|
Μεσογειακό Ότι έχει σχέση με τη ζωή και τη διατήρηση Μεσογειακού ενυδρείου |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Α ρε Πανο τι μου θυμισες !! Ενα απο τα πρωτα μου ενυδρεια τελη δεκαετια του '80 ηταν ακριβως ετσι ! Ζωντανη τραγανα βγαλμενη με αστακοδιχτα, 1 Thalassoma pavo, 2 μικρα Diplodus vulgaris και 2 σαλιαρες. Ειχα δοκιμασει και περκα και χανο αλλα ειναι επιθετικα σε λιγα λιτρα και τρωγανε τους συγκατοικους τους (ιδιαιτερα τις γαριδες). Περασαν πολλα ψαρακια απο εκεινο το μεσογειακο και κυριως γονος απο διαφορα ειδη. Μακραν ωραιοτερα ηταν τα μωρα καλογριακια που τυφλα να εχουν τα νεον μπροστα στο ελεκτρικ μπλε τους !
Αλλα εζησαν και αλλα χαθηκαν απο την αγνοια και την ελλειψη καθοδηγησης και ενημερωσης. Πηγαιναμε ολοι τοτε στα τυφλα.. Ειναι ενα απο τα απωθημενα μου , το στησιμο ενος πολυ μεγαλου μεσογειακου.Ισως οταν αποσυρθω στο νησι καποια μερα.. ![]() Καλη επιτυχια λοιπον στο δημιουργημα σου και καλη αντοχη στο χρονο ευχομαι. |
|
||||
|
||||
![]()
σε ευχαριστω Αλεξανδρε!! οντως χρειαζομαι ευχες για αντοχη στο χρονο..
![]() τα "μπλε" μωρα τα εχω συναντησει στις καταδυσεις μου και ειναι απλα υπεροχα!!! μακαρι να μπορεσω να βρω αλλα και να συντηρησω μια μερα. ως τωρα τα ειδη που φιλοξενω μπορω να τα τρεφω. το καλο ειναι πως αν καπου τα βρεις σκουρα...επιστρεφεις τα ζωντανα στη θαλασσα... ![]() ευχομαι να στησεις καποια στιγμη το ενυδρειο που ονειρευεσαι... kotsos...σε ευχαριστω για το λινκ!
|
||||
|
||||
![]()
Μπραβο Πανο!!!! Πολυ ενδιαφερον!!!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Μπραβο βρε Πάνο!!!
Μαγεία είναι!!! |
|
||||
|
||||
![]()
συγχαρητήρια και από εμένα. πολύ όμορφο
ως συνήθως μας εκπλησεις ευχάριστα!!
|
|||
|
|||
![]()
να κατι που θελει μεγαλα κακαλα και ξεφευγει απο την πεπατημενη...
|
|
|||
|
|||
![]()
Εύγε Παναγιώτη! Αναμένω την εξέλιξη, θα έχει πολύ ενδιαφέρον!
|
|
||||
|
||||
![]()
πανο ενα μεγαλο μπραβο απο μενα..αξιεπαινη προσπαθεια!
ετοιμασου οποτε θες για σακουλες δωρα τωρα που μπορω να σου κανω και ασχολουμαι ![]() γονο καλογριας εχω συναντησει πολλες φορες και μπορω να πω πως ειναι απο το ομορφοτερα μικρα ψαρια που εχω δει στη θαλασσα και οπως λες βασιλη δε φοβουνται..πλησιαζεις ευκολα και ειναι σε κοπαδακια.οτι θες ζητα μπας και μπορουμε να βοηθησουμε. ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
να εισαι καλα Μιμη!
![]() οι περκες εχουν ηδη διπλασιαστει σε μεγεθος...οποτε θα φανε καθε γονο ψαριου που μπορει να μπει στο ενυδρειο... επειδη ετοιμαζεται το μεγαλο....αυτο που ζητω σεν οποιον μπορει να βρει ειναι καμια "καλογρια" και κανενα γυλο...μιας και με πετονια δε τσιμπανε.. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
fantastiko!!!!!
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Θα ρθουμε με καλαμια πανω να ξερεις!!!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Κουκλί,μου αρέσει πάρα πολυ!!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
πως παει το μεσογειακο πανο?καμια νεα φωτο?
|
|
||||
|
||||
![]()
πολυ ωραιο Πανο.μπορεις να μου πεις τι διαδικασια εκανες με τους βραχους?φαινονται τοσο καθαρα τα βραχια οσο και το νερο σου.εβγαλα απο τα μερη σου (Μακρη) πολυ ωραια κομματια που ειχαν μεσα και κατι σαν γαριδο-αστακους να τα πω, αλλα βαζοντας τα στο ενυδρειο εγινε θολο και αρχισε να βρωμαει.ολα ψοφησαν.εχεις καμμια ιδεα τι εγινε και πως μπορουν να καθαριστουν χωρις να μυριζουν???ευχαριστω.
|
|
||||
|
||||
![]()
γεια και παλι.
το μικρο αυτη τη στιγμη λογω λιγων λιτρων και συχνων αλλαγων τρεχει χωρις σκιμερ ανθρακα αντιφωσφορο...και αυτη τη στιγμη φιλοξενει μονο γαριδες...ερημιτες...ενα μικρο σπαρο (που τρωει τα παντα) κι ενα μπαρμπουνακι...(τρωει κατεψυγμενη). περισσοτερο το χρησιμοποιω σαν πειραματικο πεδιο για να δω ποια ψαρια μπορουν να φανε και τι στην αιχμαλωσια. επισης περασε αλλο ενα καλοκαιρι χωρις ψυξη... philorian...οσο για τους βραχους καμια απολυτως επεξεργασια....δε χρειαζεται καθαρισμα..ισα ισα απομακρυνεις ζωη με αυτο. απλα συλλογη απο καθαρα σημεια και αμεση και γρηγορη μεταφορα στο ενυδρειο. αν τους εξεθεσες σε υψηλες θερμοκρασιες η σε ελλειψη οξυγονου μεχρι να τους μεταφερεις...ειχες απωλειες με τις συνεπειες που περιγραφεις.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
RΙΟ-180 Εξοπλισμο για μεσογειακο | Μικρος | Μεσογειακό | 97 | 22-06-10 14:51 |
Νεο Μεσογειακο | sv1gfu | Μεσογειακό | 3 | 05-07-08 12:57 |
νεο μεσογειακο | asteris_veroia | Μεσογειακό | 15 | 09-06-08 19:22 |