|
|
||||
|
||||
![]()
Να ενημερώσω και εγώ για την τελευταία εξέλιξη.Μετά από αρκετή σκέψη αποφάσισα να πάρω το Eheim Classic 600 (2217) με το Media Set της Eheim.Έκανα σήμερα την παραγγελία και σύντομα θα το έχω στα χέρια μου.
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν δεν εισαι εξοικειωμένος με αυτα, καλο ειναι να ρωτησεις για την εκκίνηση του, αν δεν τα καταφερεις στην αρχη. Διαβασε καλα τις οδηγιες του.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν ακουσεις πολυ αερα βγαλε τη πριζα απο το φιλτρο για μερικα δευτερολεπτα να φευγει ο αερας απο τους σωληνες και μετα ξαναβαλε τη. Ισως να χρειαστεις να το κανεις για 2-3 φορες. (εγω το ξεκιναω ευκολα αφου εχω γεμισει με νερο απο το ενυδρειο μεχρι μερικα εκατοστα κατω απο το χειλος του καδου για να μην υπερχειλισει οταν το κουμπωσω) Μετα το ξεχνας ή το συντηρεις προαιρετικα καθε 6-12 μηνες και ας μην εχει πεσει η ροη του για να αποφυγεις πιθανοτητα ανεβασμενων νιτρικων ή αιωρουμενα σωματιδια αναλογα το ενυδρειο. Μπορεις και να καθαρισεις μονο τον ασπρο επιθεμα σε πιο συντομα διαστηματα ανοιγματος. Υπαρχει πιθανοτητα, αναλογα τους ρυπους του ενυδρειου και την ωριμοτητα του, στην αρχη να εχεις περισσοτερους (ορατους) ρυπους αδιασπαστους και να χρειαστει συντομοτερα ανοιγμα. Τα υλικα δεν τα αλλαζεις. Το Substart pro λιωνει με το καιρο και μικραινει και απλα προσθετεις καθε δυο χρονια λιγο καινουριο. (συντηρηση: το μισο, ελαφρυ κουνημα μεσα σε λεκανη με νερο απο το ενυδρειο) Το ehhfimech δεν το αλλαζεις. (συντηρηση: πλυσιμο με ζεστο νερο πολυ καλα ή και αυτο μεσα στη λεκανη αφου βγαλεις το substrat. αυτο ομως θελει πολυ καλο καθαρισμα) Τα σφουγγαρια αν διαλυονται μετα απο χρονια τα αλλαζεις. (συντηρηση: πλυσιμο με ζεστο νερο πολυ καλα) Το ασπρο (ενυδρειακος υαλοβαμβακας) πλυσιμο καλο με ζεστο νερο για μερικες συντηρησεις και μετα αλλαγμα (μπορεις να βαλεις και sera filterwool στη θεση του) Μετα απο σκληρη συντηρηση, ταιζε συντηρητικα για 1-2 μερες.
|
||||
|
||||
![]()
Κατατοπιστικότατος ως συνήθως.Ευχαριστώ πολύ.
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Θα ηθελα να προσθεσω κατι σχετικα με την εκκινηση.Και στα δυο μου φιλτρα μου (pro3e 2078,classic 2217) εχω εγκαταστησει τα installation set 1 & 2 τα οποια εχουν κουμπωμα που ανοιγει για να καθαριζεις ευκολα τους σωληνες.Αν ξεκινας πρωτη φορα το φιλτρο η εχει ξενερωσει η εισαγωγη μετα απο καθαρισμα απο εκει μπορεις να γεμισεις το σωληνα εισαγωγης με νερο (με κλειστο το βανακι) υστερα να βαλεις μπροστα το φιλτρο να ανοιξεις το βανακι και ξεκιναει.Εμενα με εχουν βολεψει πολυ και απο ebay μπορεις να τα βρεις με 15 ευρω το ενα δηλαδη 30 ευρω για τα δυο σετ εισαγωγης/εξαγωγης.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ενημερωθηκες οτι αυριο μπορεις να περασεις να τα παρεις??
|
|
||||
|
||||
![]()
¶σε την πλάκα.Πριν μια ώρα έκανα παραγγελία!!!Δεν είναι δυνατόν!
![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Αυριο να ερθεις τις ωρες που ειπαμε!
|
|
||||
|
||||
![]()
Έχω το 2217 στα χέρια μου και το συναρμολογώ.
1)Πρέπει να χωρέσουν όλα τα υλικά του μέσα?Βάζοντάς τα όλα,βλέπω ότι με το πράσινο πλαστικό που μπαίνει πάνω πάνω με τα ποδαράκια ανάποδα,δεν κλέινει με τίποτα το φίλτρο.Δε βγάζω μάλλον το πλαστικό έτσι?Από το substrat pro να βγάλω για να μπορέσει να κλείσει?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Να γινει καπως ετσι (μη ξεχασεις τη σιτα πανωπανω, με τα δοντακια της προς τα πανω να κραταει μακρυα τη φτερωτη)
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Εξωτερικό φίλτρο - Ποιό να πάρω??? | pagos4 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 31 | 27-03-10 10:45 |
Φίλτρο αλλά ποιό;; | zak | Φίλτρανση | 30 | 27-09-09 22:18 |
Εξωτερικό Φίλτρο, ποιό; | betty | Αρχάριοι γλυκού νερού | 24 | 09-11-05 12:55 |
Ποιό φίλτρο για ενυδρείο 120 λιτ? | charpan | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 11 | 07-02-05 23:34 |
Ποιό ψάρι με ποιό? | moogy | Γλυκό νερό - Γενικά | 14 | 08-04-04 11:11 |