|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Η αλήθεια Βασίλη είναι ότι δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι πρόκειται να κάνεις...
Θα κατασκευάσεις καλούπι και θα ρίξεις μέσα τσιμεντοκονίαμα? Κατά την ταπεινή μου άποψη, η σιδεροσύνδεση θα έπρεπε να απέχει κάποια εκατοστά από τα πρόχειρα τοιχώματα που έχεις προκατασκευάσει ώστε η σιδεροσύνδεση να είναι εφαρμοσμένη κάπου στο μέσο των τοιχωμάτων με τσιμεντοκονίαμα. Το ίδιο πιστεύω ότι έπρεπε να φτιάξεις και κάτω στη βάση, τοποθετώντας κάτω από την σιδεροσύνδεση πλάκες ώστε να μεταφέρουν αυτομάτος το μεταλλικό δέσημο κάπου στο μέσο του τσιμεντοκονιάματος.
|
|||
|
|||
![]()
Για τα τσιμέντα ειδικά και τον οπλισμό τους δεν χρειάζονται ούτε πειράματα ούτε υποθέσεις.
Ρωτήστε έναν πολιτικό μηχανικό |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Σε αυτό το κομμάτι Θα μπει ενισχυτικό τσιμέντου που βοηθά στην ελαστικότητα του τσιμέντου. Αφού στεγνώσει ο κεντρικός πάτος θα γίνουν τα καλουπώματα για να γίνουν τα πλαϊνά τοιχία της λίμνης. Στα χαρμανιασμα του τσιμέντου για την δημιουργία των πλαϊνών θα μπει ενισχυτικό που βοηθά στην σκληρότητα και στο “γέμισμα“ περιορίζοντας περισσότερο την πιθανότητα κενών σημείων από αέρα. Και τέλος αφού ξεκαλουπωθούν τα πλαϊνά θα μπει τσιμέντο στων πάτο της λίμνης δημιουργώντας ένα ποιο μικρό εσωτερικό πάτο. και εδώ θα μπουν ενισχυτικό που βοηθουν στην σκληρότητα. Τα σιδερά και τα πλέγματα που φαίνονται από της φωτογραφίες στο πάτωμα της λίμνης αφορούν μονό των κεντρικό πάτο. Όταν θα γίνει και ο δεύτερος πάτος ο ποιο ουσιαστικός πάτος για την λίμνη δηλαδή. Θα μπουν και αλλά σιδερά. Παράθεση:
Εχτες πήγα από της εγκαταστάσεις της ισοματ (http://www.isomat.gr/) και συζήτησα με κάποιων υπεύθυνο για βελτιωτικά υλικά τσιμέντου καθώς και για μονωτικά. Ο οποίος ήταν πολιτικός μηχανικός. Εδώ να πω ότι αρκετά που είχα ακούσει έως τώρα από μαγαζάτορες σε ότι αφορά βελτιωτικά τσιμέντου και την χρήση τους. Μετά την επίσκεψη στην isomat είδα. Ότι αν δεν πας στον ειδικό δεν μαθαίνεις. Η εξυπηρέτηση τους ήταν άψογη και με γέμισαν με φυλλάδια που περιγράφουν τα πάντα . ακόμα μου εκτύπωσαν οδηγίες και μου έδωσαν και πιστοποιητικά καταλληλότητας για πόσιμο νερό. (φωτο) Τα σιδερά είναι από μελέτη δική μου. (κοινός ότι νάνε) ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ειδικά εδώ στην Ελλάδα υπάρχει τεράστια εμπειρία σε μπετό λόγω και των σεισμών
Είναι κρίμα να μην ρωτήσεις έναν μηχανικό και να εικάζει ο καθένας τι του φαίνεται σωστό στο μάτι Έπραξες πολύ σωστά πουριτανέ |
|
||||
|
||||
![]()
περιμενουμε και αλλες φωτο ..θελουμε και αλλη δρασηηηη!
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Αντε ρε Βασιλη μας εσπασες!!!!!!!!!!
![]()
|
||||
|
||||
![]()
αυτη η λιμνη δεν ειναι το θεμα αν θα γινει πολυ ομορφη το θεμα ειναι ποτε θα γινει
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Πολύ όμορφη θα γίνει στο τέλος, μπράβο στην υπομονή σου φίλε.
Πάντως μου έχεις δώσει αρκετές ιδέες σε απορίες που είχα... |
|
||||
|
||||
![]() ![]() .......γουιθ βερυ ιντερεστ... ![]() Καλη συνεχεια!! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Σε ευχαριστώ πολύ ελπίζω να βάζω ιδέες.
Υ.Γ. Παρεμπίπτοντος από το έργο αυτό με των Ντενιρο θυμάμαι το παιδάκι που έλεγε ασσσσχουλλλλλ. Όλα τα λεφτά. ![]() Επιτελούς προχωράμε στα τελευταία ποστ. Πλέον έχουν πέσει και τα τελευταία τσιμέντα. Και έχει ολοκληρωθεί αυτή η φάση τις λίμνης. Υ.Γ. Η έκτη φωτογραφία δείχνει το τι επικρατή όταν πρέπει να τα βολέψεις όλα, σε ένα μικρό χώρο και ταυτόχρονα να πρέπει να δουλεύεις. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Βάζω και μια φωτογραφία που φαίνεται και η υπερχείλιση της λίμνης
Μετά από 72 ώρες από την μέρα που έπεσε και ο πάτος της λίμνης Έπιασε μια μεγάλη καταιγίδα @$%$#%$ (σήμερα κι εχτές) και γέμισε περίπου 10 πόντους νερό. Ελπίζω να πρόλαβε να έσφιξε το τσιμέντο. Έως εδώ έχουν γίνει οι εργασίες στην λίμνη. Τ Ε Λ Ο Σ
|
||||
|
||||
![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ωραίο στήσιμο φυτεμένου βήμα βήμα | mafia | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 7 | 28-04-09 09:19 |
Το νέο μου ενυδρείο βήμα-βήμα... | Shark | Αρχάριοι γλυκού νερού | 23 | 12-07-08 08:25 |
Η λιμνούλα μου | eon123 | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 13 | 19-04-08 14:40 |
Βήμα-Βήμα Παρουσίαση Φυτεμένου | melli | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 49 | 24-03-08 09:50 |
Το επόμενο βήμα; Παρακαλω τη βοήθειά σας. | manoussos | Malawi | 4 | 03-11-06 22:41 |