|
|
|||
|
|||
![]()
καλη επιτυχια και αν μπορεις οταν τελειωσεις ανεβασε καμια φωτογραφια να παιρνουμε και εμεις ματι
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πήρα αυτόν τον μετασχηματιστή
καταρχήν είναι 2x36W και εγώ θέλω να βάλω λάμπες τ8 υπάρχουν λάμπες με λιγότερο από 80cm σε αυτά τα watt ? το σύστημα που έχω μπορεί να υποστηρίξει λάμπες 18W η να τον πάω πίσω και να πάρω άλλο? και τέλος πάνω γράφει keep wires to terminals 1,2 short. Ποσό κοντά? ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν χωράει λάμπα Τ8 36 Watt στο ενυδρείο σου.
Πρίν απο λίγο καιρό τοποθέτησα μια λάμπα Τ8 18 Watt σε ενυδρείο Carrefour. Υποχρεωτικά πρέπει να βάλεις 18 Watt (δηλαδή 60cm) αφου δεν έχεις χώρο για περισσότερα Watt. Τα ακροφύσια της Arcadia δεν έχουν μετασχηματιστή. Για μια απλή-οικονομική λύση σαν τη δική μου χρειάζεσαι: Στεγανα ακροφύσια (Arcadia κατά τη γνώμη μου) ballast για 18 Watt (μάλλον αυτό που πήρες δεν κάνει) starter βάση starter 1/2 μέτρο καλώδιο Μπρίζα με καλώδιο(εγώ έκοψα απο ένα παλιό πολύμπριζο) ανακλαστήρα 2 tire wraps διακοπτάκι (προαιρετικά) Συνολικό κόστος περίπου 30 ¤ Εφόσον 'πιάνουν' τα χέρια σου σε λιγότερο απο 1 ώρα θα έχεις τελειώσει το DIYing!!!
|
||||
|
||||
![]()
μην πληρωνεται τα πανακριβα στεγανα ακροφυσια,με δυο φισακια σαν αυτα που εχουν τα βυσματα ενος τροφοδοτικου για υπολογιστη,μονο τα μεταλικα,πωλουνται χυμα στα καταστηματα ηλεκτρονικων,λιγο θερμοσυστελομενο μακαρονι και ενυδρειακη σιλικονη και το στεγανο ακροφυσιο ειναι ετοιμο.σε μενα λειτουργουν 3 μηνες.κοστος; 30 λεπτα.
αν ενδιαφερεται καποιος μπορω να ανεβασω και φωτο το απογευμα οσο για τους μετασχηματιστες πουλαει ο καυκας ηλεκτρονικους που δεν χρειαζονται σταρτερ, με 11¤
|
||||
|
||||
![]()
Οκ ο μετασχηματιστής άλλαξε σε 2x18W ψηφιακό .
το μονό που δεν καταλαβαίνω τώρα είναι πώς γίνεται η σύνδεση με τα καλώδια και τις λάμπες αν υπάρχει κάποιος να εξηγήσει θα του είμαι ευγνώμον ![]() (βάζω και την φωτο από την συνδεσμολογία πάνω στον μετασχηματιστή. ) (τα ακροφύσια είναι diy αν και δεν παίζει κανένα ρολό..) ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Νομίζω ότι εδώ το δείχνει καλύτερα: http://www.google.gr/url?sa=t&source...cqAb0R9ZlqdKAw
|
|
||||
|
||||
![]()
Όταν θα είναι έτοιμο και έχω επιπλέω 2 λάμπες ποιες προτείνεται ?
στα 18W και 60cm το ενυδρείο είναι φυτεμένο και πάει για full φυτεμένο.. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ενυδρείο στην αυλή……… | yiannossavva | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 20 | 13-05-10 13:31 |
Ο Αρχάριος……και το ενυδρείο του…. | NickFior | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 6 | 22-01-08 09:59 |
Πρόβλημα με τριχοειδή άλγη επάνω σε φυτά……….. Help | karalioman | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 26-01-06 00:32 |