|
|
||||
|
||||
![]()
έχω ήδη κάνει την εγκατάσταση στο καπάκι για λάμπες φθορισμού οπότε πρέπει να επιλέξω από εκεί.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καλες και δοκιμασμενες λαμπες για φυτεμενα ειναι η sera plant colour και η hagen flora glo.Θα προτεινα να βαλεις απο μια.
|
|
||||
|
||||
![]()
Οι καλυτερη επιλογη ειναι arcadia,1 fresh water 7500k+1 original tropical(ροζε) και θα εισαι σουπερ
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
¶πειροι οι συνδυασμοί με 4 λάμπες και δεν πρόκειται να βρεις ΤΗΝ απάντηση, οι γνώμες είναι όσοι και οι χομπίστες.
¶κου λοιπόν άλλη μία: Αφού έχεις ήδη 1 Sylvania standard daylight και 1 aquapor f18t8 GR 18W (αυτή έχει ροζ φωτισμό), εγώ στην θέση σου θα πρόσθετα 1 ακόμη ροζ (Sylvania GRO-LUX ή arcadia original tropical ή sera plant color, αδιάφορο για μένα ποιά, όποια βρεις φθηνότερη) και 1 οποιαδήποτε λευκή των 2-3 ευρώ από ηλεκτρολόγο, με ψυχρό ή θερμό λευκό φως, ανάλογα με τα γούστα σου (πχ μια ακόμη Sylvania standard daylight θα ήταν ΟΚ). Επειδή έχω φουλ φυτεμένο με 3 Sylvania GRO-LUX και 1 λευκή, νομίζω ότι τα φυτά πηγαίνουν 5% καλύτερα, αλλά το ενυδρείο δεν βλέπεται από την ροζίλα, οπότε θεωρώ ότι μια καλή λύση αποτελεί ο συνδυασμός 2 ροζ για τα φυτά και 2 λευκές για σένα και τα ψάρια, ασχέτως μάρκας. Όλες οι μάρκες που σου προτάθηκαν είναι καλές, αλλά η διαφορά που θα "δεις" στα φυτά σου (αν δεις) με την μια ή την άλλη, θα είναι ελάχιστη ή θα οφείλεται σε κάποιον άλλο παράγοντα, όχι απόλυτα ελεγχόμενο, (όπως το CO2, η λίπανση, η θερμοκρασία, η φυτόμαζα, η θέση κάθε φυτού, το υπόστρωμα, η συχνότητα των αλλαγών κλπ), θέλω να πω ότι είναι τόσοι οι αστάθμητοι παράγοντες, που δεν μπορούμε να πούμε ότι η τάδε λάμπα έκανε καλύτερη δουλειά από την άλλη, άδικα για μένα το ψάχνεις τόσο πολύ, βάλε 2 και 2 και δώσε βάρος στα υπόλοιπα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Κράτα τις λάμπες που έχεις, και πρόσθεσε μία ροζ για φυτεμένο (μπορείς να βρεις φθηνα grolux) και μία λευκή.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
θέλω να βάλω επιπλέον 1….2? λάμπες… | kilo_me | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 15 | 23-06-10 19:22 |
Ενυδρείο στην αυλή……… | yiannossavva | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 20 | 13-05-10 13:31 |
Ο Αρχάριος……και το ενυδρείο του…. | NickFior | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 6 | 22-01-08 09:59 |
Πρόβλημα με τριχοειδή άλγη επάνω σε φυτά……….. Help | karalioman | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 26-01-06 00:32 |