|
Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές Το σύνολο του τεχνητού εξοπλισμού και υλικών που θα υποστηρίξουν τη δεξαμενή μας, μετατρέποντας την σε ένα υγειές κύκλωμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Εχω κανει το ιδιο μονο που χρησιμοποιησα κουβα μπουγαδας!!
![]() ![]() Αυτον που εχει τρυπες στα πλαγια.. Δεν εχω βαλει υλικα ομως, μονο σφουγγαρια! Εξαιρετικο! ![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Ax Βρε Γιάννη μου...θα βουλώσει με την πρώτη επιβάρυνση (ιχθυοφόρτωση). Αν βαρέθηκες να ξεβουλώνεις, τότε αυτό που παρουσίασες εδώ δεν είναι η λύση σου....παρόμοια "καραπιννούθκια
![]() Αν είναι δυνατόν, απόφυγε εντελώς τα σφουγγάρια και επέστρεψε στο βιολογικό υλικό τύπου βιομπάλας, Κ1 κ.λ.π. Υπάρχουν και πολλές DIY επιλογές στο παζάρι που μπορούν να σου εξοικονομήσουν αρκετά λεφτά. Αν θέλεις καθαρά χέρια, να φτιάξεις φίλτρο τύπου vortex. Αντλείς το νερό από κάτω και το επιστρέφεις από ψηλά...ότι στεραιό κατακάθεται στο ειδικό τμήμα που θα κατασκευάσεις στο πιο χαμηλό σημείο του βαρελιού, όπου θα υπάρχει βάνα εξαγωγής του ακάθαρτου νερού. Εννοείται ότι το υπόλοιπο βαρέλι θα γεμίσει βιολογικό υλικό που θα μπορεί η μεγάλη ροή του νερού ή η χρήση αεραντλίας να τα μετακινεί και να τα πλένει συνέχεια. Ένα τέτοιο σύστημα θα το κατασκευάσω και εγώ σε λίγες μέρες... αν θέλεις περίμενε λιγάκι, γιατί θα καλύψω το γεγονός με φωτογραφικό υλικό. Α!!!!! Τώρα κατάλαβα!!!!είναι προφίλτρο για την αντλία σου? Πάλι θα έχεις μείωση της ροής και βούλωμα. Το σφουγγάρι δεν είναι ότι καλύτερο σε όποιδήποτε σημείο της λίμνης. Αν παρατηρήσεις όλα τα τελευταία συστήματα φίλτρανσης, προφίλτρανσης για λίμνες, θα δεις ότι το σφουγγάρι το κάνουν πέρα... Χρησιμοποιώ και εγώ αντλία βυθού για την ώρα...Αυτό που έπραξα και είδα διαφορά είναι να τοποθετήσω την αντλία μου πάνω σε ένα τούβλο. Πριν το κάνω αυτό, η αντλία μου βούλωνε κάθε εβδομάδα, τώρα απλά περιορίστηκε στο μήνα.
__________________
Το air diffuser, είναι αεραντλία... ![]() |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Σωστά το έπιασες προ φίλτρο,
Η αντλία μου είχε ενσωματωμένο ένα χοντρό σφουγγάρι που βούλωνε κάθε τόσο δεν διαφωνώ μαζί σου απλά πιστεύω ότι τώρα θα βουλώνει ποιο αργά και έχω και επιπλέον βιολογία εκτός του φίλτρου πιέσεως και της μικρής λίμνης που έκρυψα κάτω από τον καταρράκτη και την γέμισα και αυτήν με λάβα σιποραξ και βιομπαλες. ο χρόνος θα δείξει δεν μου στοίχισε και τίποτε εκτός από μισή ώρα δουλειάς δυο καφάσια τζάμπα από τον μανάβη της γειτονιάς (που χάρηκε που τα ξεφορτώθηκε) την λάβα την είχα ![]()
__________________
Δισκοπάθεια ![]() Και άσχετος από λίμνες ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Yiannis59 : 14-07-10 στις 12:51 |
#4
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
__________________
Το air diffuser, είναι αεραντλία... ![]() |
#5
|
||||
|
||||
![]()
ωραιος πολυ αναλυτικο!
