|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλως ηρθες και απο εμενα!!!
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπόν στρώσιμο κάνω με ζωντανά βακτήρια και πετάω κάθε 3-4 μέρες τροφή σε ταμπλέτες.Οι μετρήσεις δεν είναι καλές μιας και φαίνεται πως το ενυδρείο μου είναι ακόμα άστρωτο.
![]() ΝΟ3:0 ΝΟ2:0 ΝΗ3:0 GH:>7 KH:6 PH:7.2 Έχω ένα ενυδρείο 20 λίτρα το οποίο είναι στρωμένο εδώ και ένα χρόνο περίπου.Στην αρχή είχα ένα μονομάχο ο οποίος πέθανε(δεν ξέρω τον λόγο)και τώρα έχω πολλά σαλιγγάρια λαθρεπιβάτες και γαρίδες και δεν έχω προβλήματα ως τώρα.Λέτε να πάρω μπόλι από αυτό?Φοβάμαι όμως μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στο μεγάλο. |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι μπορεις να μπολιασεις το 180λιτρο με το 20λιτρο.
Εφοσον το 20αρι ειναι στρωμενο μπορεις να στιψεις τα σφουγγαρια του φιλτρου του στο φιλτρο του 180αριου,απλα επειδη η αποικια βακτηριων δεν θα ειναι και μεγαλη αλλα θα αποτελεσει την "μαγια" καλο θα ειναι να προσθετεις ψαρια σιγα σιγα και οχι ολα με την μια. Διαλεξε τι ψαρια θελεις και βλεπουμε ποια θα μπουν πρωτα και την προσαρμογη που θα ακολουθησουμε. Με 7.2 ph καλες επιλογες σε κιχλιδες ειναι τα kribensis,τα lifalilli,τα Thorichthys meeki,τα thorichtys ellioti... Απο τα παραπανω ψαρακια μπορεις να βαλεις στο ιδιο ενυδρειο μονο ενα ειδος κιχλιδας και αυτο να ειναι ζευγαρι. Απο αλλα ψαρακια μπορεις να βαλεις ενα κοπαδακι απο 8 melanotaenia praecox ή pseudomugil furcatus πανεμορφα κινητικα και απολυτως καταλληλα για το νερο σου. Γκουγκλαρε τα λιγακι να τα δεις.
|
|||
|
|||
![]()
Ωραία θα το μπολιάσω.Οι κιχλίδες που πρότεινες μου αρέσουν και λεω να βάλω κάποιο ζευγάρι από αυτές όπως και κάποιο από τα κοπαδάκια.Κάποιο είδος από ζωοτόκα δεν θα ταίριαζε με αυτά?Επίσης,αν αρχίσω να βάζω ψάρια ποιο είναι πιο ανθεκτικό για να ξεκινήσω?
|
|
||||
|
||||
![]()
καλως ηρθες
|
|
||||
|
||||
![]()
Aπο ζωοτοκα θα ταιριαζε ενα -δυο χαρεμακια xiphophorus helleri,που ειναι γρηγορο και ευρωστο ψαρι και μαλλον θα ανταπεξελθει πολυ καλα απεναντι στις κιχλιδες.Οσο για το ποια ψαρια να βαλεις να βαλεις μεσα δεν εχει να κανει με το πιο ειναι πιο ανθεκτικο,βαζουμε μεσα πρωτα τα μικροψαρα και τα πιο "αδυναμα" ωστε οταν μπουν οι κιχλιδες να τα βρουν εκει,διοτι αν βαλεις πρωτα τα κυριαρχα ψαρια μπορει να μην δεχτουν καλα την "εισβολη" αλλων κατοικων στο θεωρητικα σπιτι τους.
Μπορεις εδω να δεις ενα ενυδρειο αντιστοιχο με αυτο που σκεφτεσαι http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=32019
|
|||
|
|||
![]()
¶ρα λογικά πρώτα θα μπουν οι ξυφοφόροι.Μια ερώτηση...επειδή θα πάω διακοπές γίνεται να μπολιάσω μία φορά πριν φύγω και μία ακόμα όταν γυρίσω και να ξεκινήσω τότε να βάζω ψάρια?Ευχαριστώ.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
7 λίτρα | prospathw | Γλυκό νερό - Γενικά | 36 | 01-03-10 16:40 |
DIY 300 λίτρα! | gmanes | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 19 | 27-10-09 13:40 |
80 λίτρα juwel ελληνάρας....help | tsoyki_1 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 13-09-08 22:26 |
60 λίτρα | Z_X | Nano Reef | 6 | 19-01-08 21:48 |
Μεταφορά από 80 λίτρα σε 180 λίτρα | binational | Γλυκό νερό - Γενικά | 15 | 25-10-06 23:04 |