|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
ωραια τα πας μπραβο
για το λαινερ αν δε σαρεσει υπαρχουν κοματια 20 εκ πλατους λαινερ με επικαλυψη πετραδακια αλλα γιατι δεν ανεβαζεις κι αλλο τη σταθμη σου να καλυψεις ολο το λαινερ? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ενδιαφερον αυτο με το λαινερ που λες . Που να το βρω ομως εδω περα? Ενα μικρο λαθος που εκανα δεν μου επιτρεπει να την γεμιζω τελειως τη λιμνη αλλα ετσι και αλλιως θα φοβομουν απο τους γατους .Εχω μεσα χρυσοψαρα απο ειδη που δεν κολυμπανε γρηγορα και οποτε νιωσουν οτι καποιος ειναι κοντα ερχοντε ολα στις ακρες . Παρεπιπτοντως καποια απο τα αργα χρυσοψαρα που αναφερα ειναι τα ranchu .Λετε να εχω προβλημα το χειμωνα ? Ομως πραγματι ειναι ο βασιλιας των χρυσοψαρων και πραγματικα ειναι ονειρο να τα βλεπεις . Αν μετρησε καποιος απο Κυπρο θερμοκρασια λιμνης το χειμωνα να μας πει παρακαλω.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Αν θυμάμαι καλά 8 βαθμούς ήταν το κατώτερο που μέτρησα. Ranchu είχα χωρίς κανένα πρόβλημα. Με τα φίλτρα πως τα πάς κάθε πότε τα καθαρίζεις? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
8 βαθμους ε? Μιλας για θερμοκρασια βυθου?(μαλλον επιφανειας νομιζω και ελπιζω) Με το φιλτρο ειμαι πολυ ικανοποιημενος αφου εχει Backwash cleaning και ετσι σπανια το ανοιγω αφου καθαριζει μια χαρα με το συστημα που εχει . Επειδη με το πρασινο νερο που βγαζει ειχα σπουδαια αποτελεσματα στα φυτα κανω Backwash καθε 3 μερες για να ποτιζω παραλληλα
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπον παιδια οπως ειπα θα βαλω καποιες φωτο να δειτε πως προχωρα η λιμνη και ο γυρω χωρος .Ακομα εχω δουλεια αφου ετοιμαζω ξυλινο φραχτη , επεκταση του πετρινου μονοπατιου που βλεπετε ,περισσοτερα δεντρα κ φυτα κ.α..
![]() ![]() ![]() ![]() Το ανθισμενο αυτο φυτο ειναι υακινθος νερου και πραγματικα πολλαπλασιαζεται πολυ γρηγορα .Μερικες βδομαδες το εχω και ηδη εδωσα παραπουλια .Ανθιζει παρα πολυ συχνα .Οποιος θελει εχει μπολικο ! ![]() Αυτο απο τις εργασιες που επονται ..
|
||||
|
||||
![]()
Mιχάλη, τις εργασίες τις κάνεις μονάχος σου.
Αφού ανέπτυξες το θέμα του χώρου γενικότερα, θα ήθελα να σου έλεγα κάποιες μικρές λεπτομέρειες που θα μπορούσαν να δώσουν κάτι παραπάνω στο γενικό σύνολο. Πρώτα - πρώτα, για τις όχθες της δεξαμενούλας σου έχεις χρησιμοποιήσει λευκές ασβεστολιθικές πέτρες. Μια χαρά από την άποψη ότι έχουν αυτή την άγρια υφή. Βλέπω όμως ότι για να τις στεραιώσεις έχεις χρησιμοποιήσει μπετόν και μάλιστα το γνωστό γκρίζο, που ξενίζουν λίγο οι ενώσεις. Θα ήταν πολύ καλύτερα αν χρησιμοποιούσες λευκό τσιμέντο μαζί με μπεζ άμμο. Το αποτέλεσμα θα ήταν μια απόχρωση πολύ κοντινή της πέτρας που χρησιμοποίησες. Το γκριζοπό τσιμέντο χρησιμοποιείται συνήθως για την πέτρα Καρίστου που έχει ανάλογες αποχρώσεις. ![]() Όσο για τα φυτά της λίμνης σου, ο Γιάννος έχει δίκαιο ώς προς την προσέγγιση ενός κτιστού παρτεριού, με την διαφορά ότι θα πρέπει εκεί να υπάρχει αρκετή ροή που να μην επιτρέπει την αποσύνθεση και να επιτρέπει την οξυγόνωση του υποστρώματος που θα χρησιμοποιήσεις. Διαφορετικά, τα περισσότερα φυτά που έχεις χρησιμοποιήσει γίνονται ιδιαίτερα ψηλά και θα σωριάζονται κάτω κάθε φορά που θα υπάρχει αεράκι. Βλέπω άλγη στη λίμνη σου και μάλιστα ιδιαίτερα αναπτυγμένη. Αυτό θα γίνει μεγάλο πρόβλημα το επόμενο καλοκαίρι, εκτός και αν εξαφανίσεις εντελώς τα ψάρια σου με τα φυτά. Μου αρέσει όμως όπως διαμορφώνεται ο χώρος σου γενικότερα...θα δείξει στο άμεσο μέλλον και θα είναι μια πραγματική εστία ξεκούρασης ματιών και πνεύματος για τα μέλη της οικογένειάς σου. ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
λιμνη με κοι | katamagias | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 2 | 07-08-09 17:51 |
κουνουποψαρα και λιμνη..... | Pritanis | Ψάρια για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 1 | 10-07-08 12:25 |
Λιμνη | jimfytakis | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 45 | 28-11-07 00:08 |
Λιμνη | Θεοδωρος | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 16-09-07 13:13 |
Η λιμνη μου.. | kingelvis | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 12 | 06-06-07 12:40 |