|
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Μιας και πιάσαμε το θέμα της διατροφής των mbuna,να πω πως και εγώ δίνω Tropical Malawi και Tropical Super Spirulina Forte 36%.Θέλω τη γνώμη σας για άλλες δύο τροφές που λέω να πάρω (τη δεύτερη αν τη βρω κάπου).Είναι αυτή και αυτή.Ευχαριστώ.
|
||||
|
||||
![]()
Καλές τροφές και οι δύο.
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
και μιας και παμε παλι απο την αρχη, θα το ξαναπω....
![]() ![]() ![]() στην διατροφη για τα mbuna 1-2 διαφορετικης μαρκας spirulina κατεψυγμενη με spirulina και γαριδες1-2 φορες την εβδομαδα.... και τα ψαρακια σας θα ειναι ευτυχισμενα!!!! αυτο εκανα και παλια και αυτο θα κανω και τωρα που ετοιμαζω το ενυδρειο για mbuna
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Όσο και να παρεξενευτείτε, ταπλεττάκια άλγης με σπιρουλίνα που δίνουμε στα πλέκο. Η άλγη βρίσκεται πολύ ψηλά στο μενού των συγκεκριμένων ψαριών, την οποία τζιμπολογούν από τις πέτρες στη λίμνη Μαλάουι. Εκτάσεις, χιλιόμετρα ολόκληρα είναι καλυμμένα με πέτρες, βράχους, άμμο και στις επιφάνειες αυτών, ευνοείται η ανάπτυξη άλγης. Τα μεγαλύτερα φυτά όπως γνωρίζεται είναι ιδιαίτερα σπάνιο φαινόμενο για τη λίμνη αυτή...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
βαζεις μεσα στο μουλτι τις γαριδες καθαρισμενες και μαζι και νερο για να γινει χυλος ανακατευοντας το αφου γινει ο χυλος, ριχνεις σπιρουλινα και αν εχεις κι αλλες τροφες για mbuna εχεις και ανακατευεις καλα να γινει ολο ενα μιγμα... μπορει να χρειαστει να ριξεις κι αλλο νερο θα το δεις εσυ.... οταν γινει ενα χυλομενο μιγμα το βαζεις σε ενα ταψακι η σε σακουλα τροφιμων και κοιτας να εχει οχι πανω απο 1 εκατ. παχος και το βαζεις στην καταψυξη.... την αλλη μερα το σπας σε κομματια και τα κρατας σε ενα μπολ... κοβεις οσο θελεις καθε φορα και τους το ριχνεις... εγω το εχω και τωρα ξανα και τους αρεσει πολυ. επιδη θα ειναι κατι διαφορετικο που δεν τους το εχεις ξαναδωσει, ασε τα μια μερα νυστικα και την αλλη μερα ριξε τους... ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
τα labidos τα εχω μαζι με aulonocara εδω και ενα χρονο και δινω τροφες της tropical malawi και spiroulina 36%.κανα μυδι η καμια γαριδα μια με δυο φορες την εβδομαδα και ειναι ολα οκ απο οτι εχω διαβασει σε σιτε τα labidos ειναι παμφαγα και ισως τα πιο ανθεκτικα σε ασθενειες του τυπου malawi bloat οπως και πολλα αλλα mbuna. καλο ειναι βεβαια να υπαρχει μετρο στην καταναλωση πρωτεινων απο αυτα τα ψαρια
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μη μου πεις ότι την ώρα που ταΐζεις φυτική τροφή τα λαμπίτος δεν τρώνε και οι αυλονάκαρες, γιατί στο παρελθόν είχα κάνει και εγώ την σύνθεση αυτή, αλλά κλείνω με το...αχ στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα ![]()
Το air diffuser, είναι αεραντλία... ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη in the pond : 07-10-10 στις 16:39 |
|
|||
|
|||
![]()
Καλημερα, εγω εχω pseudotropheus demasoni και δινω τις παρακατω τροφες
O.S.I. Staple Granules O.S.I. Spirulina Flakes Ειναι σωστή η διατροφή τους, να προσθέσω κάτι άλλο ; |
|
|||
|
|||
![]()
Μην ξεχναμε οτι η προσληψη ζωικης πρωτεινης απο τα καθε λογης mbuna που βοσκουν τις αλγες, γινεται με καταναλωση ασπονδυλων που βρισκονται μεσα σε αυτες (άλλα λιγο άλλα πολυ αναλογως του ειδους), ή με καταναλωση ζωικου πλαγκτον της στηλης του νερου, και αυτην εχουν προσαρμοστει να καταναλωνουν, και εχει διαφορά απο την "κοκκινη" πρωτεινη (λαρβες εντομων, κι ας ειναι "ασπρες") που εχει πολυ περισσοτερα λιπαρα. Η καταναλωση τετοιων λαρβων γινεται τυχοδιωκτικα και δεν αποτελει βασικο μερος της διατροφης τους. Ακομα και καποια (λιγα) ειδη που τρεφονται "πολυ" με λαρβες και εντομα (οπως μας εδειξε ο Konings) το κανουν εποχιακα.
Γαριδα αφοβα λοιπον, τα υπολοιπα ζωικα, με πολυ μετρο. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
διατροφη για σκαλαρια | Δημητρης89 | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 11 | 30-09-10 06:53 |
HELP διατροφη σαλιγκαρεων | reselie | Σαλιγκάρια | 11 | 22-05-10 08:51 |
Διατροφη Malawi labido | gkampanis | Malawi | 11 | 18-06-09 17:08 |
διατροφη | AXEL | Malawi | 8 | 04-11-07 05:16 |
διατροφη βυθοψαρων | mikele | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 20 | 28-06-06 09:44 |