|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Στο μυαλο μου τα εχω χωρισει σε 3 κατηγοριες: α)οξινου νερου(αμαζονιος) β)σκληρου νερου(malawi tanganyika)
Αυτες οι κατηγοριες ειναι κιχλιδες..οι οποιες θελουυν πολλα λιτρα, πολλες πετρες και καλα στηριγμενες και και...ΟΧΙ πολλα φυτα καθοτι φυτοφαγα..αντε καμια ανουβια και βελισνερια και κανενα microsorum pteropus αρα θα χρειαστεις και αεροαντλια.. Με λιγα λογια το κοστος και ο κοπος για το στησιμο..να μην αναφερω την αγορα αμμου.πετρας και των ψαριων..αρκετα ακριβα ψαρια... σου ανεβαζουν αρκετα το κοστος.. Με τα ζωοτοκα φυτευεις..με ενα γλαστρακι πχ κρυπτοκορινας μπορεις να βγαλεις και 2,3 φυτα αφου ειναι τυπου βολβου.. Τα δε ωαρια ειναι φτηνα..πψ 2 ευρω τα γκαπυ και δεν θα βαλεις κα ιτοσα πολλα στην αρχη αφου θα γεννησουν αρα θαχεις δωρεαν και δικης σου παραγωγης.. Εννπειται πρωτα στρωσιμο και φυτεμα απο την αρχη.. ![]() Οι κΟι κιχλίδες σκάβουν πολύ, τρώνε πολύ και παράγουν πολλά περιττώματα. Επιπλέον, ένα ενυδρείο για κιχλίδες Malawi δεν μπορεί να έχει πολλά φυτά. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα απόβλητα θα πρέπει να απομακρυνθούν μέσω του φίλτρου γιΆ αυτό και επιβάλλεται να ελέγχετε τακτικά τη σωστή λειτουργία του. ιχλίδες σκάβουν πολύ, τρώνε πολύ και παράγουν πολλά περιττώματα. Επιπλέον, ένα ενυδρείο για κιχλίδες Malawi δεν μπορεί να έχει πολλά φυτά. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα απόβλητα θα πρέπει να απομακρυνθούν μέσω του φίλτρου γιΆ αυτό και επιβάλλεται να ελέγχετε τακτικά τη σωστή λειτουργία του. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Οι ξιφοφόροι ως αφρόψαρα συνδυάζονται άνετα με ψάρια μεσαίου και κάτω στρώματος. Στα 100 λτ, συντηρητικά 1 αρσ/3 θυλ εως και 2 αρσ/5 θυλ θα ήταν η πρότασή μου. Μιλάμε πάντα για νεαρά ενήλικα άτομα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλημερα! Θελω βοηθεια!!! Γυρισα σπιτι μου και ο αδερφος μου ειχε αγορασει ενα μικρο ασπρο βατραχο!! Μπορω να τον κρατησω στο ενυδρειο με ph=7?? Και αν ναι τι τρωει??
|
|
||||
|
||||
![]()
κανε αναζητηση για african dwarf frog αν ειναι αυτος...http://www.google.gr/images?hl=el&um...rog&tbs=isch:1
λευκος...αλφικη μορφη η αλλο ειδος ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Για ζωοτοκα και ταγκανικα δεν θα μιλησω οντας μη εμπειρος, αλλα σε 100 λιτρα μπορεις να στησεις Ν Αμερικη χωρις φυτα και χωρις ΑΟ ή διοξειδια.
Μονο με ξυλα και ξερα φυλλα. Επισης υπαρχουν φυτα (Ν Αμερικης) που δεν χρειαζονται καμια φροντιδα απλα φυτεμα. Εχινοδωροι, sagittaria subulata, επφανειας για σκια hydrocotyle leucocephala, pistia stratiotes κλπ. Ακομα και moss νοτιοαμερικανικη (christmas moss). Απο θεμα οικονομιας μπορεις να αποφυγεις τα catappa και να μαζεψεις απο καμια εξοχη 2-3 σακουλες σκουπιδιων ξερα πλατανοφυλλα ή απο βελανιδιά, καστανιά, αμυγδαλιά, καρυδιά. (χωρις κουτσουλιες απο πουλια ή κοντα σε αγροτικες περιοχες που ψεκαζουν φυτοφαρμακα) Αν και απο ebay μπορεις να βρεις παμφτηνα και catappa. Ξυλα αν δεν εισαι εμπειρος στην επεξεργασια τους, καλυτερα παρε απο πετσοπ driftwood. Μπορεις να προετοιμαζεις και νερο με ξερα φυλλα και μια αεραντλια. Και φυσικα για πολλα ψαρια δεν ειναι αναγκη να πας σε πολυ χαμηλα πεχα. αρκει να εισαι κοντα και λιγο κατω απο 7. Φωτα ελαχιστα, καλη φιλτρανση, καλες τροφες και βιταμινες.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
τ5 φωτισμος για 100λιτρα?? | alan boy | Φωτισμός | 1 | 03-04-08 14:20 |