|
Λίγα λόγια για τα "rift lakes" Malawi, Tanganyika, Victoria, λίμνες γεμάτες ενδιαφέρουσες συμπεριφορές |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Γιάννη αν θες ότι καλύτερο πάρε της Hagen(25 ευρώ το 30κιλο αν θυμάμαι καλά) και δεν θέλει ούτε πλύσιμο, από τη σακούλα στο ενυδρείο, ούτε θολούρα ούτε βρώμα. Είναι ουδέτερη λεπτόκοκκη και ιδανική για δίσκους.
Δες τη στο δικό μου http://www.aquatek.gr/vb/showthread....E1%ED%DF%EA%E1
|
||||
|
||||
![]()
Αλέξανδρε εγώ τη θέλω για κιχλίδες Mbuna...
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε μου Γιάννη από την αγαπημένη μου Φλώρινα, βάλε άφοβα άμμο από την θάλασσα.
Ξέρω κοινώς έχω δει με τα μάτια μου 4 ενυδρεία με ψιλή άμμο από τις παραλίες μας που τρέχουν χωρίς πρόβλημα για πάνω από 10ετία το 1 και τα άλλα 6-7 χρόνια. Ούτε πέτρωμα ούτε χάλασαν σιλικόνες. |
|
|||
|
|||
![]()
Οπου εχω συναντησει αναφορες για πετρωμα αμμου ηταν για συγκεκριμενη αμμο που χρησιμοποιειται σε οικοδομες, ποτε για θαλασσινη.
|
|
||||
|
||||
![]()
επειδη με ενδιεφερε και μενα το θεμα και ειχα ανοιξει παρομοιο http://www.aquatek.gr/vb/showthread....F1%E9%F4%E9%EF
με οσα διαβασα η ταση που επικρατει ειναι πως η αμμος (και η θαλασσινη και η χαλαζιακη) λογω παρομοιας συστασης με τη σιλικονη μπορει να εισχωρησει στα επιφανειακα στρωματα της σιλικονης... αλλα με το γεγονος οτι βαζουμε αρκετη σιλικονη δεν νομιζω πως υπαρχει ουσιαστικος φοβος.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Καλό είναι να μην αναπαράγουμε ανυπόστατες φήμες και η συγκεκριμένη βλέπω ότι ανακυκλώνεται κατά κόρον ενώ τόσοι και τόσοι χρησιμοποιούν άμμο χωρίς πρόβλημα |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αν η σχεση σου με τη χημεια ειναι επαγγελματικη και ξερεις οτι δεν υπαρχει κανενας φοβος..αυτο ειναι ευχαριστο για ολους και ισως η αποψη σου να πρεπει να συμπεριληφθει και στις αποψεις που ανεφερα οτι συναντησα... κι εγω βασιστηκα στην εμπειρια των αλλων οτι χωρις προβλημα τη χρησιμοποιουν επι μακρων και εχω στα ενυδρεια μου αμμο...
|
|||
|
|||
![]()
Δεν χρειάζεται να έχεις επαγγελματική σχέση με την χημεία για να ξέρεις ότι η άμμος είναι αδρανής ένωση αλλά και ότι δεν στέκει ότι το δύο υλικά αντιδρούν επειδή έχουν το ίδιο συστατικό (στοιχείο)
Αυτά είναι μπακάλικα και ας βγει ένας χημικός να το επιβεβαιώσει Απλώς είναι φήμη και όσο το συζητάμε και προβληματιζόμαστε χάνουμε και χρόνο και στο τέλος κάποιοι θα το πιστέψουν ότι συμβαίνει Απόδειξη η δική σου απορία, του φίλου που άνοιξε το θέμα και όλες όσες είχες βρει εσύ στο θέμα σου Αφού το έψαξες όπως λες έπρεπε να κάνεις κάτι απλό.Βρες τον χημικό τύπο τη σιλικόνης που κολλάμε ( δεν τον βρίσκω με τίποτα) και το τύπο της άμμου (SiO2) και βρες αν αντιδρούν. Με το τζάμι γιατί δεν αντιδρά ( και το γυαλί έχει πυρίτιο )? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ενυδρείο στην αυλή……… | yiannossavva | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 20 | 13-05-10 13:31 |
Ο Αρχάριος……και το ενυδρείο του…. | NickFior | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 6 | 22-01-08 09:59 |
Φίλτρο βυθού. Μύθος ή αλήθεια?? | frits | Γλυκό νερό - Γενικά | 14 | 19-12-06 21:58 |
Πρόβλημα με τριχοειδή άλγη επάνω σε φυτά……….. Help | karalioman | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 26-01-06 00:32 |
Θαλασσινή άμμος; | soulmate | Γλυκό νερό - Γενικά | 22 | 19-06-03 21:43 |