώς, γιατί δεν ταιριάζει στο δασικό τοπίο? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αλλά αυτό δεν ισχύει και για ενυδρεία μελών του φόρουμ; Που είναι επίσης πανέμορφα και "δύσκολα" αλλά εκεί γράφουμε μπράβο, μπράβο; Μήπως αυτά τα μπράβο τελικά λόγο του σεβασμού στην εμπειρία, στην ιδέα, στην υλοποίηση και εφαρμογή, σπρώχνουν σε λάθος κατεύθυνση το aquascaping;
|
||||
|
||||
![]()
πολυ ενδιαφερουσα ειναι η κουβεντα...
καταρχην να απαντησω στον φιλο tsilojohn Παράθεση:
απλα οπως κι εσυ ειπες δεν ειναι για πρωτια συμφωνα με τη γνωμη των περισσοτερων. σαφως και κρινουμε αυστηρα γιατι μιλαμε για εναν παγκοσμιο διαγωνισμο. μιλαμε για τους πρωτους των πρωτων. και εννοειται οτι η αυστηροτητα ειναι ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ και οχι απλως επιθυμητη. και σημειο που υστερει ή αν θελεις εχει δυνατοτητα βελτιωσης πρεπει να λεγεται. οι παρατηρησεις ολων νομιζω πως ηταν πολυ ευστοχες... απλα θελω να πω οτι αναφερομενοι στα "μελανα σημεια" δε σημαινει οτι καταργουμε το καλλιτεχνικο αποτελεσμα. και παμε τωρα στο θεμα του beau... ![]() Κωστα αποτι φαινεται η τεχνη του ακουασκεπινγκ εχει αλλαξει πορεια...και το ενυδρειο οπως και τα ψαρια...εγιναν το μεσο για να επιτευχθει ενα εργο τεχνης και οχι αυτοσκοπος. δε θα κρινω αν αυτο ειναι καλο η κακο...αλλα πλεον μιλαμε για μια "τεχνη" που δεν ειναι παντα απολυτα συνυφασμενη και με τη λεξη "χομπυ".
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Συμφωνώ 100% μαζί σου Κώστα... Επίσης βλέπω ότι το Aquascaping τουλάχιστον σε αυτούς τος διαγωνισμούς τείνει να γίνει ταυτόσημο με τον όρο Aquatik Gardening... Θα μπορούσε άραγε ένα ενυδρείο από Αφρική να διακριθεί σε έναν τέτοιο διαγωνισμό, ή ένα ενυδρείο μόνο με ξύλα, γενικότερα σχεδόν μηδαμινή η παντελής έλειψη φυτικής μάζας... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΑGA 2010 | Raven | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 8 | 29-09-10 21:33 |
Νew look 2010 | Χαραμάδας | Δίσκοι | 8 | 08-06-10 17:50 |
Mediterranean Discus 2010 | Perazzi | Δίσκοι | 6 | 21-04-10 10:35 |
ΕΗΕΙΜ 2010 ΚΑΙ TYΡΦΗ | petros | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 30-12-09 11:44 |