|
|
||||
|
||||
![]()
Παιδια μιας και ανοιξε αυτο το θεμα οποιος εχει γνωσεις ας τις ριξει στο τραπεζι για να βγαλουμε μια ακρη με το θεμα λεντ για φωτισμο ενυδρειου.
Ειχα σκοπο να επενδυσω σε πολυ κοπο και χρημα για να φτιαξω ενα φωτιστικο led που θα μου εβγαζε περα ενα 250αρι high tech αλλα απο οτι ακουω ισως ειναι κακη ιδεα. Οποτε ας μην το παρατησουμε το θεμα αλλα να προσπαθησουμε να βγαλουμε μια ακρη για τον χρονο ζωης,την αποδοση,την καταναλωση κ.α. ωστε μαζι με τον Πανο να γινουμε σοφοτεροι ολοι.
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό που μπορώ να σου πω για αρχή είναι ότι τα καλής ποιότητας led αντέχουν σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας (δηλαδή ονομαστικό ρεύμα και θερμοκρασία) αρκετά χρόνια πριν χρειαστούν αλλαγή. Τώρα αυτό είναι πολύ γενικό, αλλά αν μου μιλάς για πολύ φυτεμένο που σε νοιάζει να μη χαθεί μεγάλο μέρος της φωτεινότητάς μπορεί αυτό να είναι σε 3 χρόνια. Αν μπορείς να βρεις για τα led που θες να χρησιμοποιήσεις τα στοιχεία που το δείχνουν αυτό θα είσαι ακόμα πιο σίγουρος, απλά είναι μια πληροφορία που δύσκολα τη δίνουν. Είναι του στιλ L75, L70, L50, δηλαδή οι ώρες μετά τις οποίες η φωτεινότητα είναι πλέον στο 75%, 70%, 50% (ημιζωή). Δυστυχώς δεν ξέρω να σε παραπέμψω σε κάποιο μαγαζί. Η κατανάλωση είναι σαφώς αρκετά μικρότερη από ότι αν χρησιμοποιείς λαμπτήρες φθορισμού. Στο θαλασσινό, λόγω των MH είναι μικρότερη η οικονομία που κάνεις, αλλά και εκεί σημαντική, νομίζω γύρω στο 40-60%. Αν θες να φτιάξεις κάτι τέτοιο μόνος σου κοίτα και εδώ για να έχεις κάτι πιο συγκεκριμένο στο μυαλό σου (όσο μπορεί να σε βοηθήσει, αν τελικά το δοκιμάσεις):http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=39807
|
|
||||
|
||||
![]()
Το εχω ξεκοκκαλισει αυτο φιλε μου και ειναι πολυ χρησιμο!
Απλα να ξερεις οτι μεσα στο καλοκαιρι θα σε χρειαστω με τους υπολογισμους w/lt και το φασμα φωτισμου. Ελπιζω να εισαι δεκτικος για τις αποριες μου.
|
||||
|
||||
![]()
Μωρέ εγώ σε ό,τι μπορώ να βοηθήσω το κάνω, απλά αυτό για μένα θα είναι πολύ περίεργο καλοκαίρι και δεν ξέρω κάθε πότε θα έχω internet! Ό,τι ξέρω και εκτός του άρθρου παραπάνω (δεν είναι και πολλά πάντως) για το ζήτημα θα στο πω και ο θεός βοηθός! Αλήθεια τόλμησες να κάνεις τους υπολογισμούς για το φωτισμό που έχεις αυτή τη στιγμή για να δεις αν είναι στο περίπου ίδιο το αποτέλεσμα με τα w/l;
Και για να μην κανιβαλίσω άλλο το θέμα του Πάνου, ας γράψει και όποιος άλλος ξέρει κάτι είτε από την πείρα του είτε από τα βιβλία του! Εγώ πάντως με λίγο ψάξιμο που έκανα βρήκα ότι όταν αρχίσεις να βλέπεις μεγάλη μείωση τότε δε σταματάει, απλά είναι η αρχή του τέλους. Αν μιλάμε για φωτισμό σπιτιού ίσως να μην μας ένοιαζε πολύ, αλλά εδώ που μετράνε όλα μάλλον τα πράγματα δεν είναι καλά. Ελπίζω να βγουν ψεύτες όσοι γράφουν αυτά που διάβασα! |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι εκανα τους υπολογισμους και που προεκυψε ενα "ακριβο" φωτιστικο.
Απλα εχω σκοπο να το κανω αν επαληθευσω πληρως το σωστο φωτισμο διοτι εχω ως στοχο ενα αρκετα ακριβο ενυδρειο ως στησιμο αλλα με μειωμενη καταναλωση ρευματος. Εδω θα ειμαστε να δουμε αν τα καταφερω. Πανο συγνωμη για την παρεμβαση αλλα ηταν μια ευκαιρια να δουμε το θεμα "λεντ φωτισμος για ενυδρειο".
|
||||
|
||||
![]()
εγω δεν κρατηθηκα και το ανοιξα .εκτος του μετασχηματιστη ο οποιος ειναι ac/dc 12 βολτ και σε εμενα στα 90 αρια 2500 μΑ και στου πανου 6000μΑ εχει μια πλακετα που ειναι κολλημενα τα λεντ και τα καλωδια του ρευματος που ερχονται πανω στο κυκλωμα.αν θελετε τα ξαναανοιγω και σας τα βγαζω φωτο αν μπορειτε να βοηθησει κανεις.να σημειωσω οτι δεν εχει πουθενα αντιστασεις πυκνωτες τιποτα μονο το κυκλωμα που πατανε τα λεντ.εγω θα ηθελα να ρωτησω τον πανο αν αυτα που του ειναι μειωμενα σε αποδοση του εχουν καει καποια λεντ.ειναι σημαντικο αυτο.γιατι στο δικο μου ειναι καμμενα 4-5 λεντ.
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν μπορείς να βγάλεις φωτογραφία όπου φαίνεται και το κύκλωμα πάνω στην πλακέτα κάνε μια προσπάθεια, αν και αφού είπες ότι είναι χωρίς αντιστάσεις ή άλλα καλούδια είμαι σχεδόν σίγουρος για το πώς είναι. Ίσως να φανεί και εάν τα έχουν να υπερλειτουργούν και οι ίδιοι.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() εστειλα το παρακατω στον κινεζο... i am afraid the "droping" is quite a lot more than 30%..i would say about 50%..and several of your customers in my area all have the same problem. it is a great inconvinience but i truly have to say that you have plenty of unhappy customers here. anything we could do about it so we can replace the light that is "lost"? και η απαντηση ηταν "Hi the LED chips is based on the heat and use time on it For you want to change how many item? If just replacement the bulb is just a few dollars, it require for you burn the chips for yourself But if require to replacement a new item, you better told us you want to replacement how many item, that we can calculate the item price and shipping fee for you" Thanks ...........βγαλε ακρη.......... ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Utricularia gibba ...Έλεος | AQUA PURA | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 11 | 25-03-10 15:24 |
μειωση σκληροτητας | Πάνος | Γλυκό νερό - Γενικά | 12 | 25-02-08 13:23 |
Μειωση του ΡΗ | jimmy19111977 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 11-01-08 14:51 |
Προβλημα μειωτη CO2 | vasilakis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 01-02-07 00:26 |
Μειωση ph? | kifinas | Γλυκό νερό - Γενικά | 19 | 22-01-03 23:53 |