Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 27-06-10, 18:09
pavlos2003 Ο χρήστης pavlos2003 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Elliniko-Attikis
Προεπιλογή

...ηταν προιν της jbl, είχα αγοράσει ένα κουτί (ηταν κάποια γραμμάρια, ίσως 500γρ.) τα οποία ο κατασκευαστής συνέστηνε για 80- 90 λίτρα φυτεμένου, εγώ επιδή σχεδίαζα να βάλω φυτά χαμηλών απαιτήσεων έβαλα αυτό το κουτί για τα διπλάσια λίτρα, οπότε δεν περίσεψε τίποτα...το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να αναζητήσω το προιόν στο ιντερνετ και να διαβάσω πληροφορείες για αυτό....
Οποιαδήποτε άλλη επισήμανση δεκτή. Οι ταμπλέτες που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι της ίδιας εταιρίας.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-06-10, 18:54
Member

Προεπιλογή

...το τελευταίο δίμηνο στο ενυδρείο έχουν μπεί μέλαφιξ και ερυθρομυκίνη...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-08-10, 22:21
Member

Προεπιλογή

....κανω ενα up μιας και το προβλημα εχει παραμεινει ακριβως εκει..
Ειμαι σε διακοπες και εκανα μια επισκεψη στο σπιτι για ενα βραδυ απλα να δω το ενυδρειο (θερμοκρασίες,κινέζικη ταίστρα, εξάτμιση νερού κλπ..) και να ξαναφυγω μιας και ειμαι κοντα.Πιστευω απο το Σεπτεμβρη να τα ξαναπουμε εκτενεστερα..
Οι παραμετροι του νερου μου εξακολουθουν να θυμιζουν...ταγκανικα(!) και η μονη λογικη (κατ εμε) εξηγηση ειναι αυτο που λεει φιλος οτι φταιει ο ΛΑΤΕΡΙΤΗΣ.
Πιθανο να ειρθε το πληρωμα του χρονου που απελευθερωνει τις μεγαλυτερες ποσοτητες καποιων ουσιων του και μεχρι να εξασθενησει θα βλεπω αυτο το παραδοξο..(βεβαια οταν μετραω σιδηρο και φωσφορο χωρις να εχω κανει προσθηκη τα μετραω...ΜΗΔΕΝ, δεν ξερω αν απελευθερωνονται η οχι και απο δαυτα!..)
Βεβαια δεν συζηταμε το ενδεχομενο να αφαιρεθουν ...500γραμμαρια ( στο περιπου λεω δε θυμαμαι καθολου ποσο εχω βαλει το εχω καπου γραμμενο) λατεριτη που βρισκονται ...9 μήνες κάτω απο..20-25 κιλά χαλίκι..
Θα μπορουσα βεβαια να αυξησω τις αλλαγες νερου, που εγω αντιθετα τις εχω μειωσει προκειμενου να αυξησω τα ΝΟ3 γαι τα οποια εκτος απο αυτο το μετρο χρησιμοποιω ΚΑΙ συμπληρωμα..
Η κατασταση αυτη συνδιαζεται με προβλημα αλγης - αφου κατεφυγα στη χρηση ερυθρομικηνης για να απαλλαγω απο την BGA και τα καταφερα, 20 περιπου μερες μετα ΑΦΑΙΡΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΛΓΗ ΜΕ ΤΙΣ ΧΟΥΦΤΕΣ καθε εβδομαδα απο τα ιδια φυτα....
Εχω αραιωσει τη λιπανση σε 1 φορα τα παντα ολα ανα 15 ήμερο και εχω κανει το φωτισμό 6 ώρες εδω και 2 μήνες..
Απο Σεπτέμβρη θα εξετάσω λύσεις, ίσως αυξήσω πάλι τις αλλαγές νερού και επαναφέρω τύρφη??? δεν ξέρω παιδιά αλλα είναι κρίμα να ασχολούμαι τόσο πολύ και το ενυδρείο μου να παρουσιάζει εικόνα....παρατημένου!!!!
ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pavlos2003 : 08-08-10 στις 23:32 Αιτία: .
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-09-10, 21:06
Member

Προεπιλογή

Καληπερίζω όλους τους φίλους του φόρουμ...

...Το ενυδρείο περνάει δύσκολες μέρες, πάει απο το κακό στο χειρότερο και δε μπορώ να το μαζέψω διαλύεται!!

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

1) Παράμετροι (ότι γράφω παραπάνω συνεχίζεται...)

2) ¶λγη (οτι γράφω απο τον προηγούμενο μήνα, παραθέτω 2 φωτο)

3) Το ένα Ραμιρέζι εδώ και 6-7 μέρες σέρνεται, δεν μπορεί να κολυμπήσει, κουνάει τα πλαινά μόνο πτερύγια, δεν παρουσιάζει ΚΑΜΜΙΑ εξωτερική αλλοιωση στο χρώμα ή μέγεθος κλπ. Δεμ έρχεται ούτε για φαγητό, κάθε μέρα το μαζεύω μέσα στην απόχη και το αφήνω εκεί κανα μισάωρο με φαγητό για να μην το φάνε άλλοι, και μόνο κατα λάθος μπαίνει κανένα φαγητό στο στόμα του..

4) Ένας καρδινάλιος εδώ και 3 μέρες έχει κάτι άσπρο σαν μπαμπάκι στη βάση της ουράς (ίσα που φαίνεται να εξέχει γύρω γύρω) του, και σήμερα λίγο και σε ένα απο τα μπροστινά του πτερύγια αλλα συμπεριφέρεται κανονικά....

Εν κατακλίδει παιδιά όπως πάει το ενυδρείο εδώ και κανα τρίμνηνο μάλλον σε λίγο τα επόμενα και τελευταία μου πόστ θα μπούν στο κεφάλαιο..ΠΩΛΗΣΕΙΣ.....

καλό φθινόπωρο....
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  HPIM3320.jpg
Εμφανίσεις:  295
Μέγεθος:  78,4 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  HPIM3315.jpg
Εμφανίσεις:  270
Μέγεθος:  27,8 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  HPIM3316.jpg
Εμφανίσεις:  261
Μέγεθος:  49,7 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  HPIM3318.jpg
Εμφανίσεις:  278
Μέγεθος:  83,9 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  HPIM3317.jpg
Εμφανίσεις:  273
Μέγεθος:  76,5 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  HPIM3319.jpg
Εμφανίσεις:  296
Μέγεθος:  57,7 KB  
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές