|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Έχω αναφέρει ότι έχω τρελαθεί με το αποτέλεσμα του φυσικού τοπίου της λίμνης σου.
Θα ήθελα να ρωτήσω ο τοίχος περιμετρικά της λίμνης υπήρχε από πριν η τον έφτιαξες εσύ πρόσφατα. Θέλω λεπτομέρειες κατασκευής……….. ζηλεύωωωωωωωωωωωωω!!!!!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Θ Ε Ε Μ Ο Υ!!! Παρολίγο να πάθω συγκοπή, φανταστική!!!!!!!
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
μου φαινεται ο ενας ζηλευει τον αλλο !!!!!!!! ![]() εσεις βρε ειστε επιστημονες στο ειδος εγω απλως ειχα το μερος ετοιμο ο τοιχος προυπηρχε κυκλαδιτικος με τσιμεντακι και ντοπια ναξιακη πετρα (τσαμπα) 10 χρονια ηταν ακαλυπτος χωρος !!! κατι ελιες που ειχα φυτεψει δεν πιασανε ευτυχως και περισυ μπαινοντας κατα τυχη στο φορουμ μου μπηκαν ιδεες για ενα χρονο το ειχα ξεχασει κατοπιν εντονοτατης αντιδρασης της συμβιας (πολλα λεφτα θα γεμισουμε κουνουπια θα σου τρων οι γατες τα ψαρια πολλα νερα που δεν εχουμε ![]() και φετος με τις παπιες μπαμ ![]() για την ιστορια η γυναικα μου τωρα δε ξεκολαει απ τη λιμνη !!!!! μεχρι και γνωμες εκφερει αλλα εγω ![]() τωρα για τον τοιχο και εγω οπως καθε καλλιτεχνης (ο μικ τζακερ ελεγε οταν τον κατηγορουσαν οτι αντιγραφει τους μπλουζιστες της εποχης τουοτι ολοι κλεβουμε ο ενας απ τον αλλο και τελειοποιουμε το καθε τραγουδι)) εκλεψα την ιδεα απο το Βασίλη Χατζημιλτή (αν επιτρεπεις βασιλη να δημοσιευσω τις φωτο σου) και εκανα το δικο μου βημα παραπερα στην αρχη η λιμνη τελειωνε στα χειλη του τοιχου μετα εριξα τσιμεντακι στη βαση του τοιχου κολησα το λαινερ πανω στο τσιμεντο με συγκολητικη σιλικονη και περασα ολη την ενωση καθως και τους αρμους του τοιχου με πολυμερ ενα υλικο για σκαφη που περνιεται σα βερνικι και οταν στεγνωσει γινεται μια ελαστικη μεμβρανη ακριβο υλικο 27 ευρω το κιλο αλλα φανταστικο στις υδρομονωσεις στη συνεχεια θα κρεμασω φυτα και νερα να τρεχουν θελω να το φτιαξω να μοιαζει με κατι ναους των αζτεκων χαμενους στη ζουγκλα με τη σκοτεινη λιμνη που κρυβονται θησαυροι απ τις θυσιες ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
και τα καινουρια μου παρτερια
φυσικα αυτοσχεδιασα γιατι το ρηχοτερο επιπεδο δεν ηταν ευθεια και δεν μπορουσα να βαλω τουβλα οπως ο Γιαννος αντ αυτου διπλωσα μια μοκετα συγκρατωντας τις ακρες με πετονια που σκεπαστηκε με το χωμα η λιμνη εγινε καφε αλλα τωρα παιζω με φυτακια διαφορα που βρηκα στο ποταμι ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό που έχεις κάνει, ονομάζεται (bog bank) σε μικρή έκταση βέβαια, αλλά σε πολύ μεγαλύτερες τεχνητές λίμνες αυτό γίνεται συντονισμένα με αναχώματα ώστε να προκύπτουν και ανάλογα λοφάκια και τεχνητά ρυάκια προς την κυρία λίμνη. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το λάινερ καλύπτει αρκετά μεγάλη επιφάνεια της όχθης ώστε το χώμα που θα τοποθετηθεί περιμετρικά να μην γίνεται αγωγός προς απώλεια νερού. Εννοείται ότι κάποια σημεία μένουν εντελώς έξω από το νερό, γιατί και σε αυτή τη θέση υπάρχουν τα ανάλογα φυτά.
Πολύ καλή προσπάθεια, αλλά δυστυχώς αν θέλεις να παραμείνουν και να διατηρηθούν πρέπει να μείνεις μόνο με τα χρυσόψαρα. Δυστυχώς τα nishikigoi για ν ααρπάξουν κάτι που τους ενδιαφέρει, μπορούν ακόμα και να συρθούν στην όχθη, βάζοντας πρώτα-πρώτα σε κίνδυνο το ίδιο το ψάρια από γάτες κ.α. και κατά δεύτερο, ξεριζώνοντας τα φυτά του συγκεκριμένου χώρου.
|
|||
|
|||
![]()
Θα ήταν πολύ καλύτερα ο χώρος αυτός να μην είναι προσβάσειμος από τα ψάρια. Θα σκαλίζουν και η λίμνη δύσκολα θα καθαρίζει από την θολούρα. Δες αν μπορείς να τοποθετήσεις χαλίκια πάνω από το χώμα.
Όσο προχώρα η λίμνη σου γίνετε παραμυθένια!!!!!!!!!!! Μπράβο!!!!!!!! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ΘΑ τους βαλω καγκελα ![]() η μοκετα ειναι συνθετικη δεμενη με πετονια γερη εμενα μου φαινεται οτι οσο προχωραν οθ ριζες τοσο θα δενει ολη η κατασκευη ο θεος βοηθος και κατι ασχετο πως κλεινουμε τρυπες απο χαλικακια?? ο γιαννος το εχει κανει ε? please help!! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Φιλε σου τρυπησε το λαινερ ? ! ? Φυγε το Μητσοτακη απο την υπογραφη σου ! ! Η αληθεια ειναι πως ηταν πολυ λεπτο και αφου σου εκανε προβλημα τοσο συντομα καλυτερα να το αλλαξεις για να μην τρεχεις παλι για μπαλωματα ..
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Απορία
Η μοκέτα δεν περιέχει μαλλί? Με προβληματίζει και η σταθερότητα της μοκέτας αλλά και η αντοχή της στων χρόνο. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ο χώρος αυτός θα πρέπει να ελέγχετε 1 φορά τον χρόνο. Πρέπει να αποφεύγονται φυτά που εξαπλώνουν πολύ δυνατή ρίζα. Στην δικιά μου περίπτωση με την προέκταση θα πρέπει να βγάλω τον κύπερο και πάπυρο για να τα αραιώσω….. αλλιώς θα μου σπάσουν την κατασκευή. Πολύ καλώς ο προβληματισμός σου
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
επιτελους ξεκινησα! | gramm.n | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 8 | 27-05-09 08:06 |
λιμνη με παπιες | σταυρος γ | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 11 | 08-08-08 07:08 |
μετα απο σκεψη..κατεληξα!(περιπου..) | jkaram | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 6 | 02-03-07 23:34 |
ξεκινησα θεραπεια με χαλκο και... | chrisstam | Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού | 13 | 02-08-05 23:49 |