![]()
__________________
|
#6
|
||||
|
||||
![]()
Πολύς Κόπος ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
Με αυτών των τρόπο αν και αρκετά μπελαλίδικος για την συντήρηση του. 1.. δεν θα μαζεύει την βρωμιά από την λίμνη.(που είναι το μέγιστο ζητούμενο σε ένα σύστημα φιλτραρίσματος) 2.. όλη η βρωμιά θα μένει έξω από το προφιλτρο. 3.. σκοπός ενός φιλτραρίσματος είναι ότι πρέπει να μαζεύονται τα σκουπίδια σε ένα χώρο. Ώστε να αφαιρουνται από την λίμνη τα σκουπίδια. 4.. στην ουσία απλά δεν θα μπουκώνεις την αντλία. Τίποτα άλλο. Αν κάτσεις λίγο και το σκεφτείς ότι όλο αυτό που έφτιαξες θα έπρεπε να ήταν μέσα σε ένα μεγαλύτερο ‘κουβά’ ώστε όλη η βρομιά να εγκλωβίζετε κάπου. Καλά αν πιάσει γλίτσα η λίμνη τα σφουγγάρια θα βγούνε of με την μια. Όπως είπε και ο inthepondσφουγγάρια στην λίμνη δεν χωράνε .(εξαιρούνται μερικές κατασκευές με πολλά στάδια φιλτραρίσματος).
__________________
|
#7
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=POURITANOS;464764]Πολύς Κόπος ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
Με αυτών των τρόπο αν και αρκετά μπελαλίδικος για την συντήρηση του. 1.. δεν θα μαζεύει την βρωμιά από την λίμνη.(που είναι το μέγιστο ζητούμενο σε ένα σύστημα φιλτραρίσματος) 2.. όλη η βρωμιά θα μένει έξω από το προφιλτρο. 3.. σκοπός ενός φιλτραρίσματος είναι ότι πρέπει να μαζεύονται τα σκουπίδια σε ένα χώρο. Ώστε να αφαιρουνται από την λίμνη τα σκουπίδια. 1, 2, 3, Αφαιρούνται δυο φορές την βδομάδα εφόσον υπάρχουν με λιγότερο από 5 λεπτά δουλειάς απο το βαθύτερο σημείο της λίμνης όπου κατακάθονται με ηλεκτρική σκούπα που τράβα υγρά ούτε ένα κατακάθι δεν θα βρεις στην λίμνη ![]() 4.. στην ουσία απλά δεν θα μπουκώνεις την αντλία. Τίποτα άλλο. Για αυτό το έφτιαξα !! ![]() Αν κάτσεις λίγο και το σκεφτείς ότι όλο αυτό που έφτιαξες θα έπρεπε να ήταν μέσα σε ένα μεγαλύτερο ‘κουβά’ ώστε όλη η βρομιά να εγκλωβίζετε κάπου. Καλά αν πιάσει γλίτσα η λίμνη τα σφουγγάρια θα βγούνε of με την μια. Όπως είπε και ο inthepondσφουγγάρια στην λίμνη δεν χωράνε .(εξαιρούνται μερικές κατασκευές με πολλά στάδια φιλτραρίσματος).
__________________
Δισκοπάθεια ![]() Και άσχετος από λίμνες ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Συμβουλή για κατασκευή λίμνης | marly | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 7 | 31-03-09 10:02 |
Βοήθεια στην κατασκευή λίμνης! | ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΑΣ | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 5 | 25-12-07 20:59 |
Ήχος φίλτρου | ramsys | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 23-05-07 09:23 |
ροή φίλτρου | nikman | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 15-10-06 18:11 |
κατασκευή λίμνης | chris | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 51 | 19-10-05 21:50 |