|
|
||||
|
||||
![]()
Φωτισμός από τα πλάγια δεν είναι ό,τι καλύτερο γιατί σε λίγο καιρό θα δεις το μονομάχο σου να γέρνει προς το φως (το φως βοηθάει τα ψάρια να αντιλαμβάνονται το πανώ-κάτω)...
|
|
|||
|
|||
![]()
Θα μπορούσα λοιπόν να κάνω κάτι άλλο προσωρινά για το διάστημα που θα λείπω?Το διάστημα αυτό θα είναι περίπου 15 ημέρες. Επίσης μου είπαν για κάποια ταμπλέτα η οποία αποδεσμεύει τροφή. Είναι η σωστή λύση η έχεις να μου προτείνεις κάτι άλλο?
|
|
||||
|
||||
![]()
Για 15 μέρες δεν θα έχει πρόβλημα με φωτισμό από τα πλάγια (ωστε να του βάλεις ένα εξωτερικό φωτιστικό με χρονοδιακόπτη). Με την τροφή δεν ξέρω τι θα κάνεις.. Δεν μπορείς να βάλεις την τροφή που είναι για μεγάλη διάρκεια 7-10 μέρες γιατί έιναι μόνο ένα ψάρι και σε μικρό ενυδρείο οπότε θα έχει πρόβλημα αμμωνίας. Εγώ θα έβαζα 2 τροφές από τις μικρές που είναι για σαββατοκύριακο, μία κοντά στην έξοδο του φίλτρου (που να έχει δυνατό ρεύμα ώστε να αποδεσμευτεί πρώτη) και τη δεύτερη σε μία γωνία μακριά από το φίλτρο (για να αργήσει να αποδεσμευτεί). Επίσης τάισε καλά (3-4 φορές από λίγο) τη μέρα που θα φύγεις. Δε νομίζω να έχει κάποιο πρόβλημα
|
|
|||
|
|||
![]()
Μάλλον δεν σου έδωσα να καταλάβεις ακριβώς!Για 15 ημέρες το ψάρι θα είναι στο σκοτάδι ,γιατί στο δωμάτιο που το έχω θα αναγκαστώ να κλείσω το παντζούρι!Με δεδομένα τα όσα σου είπα για το ενυδρείο παραπάνω ,προσπαθώ να βρω τρόπο να φωτίζεται τουλάχιστον τις απαραίτητες ώρες!
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν είχα εγώ το ενυδρείο σου θα άνοιγα το καπάκι και θα έφτιαχνα τα καλώδια να ανοίγει το κάθε τι ξεχωριστά! Τώρα απλά πάρε ένα χρονοδιακόπτη με 6 ευρώ και βάλ΄τον σε ένα φωτιστικό γραφείου και κόλλα το στο πλάι του ενυδρείου ψηλά.
|
|
|||
|
|||
![]()
Σε ευχαριστώ exelix,με κατάλαβες απόλυτα!3-ώρες ημερησίως πιστεύεις ότι θα είναι αρκετές?
|
|
|||
|
|||
![]()
Exelix, καλησπέρα! Εδώ και τρεις μέρες στο ενυδρείο μου πρόσθεσα για παρέα στο μονομάχο μου και 2 μονομαχίνες. Μέχρι σήμερα το πρωί όλα πήγαιναν καλά, όταν παρατήρησα ότι μέρος από τα πτερύγιο του μονομάχου μου έλειπαν!
Αμέσως έβγαλα από το ενυδρείο τις μονομαχίνες.Το θέμα είναι ότι ο μονομάχος κολυμπάει κάποιες φορές στα πλάγια (ιδίως όταν πάει να στρίψει). Είναι λόγω έλλειψης των πτερυγίων η είναι κάποιο κακό σημάδι?θα ξαναποκτησει τα πτερύγια του η θα παραμείνει για πάντα έτσι? |
|
||||
|
||||
![]()
Γενικα μονομαχος + αλλο ψαρι + 25 λιτρα = προβλημα!! Ακομα και οι μονομαχινες δεν κανουν μαζι του!
Θα μπορουσες να βαλεις φωτογραφιες απο το μονομαχο σου? Συνηθως τα πτερυγια του επανερχονται ... φροντισε να κανεις συχνες αλλαγες νερου ... ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ok Maverick!Σε ευχαριστώ.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Γλυφτης | rocker70 | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 11 | 09-02-10 13:30 |
γλυφτης! | drak7family | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 04-02-10 16:24 |
SOS..ΓΛΥΦΤΗΣ..help | apolonistis | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 2 | 31-01-09 12:48 |
γλυφτης??????? | sotos+ramona | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 10-11-08 06:51 |
γλυφτης? | sidirchris | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 30-10-08 04:17 |