|
|
||||
|
||||
![]()
Μήπως έχεις πολύ χαμηλό KH και γίνεται PH crash?
Έχω διαβάσει μόνο οτι υπάρχει κι αυτή η περίπτωση. Δεν έχω δεί ποτέ να συμβαίνει παρόλο που στο ενυδρείο μου έχω ΚΗ γύρω στο 2 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Με μια αλλαγη ανεβαινει παλι. Μου συνεβει και αυτό!! ![]() Περιμενω φωτο από το ενυδρείο και πληροφορίες από το χαλικι. Υ.Γ.1. Αυτό με τον delta66 το καναμε και πείραμα σπιτι του. θυμαμαι είχε ενα μηλοσαλιγκαρο στο 20λτρ, μεγαλουτσικο, και σε 1 μερα νομιζω... ειχε ρίξει τραγικα το ph....Σπυρο μου καλα θυμαμαι?? Υ.Γ. 2.Το θεμα το εχουμε κανει αχταρμα!! Ενας ρωταει για ph αλλος για ανθρακα.... ας τα χωρισει τα θεματα καποιος pls.... ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σταδιακα αρχισαν να πεφτουν οι σκληροτητες και το πεχα. Σωστη ερωτηση. Ετρεξαν καθολου τα υλικα σε ενυδρειο με αφρικανες πχ? Παράθεση:
Ερωτηση: ποσο καιρο εχεις να αλλαξεις τυρφη? Σημειωση: Μια ανοδος και μια πτωση του πεχα μερικων δεκατων της μοναδας, κατα την εναλλαγη απο φως σε σκοταδι, δικαιολογειται. Κατα τη νυχτα λογω της εκπομπης διοξιδειου απο την αναπνοη των ψαριων και φυτων (το διοξειδιο κατεβαζει το πεχα) και ανοδο πεχα κατα την ημερα με την καταναλωση του διοξειδιου απο τα φυτα.
|
||||
|
||||
![]()
μήπως δηλαδή φταίνε τα φυτά; η μήπως η μπάλα αλγης;
|
|
||||
|
||||
![]()
Αναλογα την ποσοτητα φυτομαζας και των ψαριων.
Για να γινουν μετρησιμες οι μεταβολες πρεπει να υπαρχουν μεγαλες ποσοτητες.
|
||||
|
||||
![]()
Να ρωτησω ;
Εγω πχ που εχω ενα εξωτερικο φιλτρο που ετρεχε σε Μαλαουι και σε λιγο θα μπει σε ενυδρειο χαμηλου PH ποια ειναι η διαδικασια που πρεπει να ακολουθησω ωστε να απαλαγει απο την ιδιοτητα να ανεβαζει το ΡΗ ;;;
|
||||
|
||||
![]()
έκανα την μέτρηση με το νερό της βρύσης και του ενυδρείου..της βρύσης βγήκε 8.6 και του ενυδρείου ενυδρείου 8.2.... Εποφέληθηκα αν την ασταμάτητη βροχή με 6.8 και άλλαξα το 95% του νερού του ενυδρείου...τα ψαράκιά είναι σε έναν κούβα με το παλιό νερό,αν κάποιος θέλει και μπορεί να έρθει σήμερα , μπορώ να του τα χαρίσω ,διαφορετικά όταν ζεσταθεί το νερό στο μικρό ενυδρείο θα τα βάλω εκεί με μέθοδο προσαρμογής και θα μπει σχετική αγγελία για να δωθούν.απ ότι κατάλαβα μόνο με απιονισμενο νερό αλλαγή από εδώ και πέρα ε;θα βάλω ψαράκιά μέσα που να θέλουν 7.6 όταν ρυθμιστεί το νερό.βέβαια εχω κρατήσει σε 2 μπετόνιά αλλά 40 λίτρα νερό βροχής και θα κάνω μια έρευνα ,αν μπορώ με κάποιο τρόπο να το κρατήσω για αλλαγή.ελπίζω να είναι το νερό της βρύσης όντως η αιτία και να μην χρειαστεί να ξανάαλλάξω υπόστρωμα..
|
|
||||
|
||||
![]()
please answer....
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πανικός: Ανεβάζει αμμωνία :-( | aquaman | Γλυκό νερό - Γενικά | 58 | 05-12-08 20:32 |